2018. július 15., vasárnap

Majd az édes álom, pillangó képében...


Kedves Doki!

Szörnyű ez az egész ügy a Levita toronnyal. Alig tudok aludni miatta. Hogyan lehet elterelni a gondolataimat? Vagy akkor csak rosszabb lesz?
Álmatlan



Kedves Álmatlan! 


Engem is nagyon zavar a dolog. Az épület megerősítése után úgy vélem, mindannyian nyugodtabban hunyhatjuk le a szemünket. Addig is kérlek, hogy ne aggodalmaskodj; úgy gondolom, a lehető legjobb kezekben vagyunk. 

Elalvás előtt igyál meleg tejet vagy hársfateát. 






Kedves Dr. Who!
Azt hiszem, itt valami tévedés történt. Egyik nap egészen máshogy festett a tanodában minden, mint ahogy szokott, úgyhogy megkérdeztem pár diákot - akik furcsán nem voltak ismerősek -, hogy mi ez a sok változás. De azt mondták, nincs itt semmilyen változás. Aztán ahogy érdeklődtem tovább, egyre többen kezdték váltig állítani, hogy már hosszú évek óta nem Remus Lupin professzor az igazgató. Pedig csak nemrég vette át tőle a stafétát a neje, Anne Little Lupin prof. Ja, meg mindenki talárján nagyon bizarr címerállatok vannak. Meg úgy különben is különös minden. Mintha... nem tudom, mintha valami másik dimenzióban lennék. Az egész épület is más, de közben mégis hasonló. Szerinted mi lehet ez az egész?
Üdv,
Bolyongó



Kedves Bolyongó! 


Nem töltöttél túl sok időt az iskola történetét bújva? Ezek az események már nagyon régen történtek. Ha mégis bizton állítod, hogy Remus és Anne idejében éltél a kastélyban, kérlek keresd fel a jelenlegi igazgatót, Hercegh Kriszpint  aki segíthet abban, hogy visszatalálj a saját korodba. 

Ne aggódj, a változás nemcsak rosszat hordoz magával, hanem rengeteg jó dolgot is. Ha érdekel, milyen lett az iskola azóta, úgy javaslom, nézz körbe, ismerkedj. 





Ó Doctor Who! Miért vagy te Doctor Who? Tagadd meg rangod és dobd el neved! Csak neved ijesztő, csak az. Te önmagad vagy, és nem Doctor? Se gyógyfőzet, se pirula, se bűbáj, se borogatás, se más efféle velejárója a gyógyítónak. Ó, hát légy Te más név! Mi is a név?

Mit rózsának hívunk mi, bárhogy nevezzük, éppoly illatos. Így, hogyha nem hívnának Dr. Whonak, e cím híján se volna csorba híred. 
Lehet-e a valóság az ismeretlen, és ismert, amit nem látsz?




Nincsenek megjegyzések: