2018. október 15., hétfő

Őszidényi receptek





Bizony, nyakunkon van az ősz, amely azt jelenti, hogy közeleg a Halloween. Ilyenkor jó, ha tudunk egy-két ízletes receptet, vagy pár dekorötlet a tarsolyunkban, amelyet bármikor elkészíthetünk!


Ízletes receptek:


~Vajsör~



Hozzávalók: 1 bögre tej; 1 evőkanál vaj; 8 kávéskanál cukor; ízlés szerint fahéj; 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: Egy lábasban (közepes vagy kicsi) felolvasztjuk a vajat, ezután hozzáadjuk a cukrot, és fél percig kevergetjük egy kisebb fakanál segítségével!. Beleöntjük a tejet, aztán fahéjat és vaníliás cukrot szórunk bele. Felforraljuk, és kész is az ízletes vajsör!
(Én néha-néha tejszínhabot nyomok bele!)
Megjegyzésem ehhez a recepthez: nemrégiben készítettem el, és nem csalódtam benne! Szomorú, beteg, vagy magányos napokon igazi vigasz az ember számára!




~Sütőtökkrémleves~




Hozzávalók: fél kg sütőtök; 1l alaplé (1l vízben ízlés szerinti delikátot forralunk); 2 evőkanál olaj; 1 gerezd fokhagyma; 1 db vöröshagyma; 200 ml főzőtejszín; só és fehér bors ízlés szerint

Elkészítés: A tököt meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Berakjuk egy kicsit a sütőbe megpirítani.
Az alaplevet felrakjuk főni. A hagymákat apróra vágjuk, megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk ezt, valamint a héjtalan sütőtököket, a főzőtejszínt és a fűszereket az alapléhez. 5 percig forraljuk. Botmixerrel összepürésítjük és pár percig főzzük tovább. Tálalhatjátok pirított kenyérdarabokkal vagy tökmaggal!
Megjegyzésem ehhez a recepthez: ha ismerősödtől kapsz egy tököt, próbáld ki! Egészséges, egyszerű és nem költséges, isteni fogás!

Kreatív ötletek:



~Véres gyertyák~




Amire szükség van: 4 db fehér gyertya; 1 db piros gyertya

Nagyon egyszerű dolgunk van: a piros gyertyánkat meggyújtjuk és pár percig hagyjuk égni. Ezután tetszés szerint összecsöpögtetjük a fehér gyertyákat. Nagyon mutatós és HÁTBORZONGATÓ ötlet.



~Szellemes lufi~




Amire szükség van: 4-5 db lufi (fehér/narancssárga); A4 210×297 karton (fekete); Technokol ragasztó

De hogyan? A lufikat felfújjuk. A kartonpapírra megrajzoljuk a szemeket, az orrot, valamint a szájat, majd kivágjuk őket. Ha fehér lufink van, szellemet, ha narancssárga, akkor halloweeni tököt készítsünk! 
Beragasztózzuk a kivágott testrészeket, és szépen a lufira ragasztgatjuk őket.

Próbáljátok ki őket, szeretettel ajánlom. Nem nagy ördöngösség, mutatósak és könnyen 

elkészíthetőek!


Boldog Halloweent kívánok mindenkinek az iskolában a szerkesztőség és jómagam nevében!

Nincsenek megjegyzések: