2019. február 15., péntek

Vizsgák a csillagokban, avagy mi van még hátra?




Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
Készülődni sosem késő. Még az utolsó héten sem. De azért idáig csak nem jutsz el, ugye? Dehogynem. Bizonyára újra elcsábít a kinti táj, vagy az esti kastély. Tipikus kalandozgatások. Úgyhogy, ha szeretnél egy-két jobb jegyet bizonyos tantárgyakból, tedd félre lustaságod, és vedd elő a könyved. Különben nehéz lesz az a bizonyos lap.





Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)
Nem vagy oda azért, hogy megint meg kell írnod a vizsgákat, igaz? Inkább kiállnál egy könyvekkel telerakott polc elé, és elképzelnéd, ahogy a tananyag beírja magát a vizsga kérdések helyére. Akkor te képzelődhetnél tovább. Most viszont nincs is szükséged a tanulásra. Legalábbis sokat nincs, mert tudsz mindent, órán rád ragadt. Nem igazán vár rád meglepetés, de azért ne bízd el magad!





Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)
Szorgos tanulásod segít abban, hogy magabiztosan nézz a dolgozatok elé. Sikeresen zárhatod az évet, de egyet ne felejts: mindig csak egy feladatra figyelj. Ne írj egyszerre több kérdésre választ. Hajlamos vagy a szétszórtságra, ezt kellene elkerülnöd idén.




Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)
Remélem, ezúttal jól figyeltél órákon. Ha nem, még mindig nincs nagy baj. Ami rád ragadt, az elég lesz egy elfogadhatóhoz. Hogyha viszont többre vágysz, érdemes elővenned a tananyagot, és megpróbálnod, milyen gyorsan tud belemenni a fejedbe. Hiszen, mint tudjuk, nem az erősséged a memorizálás, ebben az időben legalábbis meg fog vele gyűlni a bajod.






Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.) 
Neked csak annyit szeretnék mondani, hogy nyugi. Nem kell szó szerint leírni a fogalmakat, és az esszét sem pontosan a könyv szavaival kell lekörmölni. Lazíts egy kicsit, különben a feladatoknál le fogsz blokkolni, és elég gyér pontszámot fogsz elérni.





Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)
Ellentétben kentaur társaddal, neked inkább azt ajánlom, hogy figyelj a feladatra. Ne kalandozz el nagyon a témától, tartsd magadat a tárgyhoz, nehogy kellemetlen meglepetés érjen a pontozásnál. Lesz egy-kettő kérdés ugyanis, ami könnyen eltereli a figyelmedet.





Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)
Nyugodtan ereszd bő lére a mondanivalódat, ugyanis jól felkészültél. Ne hidd, hogy a 99% rossz. Bízz magadban, ugyanis nem valószínű, hogy rosszul zárod az évet. Fontos továbbá az is, hogy ne rágódj sokáig egy kérdésen, mert hajlamos vagy rá. Hogyha valamit nem tudsz, lépj tovább.





Krup/Crup (08.06.-09.02.)
Túl lazára vetted az eddigieket. Ajánlom, hogy szedd össze magad, és vedd komolyan a vizsgákat, különben nem számíthatsz sok jóra a jegyek terén. Persze ez téged nem hat meg, de érdemes lenne jó teljesítményt produkálni. Hajrá, tanulj egy kicsit az utolsó hetekben is, még, ha nincs is kedved hozzá.




Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)
Az a típus vagy, aki mindenre képes figyelni a kötelezőn kívül. Összpontosíts, máskülönben nem jársz jól a vizsgáknál. Ajánlom, hogy rajzolgass a jegyzeteid köré, vagy egy kiadós kóválygás közben mondd fel magadnak, barátaidnak az anyagot, így talán könnyebb lesz átvészelni ezt az időszakot.





Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.) 
Bizony szorgalmad meghozza a gyümölcsét. Már csak egyszer-kétszer kell átfutni az LLG jegyzeteket, és minden rendben lesz. Viszont figyelj oda, hogy a kérdések, amik a lap végén vannak, nem dísznek vannak ott. Válaszolj azokra is, még, ha lelkesedésed addigra le is lankad.





Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)
Hogyha előveszed te is a könyveket, egy nagyon szép évzárásban lehet részed. Ez viszont sajnos nem az elmúlt hét, hanem az elmúlt évi teljesítményeden múlik. Úgyhogy egyszerűen hallgass a megérzésedre a válaszadásnál, akkor nem lehet baj. Az általában be szokott jönni.





Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
A tanár mondatai úgy ragadtak meg benned, mint egy mese. Ez mindaddig jó, amíg az esszéd nem a "hol volt, hol nem volt..." kezdéssel nyitod. Erre persze nincs sok esély, de arra van, hogy egy válasz helyére egy másik kérdés megoldását írod. Szedd össze magad, és nem lesz baj!






Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.) 
Sikerült megtanulnod a tananyag nagy részét. Már csak arra kell ügyelned, hogy ne blokkolj le a feladatoknál. Kitartás, a siker közel van. Próbáld meg oldani a hangulatodat. Színezz, énekelj, vagy rajzolj, esetleg menj le a rétre a barátaiddal. A lényeg, hogy ne a kérdéseken rágódj. Azokkal ráérsz élesben foglalkozni.




Nincsenek megjegyzések: