2018. április 15., vasárnap

Új év, új remények!

Az elmúlt évekhez képest idén kiemelkedően nagy figyelmet kapott már a vonatúton az évnyitó és az új tanév, és nem csak azért, mert állítólag egy csapat diák tiltakozott a báránysültért - mert az már majdnem unikornis -, hanem mert úgy hírlett, Mikola Keve tanárrá avanzsált, és ezentúl már nemcsak a folyosón lehet álmodozni, amikor elhalad az ember lánya mellett, hanem a tanórákon is. A hír igaz! Számos esemény pedig még csak most következik...

Ahogy az lenni szokott, a diákok most is a késő délutáni órákban érkeztek vissza a szállásra, többségük a tanév eleji extra iskolajárattal, mások seprűn, hoppanálási pontra érkezve, vagy éppen a faluból felsétálva. Érdekesség, hogy a falu elkezdett elöregedő, majd alvó faluból fiatalodó faluvá válni, ami örömhír, azt hiszem mindenkinek. 
A diákság bő 90%-a öt óra tájban elfoglalta már lakrészét, a maradék tíz százalék is megérkezett a hét órai kezdés előtt legalább negyven perccel, így a beköltözés hivatalosan is eredményesnek volt mondható. A kezdés előtt az idősebb diákok elfoglalhatták helyeiket az asztaloknál, míg az elsőévesek a nagyterem melletti kisebb helyiségben sorakoztak fel a beosztásukra várva. Addig azonban, míg kiderül, hogy hány fővel gazdagodtak az egyes házak, úgy néz ki, hogy számos új szerelmi kapcsolatról és elválásról is hírt kaphattunk, maguktól a jelenlévőktől. 
Az első érdekes pont, Béres Bárcián, az iskola gazdasági vezetője és Oravecz Tatiana az igazgató úr titkárnője közötti intim köszöntés. A nő megérkeztekor a férfi ujjai közé fonta a sajátját, és bár csak egy pillanat volt, mégis a férfi arca felderült. Úgy tűnik a káposzta mégiscsak jó felmelegítve, hiszen ők ketten a bagolyköves éveik alatt egy párt alkottak. Ezt alátámasztandó az igazgató úr megérkezésekor örömmel konstatálta a kettős vidám hangulatát, feltételezem, hogy kerítőként játszott szerepet. Úgy néz ki, nagyon jó munkát végzett. A tekintetem egészen addig időzött vidám kettősükön, míg fel nem tűnik egy új arc. Vörös ruha, sötét, hosszú haj, határozott léptek. Célirányosan a tanári kar asztala felé halad, és amikor meglátja az Eridon házvezetőt, gondolkodás nélkül foglal mellette helyet. Úgy tűnik, a férfi ismeri a nőt és fordítva. Látványos és megragadó, megvallom, eléggé kétségbeestem ettől a közelségtől, féltem, hogy a tekintélyes férfiember házassága esetleg veszélybe került, ám mikor Mikola Keve Áron feltűnt, majd látványos csókkal köszöntötte az ismeretlen hölgy, megnyugodtam. Velem ellentétben az iskolatársaim fele felhördült, egyrészt a Keve iránti szerelem, másrészről az új nő iránt fellobbanó vonzalom miatt. Szomorú, mikor még csak éppen elkezdődik valami, és egyből összetörik az álmaidat. Úgy tűnik, idén a tanári kar vizslatása sem lesz unalmas. 
A diákság körében történt változások is érdekesek, azt hiszem végre biztosan új vagy talán hivatalosnak mondott párrá avanzsált a Farkas-Apáthy kettős, akiknek öt éven át drukkoltak iskolatársai, majd az elmúlt tanévet végigtippelték, és most úgy néz ki, végre ténnyé vált. Persze nem szeretnénk elkiabálni, de szép munka volt fiatalok. 
A kviddics szerelmesei azonban búslakodhatnak, hiszen amennyire lendületesen és látványosan indult Emily Fisher és Kai Hampton kapcsolata, úgy tűnik a szünet túl hirtelen érkezett a bontakozó románcba, hiszen amikor visszatértek, nem is köszöntötték egymást, sőt, ami azt illeti Hampton túl sok időt szentelt Eszterházy Diának, aki úgy látszik, stílusával újra és újra lenyűgözi a fiút. A Fisher lány azonban nem szomorkodik, a jelek szerint Adrian Black gondoskodik a vigasztalásáról és valószínűleg igazán tehetséges. Vajon most, hogy Cole nincs itt, hogy figyelje a húgait, a Fisher lányok szerelemre lelnek? 
A tényleges kezdés előtt bő negyedórával a házvezetőket kivezették a teremből, vagyis megkezdődött a beosztási ceremónia. Nem telt bele tíz perc, és az új elsősök házvezetőink vezetésével már a házhoz illeszkedő egyenruhájukban és talárhímzésben vonultak végig pásztázó szemeink kereszttüzében, hogy elfoglalják helyüket az asztaloknál. Összesen 18 eridonos, 13 levitás, 14 navinés és 16 rellonos elsőssel gazdagodtunk. 
Idén egész jól sikerült a tanárcsere akció, egy fő Olive Thalia Belmonte, aki nem sokkal később Révay Valentin feleségévé vált, távozott a posztjáról - elképzelhető, hogy a kviddicses ügy miatt - érkezett azonban négy friss, vagy majdnem friss arc. A visszatérő pofik között köszönthetjük Grace Erin Green kisasszonyt, aki a mestertanoncoknak oktat majd Pálcakészítést, és aki néhány éve még a kék házat gazdagította, Mikola Keve Áron korábbi navinés diákot, aki a Legendás Lények Gondozását viszi a tanévtől, valamint Aaron E. Blake-et, aki szintén egykor a Navine házat gazdagította, ma pedig Az ereklyekutatás elméletét és gyakorlatát kezdi meg tanodánkban. Új arcként érkezett Dustin Alex Westwood, aki az Elemi Mágia gondozását, valamint a Művészeteket vette át elődeitől. 
A házvezetők terén idén nagyon kicsi a változás, a Sárközi-Kedves, Liebhart-Bojarski és Magnus-Warren duók maradtak, míg a Levita élére Erdős-Prinz Vivien és Várffy-Zoller Róbert álltak. Reméljük a két vezetéknévvel megáldott csapat végre szilárd alap lesz a ház életében éveken át, és ki tudja, talán a sok együtt töltött idővel a szerelem is bekopogtat hozzájuk. #Vivert! 
Idén is szavazhattunk tanárainkra, és azt hiszem, ez az év nem csak a pontverseny tekintetében volt a Navine éve. Az Év tanára és az Év házvezető - helyettese Lewy Bojarski lett, míg az Év házvezetője címet Rea Liebhart kapta. Az Év prefektusa szintén a sárga ház egyik kiválósága, Széplaki Alíz lett. Ha már legek, fontos megemlítenünk a házukat legjobban képviselő diákokat. A Navine házánál maradva ezt a címet idén Leon Tim Wolf kapta, akinél nem is tudom, hogy lehetne-e jobbat találni, de ez azt hiszem a többi házra is igaz. Az eridonos Kasza Fanni Stefánia bohókás és hangos önmaga, a rellonos Jeffrey Kai Hampton jellegzetes és elmébe vésődő fellépései, vagy Kékessy Arabella páratlan tudása mind-mind azt mutatják, hogy a legjobb helyre kerültek ezek a címek. 
Az idei Év diákja címért négy versenyző küzdött elszántan, közülük egy hajszállal lemaradva a dobogóról, összesen 733 pontot gyűjtve a negyedik lett Leon Tim Wolf, két pont plusszal, összesen 735 ponttal a harmadik Zelei Viktória, 940 ponttal második Széplaki Alíz, és hihetetlenül magas számmal, összesen 1435 összegyűjtött ponttal első Daisy Blue Berry. Csodálatos munkájukkal együtt összesen 3843 pontot gyűjtöttek, vagyis 476 pont híján a házversenyben elért 4319 pontot ők gyűjtötték össze. Ezzel a kiemelkedően magas számmal a házkupa a Navine ház birtokában landolt. 987 ponttal második a Levita, 910 ponttal harmadik az Eridon, míg 720 ponttal negyedik a Rellon ház lett.
A vizsgákon szintén navinés diákokat emeltek ki a leginkább, azonban az iskolaelső mégis más házból való. Az első évfolyamon Dobai Léda, a második évfolyamon Révay Lili Athalie és Vörös Laura, akik mellékesen a legjobb barátok is, a harmadik évfolyamon Reissner Eliza, a negyediken Zelei Viktória, míg az ötödik évfolyamon Széplaki Alíz érte el az évfolyam legjobbja címet. Mesterképzésben részt vevő tanulóink közül az első évfolyamon Daisy Blue Berry, a másodikon Saigo Hanatsuki, míg a harmadikon Kálnoki Norina és Ombozi Noel teljesítettek a legjobban. Az Iskolaelső címet Reissner Eliza, a Rellon ház harmadévese kapja, aki összesen kilenc kiváló vizsgát tudhat maga mögött. Ilyen az, amikor valaki határozottan rácáfol a nevére! 
Kviddics terén az utolsó pillanatig nagy volt az izgalom, még akkor is, ha az első helyen álló színtiszta zöld csapatot lehetetlenség volt behozni. Végül a harmadik helyen végzett két vesztéssel és 140 ponttal a Navine ház, egy győzelemmel és egy elvesztett mérkőzéssel, összesen 260 ponttal második lett az Eridon ház, míg kereken 600 ponttal első helyezett lett a Rellon ház. Csodálatos, összesen 12 sikeres találattal a tanév mesterlövésze Farkas Kamilla lett, aki az új tanévtől a Rellon ház kviddics csapatának vezetőjévé is vált. Munkájához és legyőzéséhez mind a két oldalnak sok sikert kívánunk! 

Nincsenek megjegyzések: