2019. május 15., szerda

Napozzunk okosan!


Aloha mindenkinek!
Most, hogy a vizsgaidőszakot kipihentük és megjött a jó idő, egyre többen vonulunk ki a szabadba, kiélvezve a nap fenséges sugarait. De, hogy megelőzzük a baleseteket, íme pár biztonsági tipp, hogy egészségünket megőrizhessük. Elég kellemetlen tud lenni az égett bőr, és nem is túl esztétikus, valljuk be.

Következzenek a tippek:
  • Lehetőleg déli 12 óra és délután 15 óra között ne tegyük ki bőrünket erős napfénynek, illetőleg csak naptej használata mellett, ha nagyon muszáj.
  • Nem csak csinos viselet, de jól védi a szemünket az erős napsugárzástól, ha napszemüveget hordunk. A Csini Boszi magazin legújabb számában hasznos divattanácsokat lelhettek fel, hogy melyik a hozzátok legjobban passzoló dizájn, és már léteznek olyan napszemüvegek is, mind mágikus, mind mugli változatban, amelyek a fényviszonyoknak megfelelően sötétednek.
  • Szalmakalap. Szintén nem csak divatkellék, hanem nagyon jól védi fejünket a hőgutától.
  • Mindig fogyasszunk megfelelő mennyiségű folyadékot! A dehidratáltság, a kiszáradás sosem jó, csökken tőle a koncentráció és fejfájást, szédülést is okozhat. Ilyen melegben legalább napi 3l fogyasztása ajánlott, de vedd figyelmedbe az alkatod és az aktivitásodat is!
  • Naptej! Ehhez ajánlott szakértő tanácsát kérned, hogy a te bőrtípusodnak milyen faktorszámú fényvédőkrém ajánlott. Lehetőleg vízálló fajtát válassz, ha strandolásra adnád a fejed.
  • Felhevült testtel sose menj egyből a vízbe! Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, de a hirtelen hőmérsékletváltozás a testben káros következményekkel járhat, számtalan szívinfarktust okozott már. Először csak finoman, lassan mosd le magad a vízzel, és fokozatosan merülj el benne.

Nincsenek megjegyzések: