2019. január 15., kedd

Vérfarkas támadás

A festői szépségű Bükk-vidéken vérfarkastámadás történt szilveszter éjjel.


Egy kisebb mugli baráti társaság december 31-én, este 7 órakor túrázott a Bükkben, mikor üvöltést, majd sikítást hallottak. Elindultak a hang irányába, ahol egy rémült nőt fedeztek fel egy nagy fa tövében. Elmondása szerint egy vérfarkast látott egy kis pataknál. A túrázók nem hittek neki és továbbindultak. Elmondások szerint később megszomjaztak és találtak egy patakot, ahol megtöltötték kulacsaikat, ekkor hirtelen megjelent a farkasnak tűnő lény. A bestia megtámadott egy idősebb embert, de az előkapta a pisztolyát (a muglik olykor egymás életét oltják ki vele és engedélyköteles egy eszköz) majd több lövéssel végzett a fenevaddal.
A Mágiaügyi Minisztérium aurorjai a helyszínre érkezve döbbenten figyelték a fejleményeket és a lehető leggyorsabban igyekeztek rendet teremteni.
- Ilyet még a minisztériumban eltöltött 18 esztendőm óta egyszer sem láttam! - mesélte a Varázslény-Felügyeleti Főosztály egyik dolgozója, Armie Fawler.


- Mindenkit biztosíthatunk, hogy az incidens kivizsgálása alatt az érintett mugliknak módosítottuk a memóriáját, a bestiát pedig a Vérfarkas Nyilvántartó- és Befogó Egység gondjaira bíztuk! - nyilatkozta a minisztérium szóvivője, Andrea Cheeks Burray.
A fenevad egy falulakó volt, aki az erdőben élt (nevét nem közölhetjük). Viszont életben maradása esetén komoly büntetést kapott volna, mert nem szerepelt a nyilvántartásban.


- Félnótás, egy kujon volt! - mondta fejét csóválva egy helyi boszorkány. - Állandóan a Bükkszőllei nevű kocsmába járkált, éjjel-nappal. Nem volt gyanús senkinek, nem is sejtettük hogy mi is ő. Szegény édesanyja nemrég halt meg, édesapja meg már több évtizede. Emlékszem hogy pár hete, amikor a házam előtt ültem a hortenziáim közt, dühösen ordítva szaladt haza. Nem tudom mi lelte.

Nincsenek megjegyzések: