2019. március 15., péntek

Mi várható a következő tanévtől?

Manójogi szakbiztos érkezik? 
A minisztérium ellenőrzése során úgy ítélte meg, hogy az iskola manói nagyon nyitott szellemiségben vannak tartva, nem mint munkavállalók, hanem szinte mint barátok viselkednek a diákokkal, akik nem félnek extra dolgokra is megkérni őket. Így derült ki, hogy több manó is lejár a cukrászdába extra süteményért, vagy éppen szabadidejében báli ruhát varr. Az ilyen és ehhez hasonló esetek miatt nagy valószínűség szerint a következő tanévtől egy manójogi biztos érkezik az iskolába, aki felügyeli, hogy ezek a szabálytalanságok többé ne fordulhassanak elő. 

Emelni kell a felvilágosító órák számát?
A minisztérium megbízott kutatói megállapították, hogy a varázslótársadalom egy újabb népességrobbanás szélén áll, így fokozottan fontos, hogy az iskolák diákjai kellőképpen felvilágosultak legyenek a nem kívánatos terhességekkel szemben, éppen ezért a minisztérium úgy véli, nem elég tanévenként egyszer átfogó felvilágosító órát és állandó tanácsadót tartani az intézményekben, hanem heti rendszerességgel, a tanítási órák alatt, külön a fiúknak és külön a lányoknak kell foglalkozásokat tartani. Az újítást még tárgyalják, de könnyen lehet, hogy a következő tanévtől sűrűbben találkozhatunk Neffry Ezrával. 

Újra életbe lép a kijárási tilalom?
Több olyan megkeresés is érkezett, melyben arra hivatkoznak, hogy fiatal lányokat idősebb férfiak egy csoportja rendszeresen zaklat a faluban. A bandára a mai napig nem sikerült rábukkanni, egyes suttogók úgy vélik, hogy azért nem, mert aurorok is a tagjai ennek a csoportnak, és ők akadályozzák a nyomozást. A polgármester úr és a Bogolyfalvi Tanács tagjai fokozott óvatosságra intenek mindenkit, aki sötétedés után a faluban tartózkodik, kérik a hölgyeket, hogy lehetőség szerint férfi kísérővel, vagy könnyen hozzáférhető helyen tárolt varázspálcával közlekedjenek. A kijárási tilalom még nem lépett életbe, de a testület ülésein már szóba került. A leginkább Vajda Richárd állt ki a kijárási tilalom mellett, ami nem csoda, hiszen a párja szintén a faluban lakik, míg a legnagyobb ellenző Szabó Mária volt, aki a boltokra kellemetlenül ható korlátozás ellen érvelt. 

Már csak három házzal működik tovább az iskola?
Egyes felmérések szerint igen megcsappant az új diákok száma a Bagolykőben - és világszerte is -, egyre kevesebb a mágustanonc, ami a minisztérium szerint nem indokolja, hogy a gyermekeket négy külön házba osszák, és ezzel egyidejűleg nyolc oktatónak fizessenek házvezetői és helyettesi díjat, így kezdetben csak három, majd kétházasra csökkentenék az évtizedek óta stabilan működő felállást. A következő tanév egy próbaév lenne, ahol az Eridon és a Rellon házat vonnák össze, és már csak Alexander Magnus és Sárközi N. Dorián vezetői pótlékait fizetnék ki. Amennyiben a program sikeresen működik, úgy az azt követő évben a Levita és a Navine is összevonásra kerülne, melyet a jelen tervek szerint Dustin A. Westwood és Eleonore Santos vinnének. A tanárok és a diákok egyaránt nemtetszésüket fejezték ki a tervezett módosításokkal szemben, azonban nem biztos, hogy ez a minisztérium döntésével szemben még számít. Illetve még az iskolavezetőségen is múlik, hogy kik is lesznek ténylegesen házvezetők.

Nincsenek megjegyzések: