2018. április 15., vasárnap

Tavaszi híráradat

Napéjegyenlőség, húsvét és egyebek


Hatalmas ünnepséggel fogadták a Mahoutokoro Bűbájakadémia tanárai és diákjai testvériskolájuk, a Beaxbatons Mágustanoda képviselőit. A kapcsolat még egészen friss, a japán oktatási intézmény ugyanis nem igazán volt nyitott eddig ilyen jellegű barátságokra, területére pedig még kevesebb külsősnek sikerült bejutni. A francia mágusképző már évekkel ezelőtt felvette a kapcsolatot a bűbájakadémia vezetőségével, azonban az eredményt a nemrégiben lezajlott vezetőségváltásnak is éppen annyira lehet köszönni, mint a francia oktatók kitartó próbálkozásának. Hana Myamoto, az iskola igazgatóhelyettese és kardmágia oktatója azt nyilatkozta, hogy szerinte nagyszerű lehetőségek rejlenek a külvilág felé történő nyitásban, és más iskolákkal is tervezik felvenni a kapcsolatot. Remek jelnek tekinti továbbá, hogy a cseresznyefák éppen virágot bontottak, amikor a francia iskola képviselői megérkeztek, és a kis csapat abban a megtiszteltetésben részesül, hogy majd magukkal vihetnek néhány cseresznyefa csemetét is.


Olyan mértékben fajult el idén az április elseji tréfálkozás a tiroli Hexenwald településen, hogy végül auroroknak kellett közbelépni. A balul elsült eseménysorozat egészen ártatlan tréfákkal kezdődött, a lakók azonban egyre jobban beleélték magukat a dologba, és néhány pórul járt egyén egyre merészebb cselekedetekre fanyalodott, hogy megmutassa azoknak, akik kinevették. Reggel még csak egymás alól rántottak ki széket a lakók és trolltakony konfettivel vagy éppen viszketőporral örvendeztették meg egymást, délutánra viszont már gondolkodás nélkül szórtak egymásra csúnya varázslatokat, változtatták át egymást állatokká vagy tárgyakká. A helyszínre kirendelt aurorok néhány elkövetőt felelősségre is vontak a varázshasználat eme meg nem engedett formája miatt, rendet rakni a településen pedig még két napi együttes munkájába került a hatóságoknak és a lakóknak.


Ostarát és a tavasz beköszöntét ünnepelték meg több helyen is a tavaszi napéjegyenlőség alkalmából. A legjelentősebb ünnepélyt Stonehenge-ben rendezték, ahová varázslók százai érkeztek ez alkalomból, hogy lássák, hogyan elevenítik fel a régi szokásokat napjaink druidái. Természetesen nem csak a régi szokások és hagyományok kaptak helyet a hatalmas építmény közelében, hanem a modern piac is betört; hatalmas vásár kapott ugyanis helyet a közelben, ahol a közismert mondás szerint "rozsdás szegtől ördögfiókáig" mindent lehetett kapni. A druidák nem különösebben értékelték ezt a fajta ünneplést, azonban a vendégek szerint érdemes lesz ide jövőre is ellátogatni.

Nincsenek megjegyzések: