2019. július 15., hétfő

Unaloműző hobbik

Mivel nyáron szokatlanul megnövekszik a szabadidő mennyisége, sokszor a plafont bámulva heverészünk, ötletek híján.
Hát ez ellen szeretnék most nektek hozni pár tippet, amit ki is próbálhattok, és garantáltan szuper élményekkel gazdagítanak, kortól függetlenül.


1. Csináld magad!
A kreativitás fejlesztésére kiváló ötlet lehet különböző dekorációk, tárgyak készítése, én például így készítettem A5-ös méretű kis hálanaplót magamnak, amiben feljegyezhetem, mi az a sok minden, aminek örülök, hogy része az életemnek.




2. És akkor el is érkeztünk a naplóíráshoz.
A naplóírás remek eszköz arra, hogy megtornáztasd az elméd, egyaránt jó szórakozás kicsiknek és nagyoknak, és gyakorlatilag nincsenek kőbe vésett szabályai. Különböző típusok persze akadhatnak: önéletírás, amelyben a napjaidról számolsz be, útinapló, amiben az utazásodról írhatsz, bakancslistázós, edző- és ételnapló, tényleg végtelen a lehetőségek tárháza. Ha nem ragaszkodsz a bolti naplókhoz, még rajzokkal, képekkel is díszítheted! Sőt, már lakatos, védelemmel ellátott verziók is kaphatók.

3. Fényképezés
És itt most nem az okostelefonos pötyögésre gondolok, hanem a valódi, hagyományos fényképezőgépre. Annyi, de annyi pillanat van az életben, amit érdemes megörökíteni és megőrizni az utókor számára, miért pont te maradnál ki ebből a lehetőségből? Azt gondolod, nem vagy elég szép egy fotóhoz? Ugyan már! Az utódok, ha az ember rondának is érzi magát, akkor is követelik a fiatalkori fotókat rólunk, én is tudom, én is tettem, és szerencse, hogy egy rakat albumot nézegethetek unatkozós perceimben arról, milyen volt az életük az elődeimnek. Szóval hajrá, elő a kamerákkal, és kattogjanak azok a gépek!

4. Karaoke-parti a haverokkal, családtagokkal
Persze, ha van hangotok hozzá, azért, ha nincs, akkor meg azért lesz emlékezetes. Khm. És ha ellenséggel is futnál össze, akkor is hasznos fegyver lehet a hangod, tudtad? Ha lefegyvereznének párbajban, és tudod magadról, hogy az éneklésedre még a holtak is felriadnak… bátran ereszd ki. Egyszer sikerült így megvédenem magam. És sokkal inkább elfogadtam, hogy a hamis hangom éppúgy része személyiségemnek, mint az összes többi erősségem.



5. Főzés
Létezik Varázsháztartástan tárgyunk, de tudtad, hogy a mugli, időigényesebb verzió is tartogat érdekes meglepetéseket, ízvilágokat? Ráadásul a főzés menő dolog is, úgyhogy irány a konyha és tanulásra fel! Persze tapasztalatlanabbaknak nem árt felnőtt segítségét is kérni hozzá, a balesetek elkerülése végett! A biztonság legyen mindig az elsődleges szempont!


6. Jógázás
A testmozgásról a nyári hőségben sem szabad elfeledkezni, persze fontos mellette a megfelelő védelem a nap ellen, ehhez korábbi számunkban már biztosítottam egy cikket, és a megfelelő folyadékbevitel is! A jógázás nem olyan megerőltető, fejleszti a hajlékonyságot, stresszoldó hatásáról pedig mugli blogok és videósok is ódákat zengnek. Én magam is űzöm, a kimerítő korcsolyaedzések után felemelő érzés jógával levezetni a napot.

7. Csillagnézés
Várkonyi prof örülhet, mert kicsit lobbizok a tárgya mellett. A csillagok gyönyörűszépek, és társasági programnak is kiváló lehetőség. Különösen a romantikára vágyóknak szerettem volna ezzel az eggyel kedvezni, relaxáló, nyugodt program, hogy az agyunk is kicsit pihenjen. Az előnye, hogy semmibe sem kerül egy pokrócot kivinni a rétre, a hátránya, hogy ki lesztek szolgáltatva az időjárás viszontagságainak. A komoly érdeklődők beszerezhetnek csillagtérképet vagy távcsövet is.

8. Tánc
A tánc ritmusos mozgásforma, felszabadít, és javítja a mozgáskoordinációt is, mindemellett remek alkalom arra, hogy felpezsdítsük a szociális életünket. Akár társas, akár más táncformát választasz, remek lehetőség a barátkozásra, új arcok megismerésére, és ki tudja, talán itt talál majd rád az a bizonyos Ő is…


Nincsenek megjegyzések: