2019. január 15., kedd

Így mulat a Bagolykő!

Még a téli szünet előtt került megrendezésre a téli bál, amely egyben a végzősök bálja is volt. Azt hiszem elmondhatjuk, hogy igen érdekes eseményeknek lehetett szem- és fültanúja mindenki, aki ellátogatott a rendezvényre. A diákönkormányzat erre az alkalomra igazi csodálatos mesebirodalmat hozott létre, amely nyitva állt nem csak a diákok, de a falulakók és a hozzátartozók számára is.


A bál kezdete előtti percekben már beszivárogtak a felügyelő tanárok, így Várkonyi és Várffy professzor urak, akik a biztonság kedvéért lemeózták a kínált italokat, hogy mindenképpen csak minőségi hozzávalókat használjanak a pultba beosztott diákok. Természetesen az ő figyelmüket sem kerülhették el a különleges és nem kicsit tréfás kedvű italok, gyorsan fel is hörpintettek egyet-egyet. Várkonyi professzor eddig nem ismert mély baritonját csillogtatva kezdett karácsonyi dallamokba, ezzel fokozva az este ünnepi mivoltát, míg Várffy professzor Petőfit megszégyenítő rímjei igazán meghatották a köréjük gyűlt hölgykoszorút. Végül aztán a túlságosan vidám Várkonyi professzort egy harmadéves eridonos kénytelen volt elkísérni a lakrészébe. Sajnos a diáklány a későbbiekben nem tért vissza, hogy megtudjuk, a professzor rendben megérkezett-e. Persze Várffy professzor sem tétlenkedett, egyből tovább is röppent, és kiszúrta magának Ardai Tányát, akivel olyan táncot lejtettek, ami nagy valószínűséggel hozzásegítette a professzort a királyi koronához is. Sajnos átvenni nem tudta, mert Ardai kisasszonnyal az este ezen pontjára már rejtélyes módon eltűntek. 
Na de nézzük, milyen álompárok alakultak az este folyamán, és egy igazi nagy hírrel is szolgálhatunk még! 


Új tanárszülős párost köszönthettünk ezen az estén, ugyanis Ramholcz professzor fia és Felagund professzor unokája igencsak összemelegedtek. Charlie és Zsombi egész este olyan szépen nézett egymásra, olyan közel bújtak mindig egymáshoz, mintha mágnes húzná őket össze. Koruknál fogva ők még diszkréten ismerkedtek, de azért lopott pillanataikat nem tudták olyan titokban tartani, hogy mi észre ne vegyük, mi is zajlik éppen. 


Várffy Saci nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis Benzsay Gergelyt hívta el, aki bár sokat van távol az iskolából – és nem vérfarkas – , mégis prefektusként tevékenykedik. A fiúnak számos lány barátja van van, akik az este folyamán igen tüzetesen végig is mérték a kis Várffy lányt, és szavazataik alapján dől majd el, hogy Gergő egy második találkozást is megejthet-e a lánnyal vagy sem. Amúgy az ifjú prefektus nemhivatalosan az este legfelszabadultabb diákjává lett választva, itala hatására ugyanis mindenkinek udvarolt, ám nem csak személyesen, hanem a zenekartól lopott mikrofonnal is. Úgy tudjuk, azóta a diákönkormányzat felkereste hivatalos konferansziénak is. Így kell egy karriert beindítani. Azt nem tudjuk, hogy a Várffy család ezt az esetet hogyan heveri ki, hiszen köztudott, hogy a Levitások és a mágia elméletét valamint gyakorlatát oktató professzor messze vannak a jó viszonytól. 


Ha már a korábbi hölgykoszorú szóba került, muszáj megemlítenünk, hogy egyik oszlopos tagja, Kedves professzor imádott lánya, Maja nem kisebb személyiséggel, mint a marconán jóképű Andrej Scottival érkezett a bálra, akivel ugyan hűvösen viselkedtek egymással, de a vak is láthatta, hogy a jég nem volt képes ráhúzódni a szívükre. Reméljük, hogy Kedves professzor úr szíve is repes, hiszen Scotti igazán jó tanuló, példás szorgalmú diák, akitől nem kell féltenie a kislányát. 


Az egyik kedvenc párosunk az estén Kopniczky Károly és Nérel Danka kettőse volt. A fiú nagyon kedvesen és válogatott szókincset használva beszélgetett partnernőjével, aki annyira figyelt rá, hogy azt nagyon sokan megirigyelhetik. Úgy tűnik az ifjú Károly igazán jó helyre került, amikor a Levita házba osztották, reméljük Dankával hamar hivatalosan is egy párt alkotnak majd. 


Nem kell már azonban a hivatalos bejelentésre várnunk, hiszen a kételkedők és reménykedők számára most már teljesen hivatalossá vált, hogy Révay Lili és Vajda Richárd egy párt alkotnak. A lány csillogó ruhájánál csak elragadó csókjuk volt feltűnőbb. Sokak szerint ez volt az első hivatalos csókjuk, amire mindenképpen megérte várni, hiszen tökéletesen beleillet a környezetbe. Sokan nem értik mi a navinés lány titka, de valószínűleg különleges tudással rendelkezhet, ha Ricsi hajlandó volt botrányos nőügyei után végre felvállalni, mint kapcsolatot. A szerkesztőségünk egyöntetű véleménye az, hogy attól még, hogy nem falják egymást folyamatosan, igazán csodálatos kapcsolatuk lehet, hiszen mindketten szinte ragyognak, amióta együtt vannak. 


Igazán édes, ám kissé merész párosítást tapasztalhattunk meg Varga Nóri végzős diákunk és Thomas Middleton másodéves prefektusunk személyében, azonban nem tudjuk, hogy esetünkben valóban egy párról lehet-e beszélni. Thomas állítólag egy ismeretlen lánnyal találkozgat, akiről úgy hírlik egyike a Payne gyerekeknek, míg Nóriról úgy tudjuk, hogy egy egyetemistával folytat viszonyt. A páros egész este hozta vicces formáját, italuk hatására ugyanis Nóri havat tüsszentett, míg Thomas puszikat osztogatott kitörő örömmel, többek között Denis Brightmore-nak is, akivel úgy tűnik azóta már a sógor szerepre készülnek. Hogy miért is? 


Mert megtörtént a Bagolykő eddigi leghivatalosabb lánykérése! Az eset a bál kezdete előtti percekben történt. A gyanútlan áldozat mit sem sejtve foglalta el posztját a bárban, köszöntve a már ott tartózkodó Denis Brightmore-t, aki azonnal féltérdre ereszkedett, és sokáig úgy tűnt, hogy egy különös flashmob elemeként állt „pozícióba”, ám amikor már nagyon gyanússá vált a helyzet, fordult, és felpillantott Catherine Payne-re, aki teljesen zavarba jött a féltérdre ereszkedett fiútól. Denis valószínűleg a beszédét gyakorolta olyan hosszan, hiszen – mint megtudtuk – eredetileg a végzősök tánca végén szeretett volna odasétálni a lányhoz, és feltenni a nagy kérdést, de olyan izgatott volt, hogy nem tudott addig várni. Sajnos azonban hiba csúszott a számításába, ugyanis a gyűrűt rejtő doboz Vicsek Liza zsebében lapult, aki nagyon karácsonyi öltözetében a legjobban tudott úgy tenni, mint akinél nincs drága ékszer. Denis azonban találékony volt, és kedvese kezét kockacukorral kérte meg. Mi magunk is csodálkoztunk, hogy mennyire édes ez a Brightmore fiú. Úgy tűnik a szerelem sok mindent ki tud váltani. Ha pedig ez nem lenne elég, úgy néz ki Cathrine nem kíván mestertanoncként a kastélyban maradni, ugyanis az este végéhez közeledve hirtelen sápadt el, majd vesztette el az eszméletét egy rövid időre. Állítása szerint csak nem evett, azonban bennfentesektől úgy tudjuk, hogy a lány egész este egy korty alkoholt sem fogyasztott. Minden bizonnyal jó okkal sietnek a fiatalok ennyire, és hamarosan gőgicsélő aprósággal lepik meg szüleiket. Mi nagyon várjuk a folytatást, és reméljük az esküvőről is beszámolhatunk! 

Az este királya, mint már korábban leírtuk Várffy-Zoller Róbert lett, míg a királynő Bogna Zdanowska, aki mély benyomást tett a szavazókra, hiszen a bál megnyitása után egyéb elfoglaltságai miatt távozott a rendezvényről.

Reméljük, hogy jól éreztétek magatokat a rendezvényen, és találkozunk a következő DÖK-ös megmozduláson!

Nincsenek megjegyzések: