2019. január 15., kedd

A nagy éves horoszkóp

Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
Az év varázsigéje: Vizualicus
A 2019-es év legnagyobb pozitívuma, hogy sok energiát érezhetsz magadban, és arra irányíthatod az életed, amerre szeretnéd. Nemcsak az órákon teljesíthetsz kiemelkedően, de minden kapcsolatod jól fog alakulni és akár helyrehozhatsz olyasmit, amit eddig lehetetlennek találtál. Előfordulhat, hogy olyan hobbiba kezdesz ismét, amit egyszer már abbahagytál, így új barátokat is szerezhetsz.
Figyelj azonban oda a pihenésre, mert igen kellemetlen következményekkel járhat az egészségedre nézve. Az év sodrásában egy másik kockázati forrás lehet a túlköltekezés, ezért jó, ha valaki közeli ismerősöd tanácsaira is hallgatsz. Értékeld, mire is van igazából szükséged.
A szerelmi életed mindenképpen emlékezetes lesz, izgalmakkal és érzéki pillanatokkal teli. Azonban ehhez fontos, hogy egy kicsit hajlandó legyél lassítani, amikor arra szükség van.




Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)
Az év varázsigéje: Levicorpus
Igazán tartalmas hónapoknak nézhetsz elébe, hiszen most nemcsak a szerencse pártolhat melléd, de egyúttal lehetőséged nyílik eddig rejtett éned felfedezésére is. Érdemes is megtenned, hiszen most szinte hatványozottan is képes lehetsz az újabb készségek elsajátítására. Próbálkoztál már a patrónus bűbájjal? Vagy animágiával? Esetleg tavaly megbuktál a hoppanálási vizsgán? Idén sikeresen foghatsz bele ismét bármelyik képesség elsajátításába.
Emellett igényét érezheted annak, hogy egyedül pihenj és töltődj fel egy kicsit, ami egyáltalán nem baj, hiszen emberi kapcsolataidban is jobban helyt állhatsz, ha nem feszülten és kizsigerelten toppansz be órákra.
A szerelmi életed azonban ingadozó lesz. Hol úgy érezheted, nem jön össze semmi, hol pedig a felhők felett három méterrel repkedsz seprű nélkül a boldogságtól. Próbáld megtalálni az egyensúlyt, és ne lógasd az orrod, ha éppen rosszul állnak a dolgok.





Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)
Az év varázsigéje: Silentio
Sellőként kissé talán unalmas lehet a 2019-es év, de a józan gondolkozással és kitartással nemcsak könnyedén helyt állhatsz az elkövetkező hónapokban, de egyben most picit másként láthatod a világot. Ebben az évben egy kicsit meg kell nyugodnod és leülni. A csendes szemlélődés ezúttal lehet többet fog érni, mint hangos véleménynyilvánítás.
Fontos, hogy ne csak a józan eszedre hallgass, hanem az érzéseidre, megérzéseidre is. Ezúttal nem fognak becsapni. Ráadásul a kreativitásod és függetlenséged hosszú távon továbbra is gazdagíthatja nemcsak az te, de mások életét is.
Szerelem terén leginkább a nyári hónapok lesznek a kedvezők. A kalandok és az ismeretlen, izgalmas éjszakák éve ez. Ha párkapcsolatban élsz, akkor mindkettőtök számára emlékezetes nyaralások várhatók.



Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)
Az év varázsigéje: Orchidessis
A 2019-es év egy új kezdetet jelölhet neked, ami talán picit ijesztően hangzik elsőre, de jó eséllyel pozitív változással hat. Életed számos területén pontosabbá, hatékonyabbá vagy éppenséggel jobb megfigyelővé válhatsz, kifejezetten akkor, ha erősségeidet és tehetségedet hagyod egészen kibontakozni. Nem szabad visszafognod magad, hisz úgy sosem érheted a legmagasabb pontot az égen.
A személyes céljaid elérésében ugyan kemény munkára lehet szükség olykor, mégis megéri erre időt fordítani. Ha megfogadod a fentebbi tanácsot, rengeteg lehetőség fog megtalálni, olykor pedig kénytelen leszel mérlegelni,  van-e éppen olyan másik feladat, amit egy picit hátrébb lehetne szorítani. Hosszú távon természetesen a harmóniára érdemes törekedni, így valóban csak különleges esetekben tanácsos extra energiát befektetni.
A szerelmi életedben is hasonló sikerekre számíthatsz. Azonban a legfontosabb itt is az, hogy merj önmagad lenni, és ne próbálj meg a partnered vagy leendő partnered miatt megváltozni.



Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.) 
Az év varázsigéje: Tájolj!
Idén igazán kézbe veheted az életed irányítását, amiben hatalmas segítséget jelent, hogy több ígéretes lehetőség is adódik a számodra a magánéleted, és az iskolai karriered fellendítésére. Egyúttal azonban célszerű a már meglévő képességeidet és tehetségedet is tovább csiszolnod, hiszen az életedben jó eséllyel érkezik még olyan pillanat, amikor éppen ezek lesznek nagy segítségedre - akár már ebben az évben is!
Bátran hallgathatsz az érzelmeidre és a megérzéseidre is, hiszen ezek olyankor is előre vezetnek a bizonytalannak tűnő utakon, amikor elvesztél. Nagy segítséget jelenthetnek ez év során a barátok is, akik ugyancsak segíthetnek neked eligazodni az élet útvesztőiben. Még ha nem is határozott tanácsokkal, de azáltal, hogy megosztják a világról formált véleményüket.
A szerelmi életed igazán szerencsésnek mondható. Akiknek nincs párjuk, jó eséllyel idén rájuk talál a szerelem, a párkapcsolatban élőknek pedig elmélyülhet a párjukkal való viszony. Azonban ne feledd, hogy ehhez egy kicsit fel kell adnod a függetlenségedből.






Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)
Az év varázsigéje: Ferardo
A 2019-es évben végre fellélegezhetsz egy kicsit, ami az idő szűkét illeti - most ugyanis alig-alig kell ilyesmivel küzdened. Mindez lehetőséget ad számodra arra is, hogy kemény munkával, de közelebb kerülj a kitűzött céljaid eléréséhez. Mindazonáltal érdemes mindig figyelni arra, hogy a siker felé vezető úton ne veszítsd el önmagad. Azokat az értékeket, amelyek személyiségednek, egész életednek keretet adnak. Ez komoly veszéllyel fenyeget. Ilyenkor próbálj meg azokra hallgatni, akik fontosak a számodra, és akiknek te is fontos vagy. Ők azok, akik a földön tudnak tartani és a helyes ösvényre vezethetnek.
Ebben az évben megtanulhatod, hogyan fejezd ki mások felé világosan, mit gondolsz, és ne homályos utalásokkal próbáld őket rávenni valamire. Hiszen míg utóbbi félreértésekhez, a nyílt kommunikáció sokkalta bizalmasabb kapcsolathoz és hatékonyabb együttműködéshez vezethet.
A szerelmi életed örvényekkel teli lesz. Szenvedélyes, ám csalóka. Próbálj meg egy kicsit lassítani és értékelni a pillanatokat. Ne akarj mindent azonnal!



Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)
Az év varázsigéje: Salvio hexia
A 2019-es év várhatóan nem lesz túl nyüzsgő, de mindez nem jelenti azt, hogy egy helyben kellene toporognod. Sőt, tulajdonképpen kifejezetten ideális is ez a fajta állandóság arra, hogy határozott lépéseket tegyél meg a céljaid felé! Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég ha kis lépésekben gondolkodsz. Minden nap repülsz mondjuk egy kört a kastély körül. Az a lényeg, hogy nyitott legyél a változtatásokra, még ha eleinte egy kissé bosszantónak is tűnnek.
Ha eddig valamiért nem sikerült, most rendezheted ügyes-bajos dolgaid, így haladhatsz a már megkezdett, de félbemaradt projektekkel, vagy rendezheted a bonyolult kapcsolataidat is. A monotonitás fullasztó lehet, éppen ezért érdemes az életedbe valami szórakoztatót is csempészni: fedezz fel új hobbit, új ízeket.
A szerelem terén a meghitt pillanatoké az év. A lassan kialakuló, de tartósnak tűnő románcoké, és az együtt töltött pillanatoké, amik kiragadhatnak a szürke hétköznapokból.



Krup/Crup (08.06.-09.02.)
Az év varázsigéje: Valetudo
A 2019-es évben a rád jellemző kiváló megérzéseidre hallgatva közelítheted meg, sőt, érheted el a kitűzött célokat és sikereket. Új embereket ismerhetsz meg, valamint régi kapcsolataidat élesztheted újjá, és általánosságban is arra számíthatsz, hogy ebben az évben a korábbinál jobban ki tudod majd fejezni magad. Jobban szót tudsz érteni a szűkebb és tágabb környezeteddel is, és képes leszel könnyebben a kimondott szavak mögé látni. Az év bizonyos időszakaiban olykor túlterheltnek érezheted magad, de szerencsére ösztönösen jól kezeled ezeket a helyzeteket, és amint megtalálod a kellő egyensúlyt - például egy kis pihenéssel, vagy új dolgok, emberek megismerésével -, hamar visszaáll minden a rendes kerékvágásba.
Érdemes tehát most egy kissé spontánabb módon, saját belső egyensúlyodra és intuícióidra is hallgatnod.
Ezek a megérzések nagy segítségre lesznek a szerelmi életedben, mivel gyakran súghatnak majd olyan kiindulópontokat, amelyeket átgondolva fontos lépést tehetsz majd a megfelelő irányba.




Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)
Az év varázsigéje: Lumos Maxima
Számodra ez az év nagy leckét rejt az emberi kapcsolatok terén, ugyanakkor számtalan remek lehetőséget is arra, hogy a csapatmunkán, a családon vagy akár a romantikus kapcsolatokon keresztül megtanuld mások munkáját is értékelni. Ha van konkrét elképzelés, akkor a bolygók állása segíteni fog elérni a vágyaidat és céljaidat. A fontos, hogy ebben az évben megtanulj emlékezni arra, hogy az emberi kapcsolatok alappillére az empátia és a harmónia.
Szerelmi télen inkább az év első fele lesz szerencsés. Érdemes kihasználni minden lehetőséget, hogy a párod kedvében járj, vagy pedig rátalálj a szerelemre.
Meglehet, hogy néhány változásra rákényszerül az év folyamán, ám segíteni fog lelkes, energikus személyisége. Persze, érdemes ezt a lelkesedést és a rengeteg energiát okosan beosztani.






Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.) 
Az év varázsigéje: Finite
A 2019-es év a lehetőségek éve lesz, ám a döntéseid alapjaiban határozzák majd meg, hogy pontosan milyen irányt vesz az életed. Meglehet, hogy egyes lehetőségek kihagyásával hosszú időre bezáródik előtted egy-egy ajtó, míg ha élsz azokkal, jelentősen kitágul az élettered és a lehetőségeid tárháza. Ez az év az újrakezdéshez és a lezárásokhoz is nagyon jó lesz számodra, hisz nagyon sok új élménnyel gazdagodhatsz. Válaszutakhoz érve érdemes lehet egy picit lassítani, és nyugodt szívvel-fejjel végiggondolni, mi is az, amit szeretsz, és ami hosszú távon a boldogulást és a boldogságot elősegíti. Ezeket mérlegelve érdemes meghoznod a döntéseket. Ne ragadj benne olyan dolgokban, amelyekről tudod, hogy csak ártanak neked és megmérgezik az életedet.
Ez érvényes a szerelmi életedre is. Nagy változások következhetnek, ám mindez tőled függ. Bölcsen kell választanod és nehéz döntések előtt állsz majd.


Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)
Az év varázsigéje: Reamoveo
A 2019-es év a fejlődés, valamint a már meglévő képességek és tehetség fejlesztésének éve lehet. Az előttünk álló hónapokban érdemes lehet most több időt szentelni egy egykor szeretett, de már hanyagolt hobbinak, vagy akár újba kezdeni. Az órákra való készülés is sikeresebbnek tűnhet ebben az évben: valahogy jobban fog menni a koncentráció, és könnyebben ragad majd meg a varázsige is. Azonban a megérzéseid ebben az évben csalfák lehetnek. Nagyobb döntések előtt érdemes kikérned mások véleményét és logikusan átgondolni a helyzetet.
Ez lesz az az év, mikor ha egy kicsivel több figyelmet fordítasz a környezetedre, talán felfedezheted azt is, miképp teheted az életedet egy kicsit könnyebbé és kellemesebbé.
A szerelmi életed olyan lesz, mint a nyugodt óceán. Biztos és tartós, mentes mindenféle nagy vitáktól és kihívásoktól. Ha még egyedülálló vagy, ez lesz az az év, ami komoly lehetőségeket kínál fel. Az a kérdés, élsz-e majd velük.



Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
Az év varázsigéje: Alohomora
Az év eleje számodra igen zsúfolt és sűrűnek ígérkezik. Latba kell venned minden felszívott energiádat, amit a hosszú szünetben elraktároztál. De ne aggódj, ennek a kemény munkának is meg lesz a gyümölcse. Az év második felében ugyanis lehetőségek tárháza nyílik ki a számodra nem csak az iskolán belül, de a pihenésben is.
A tanulással teli időszakban is muszáj lesz egy kicsit pihenned és regenerálódnod. Ilyenkor a legjobb, ha a barátaidra támaszkodsz. Azokra, akik jól ismernek, és pontosan tudják, mire van szükséged. Élvezd ki ezeket a pillanatokat és légy hálás nekik.
A szerelmi életed is hasonlóképpen fog alakulni. Sok munkával és rengeteg belefektetett energiába fog kerülni, de mindenképpen érdemes belevágnod. Légy nyitott és kezdeményező, ne húzódj vissza a csigaházadba!



Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.) 
Az év varázsigéje: Percipius
A 2019-es év mindenek előtt új felfedezéseket, és újszerű lehetőségeket tartogat, legyen szó akár a családról, párkapcsolatról, iskoláról, vagy éppen a kedvenc hobbidról. Egyúttal ez a fajta nyitottság lehetővé teszi, hogy a korábbinál nyíltabban és őszintébben beszélj az érzelmeidről, esetleges sérelmeidről vagy reményeidről. Ez pedig pedig a kifinomultabb kommunikáció és a többiekkel ápolt jobb viszony első lépcsőfoka lehet. Persze, csak ha az őszinteséged nem bántó, és a nyíltságod több a felületes csevejnél! Erre nagyon ügyelned kell, ugyanis hajlamos vagy olykor átgondolatlan mondatokkal támadni másokat.
Ebben az évben további pozitívum, hogy sikerülhet legyőznöd a szorongást, és egy sokkal pozitívabb életszemléletet kialakítani, s így aztán olyasmibe is bátran belevághatsz, amit korábban esetleg a bizonytalanság miatt nem mertél.
Szerelmi téren is nyitottságra lesz szükség. Na meg szemfülességre, ugyanis valamiért nehéz lesz észrevenned a temérdek lehetőséget. A párkapcsolatban élők is nyitott szemmel járjanak el. Olykor észrevehetnek egy-egy mozdulatot vagy gesztust párjuknál, ami sok mindent elárulhat a számukra.



Nincsenek megjegyzések: