2019. április 15., hétfő

Leonard Baudler emlékére

Leonard 1960-ban, újoncként

2019. április 3-án megtalálták otthonában a 78 éves, nyugállományozott auror holttestét bogolyfalvi lakásában. Idegenkezűségnek nem találták nyomát, az illetékesek természetes halált állapítottak meg.
 - Kedves és szeretetreméltó ember volt - mesélte a hatóságokat értesítő szomszédasszony. - Minden nap beszélgettünk a kerítésnél, ha esett, ha fújt!

Mr. Baudler  1941. január 3-án született Bogolyfalván, a Holdfény utcában. Tanulmányait  külföldön végezte, aurori képzését sikeres vizsgákkal zárta. Egyetlen támasza, édesapja halála után egy időre elhagyta a falut. Először Németországban, majd Skóciában gyakornokoskodott, de hiába próbált állást szerezni. Végül egy kedves ismerőse beajánlotta a Minisztériumba, így hazatért Magyarországra és elkezdte a ténykedését aurorként. 
Itthon ismerkedett meg egy tehetséges fiatal kollégájával, Andreával, akit elvett feleségül. Három gyermekük született, akiket nagy szeretetben neveltek fel. Legidősebb lánya tragikusan korán meghalt, egy diagnosztizálatlan ritka betegségben szenvedett. Ez a tragédia élete végéig elkísérte Leonardot, de nem törte meg. Pályafutása során számos sötét varázslót és boszorkányt hűvösre juttatott. Neje 2011-ben bekövetkezett halála után kérte nyugállományozását és visszavonult, a bogolyfalvi szülői házban töltve utolsó éveit.


A gyász megviselte, hízásnak indult és 2012-ben infarktust is kapott. Két hónapnyi kóma után tért magához, majd egy évnyi gyógytorna után felépült.

Feltehetőleg április 3-án hunyt el. Fia, Jonathan így nyilatkozott: 
- Édesapám temetésére április 17-én kerül sor, 13:00-kor helyezzük nyugovóra édesanyám mellé a bogolyfalvi temetőben. Kérek mindenkit, aki el szeretne búcsúzni tőle, egy szál szegfűvel tegye meg. Ezúton szeretnénk megköszönni a rengeteg levelet és vigasztalást. Ahogy mindig mondogatta, most utoljára még egyszer "Kimegy a sárkányához a temetőbe". 
"Halál és szerelem. (...) Egyiket sem lehet csak úgy kipróbálni, egyik elől sem lehet elmenekülni, de mind a kettő egyszer mindenkit utolér."
Leonard Baudler emlékére (1941-2019)

Nincsenek megjegyzések: