2015. október 15., csütörtök

Disney hölgyek a Bagolykő falai között 2.

Ugye mindenki emlékszik még a szeptemberi számra, ahol felsorakoztattunk hat Disney hercegnőt, és megkerestük a rájuk leginkább hasonlító bagolyköves lányokat? Mi bizony nem felejtettük el, így ismét szeretnék megörvendeztetni tizenkét szerencsés hölgyet egy tiarával, amelyet büszkén, emelt fővel hordhatnak. Nem volt könnyű dolgom ezúttal sem a keresgélés során, azonban a kitartó munka gyümölcse megérkezett: lássuk az eredményt!


Pocahontas


Kezdjük hát a szépséges indián lánnyal, Pocahontas-szal. Mindenki ismeri a történetét, ahogyan megakadályozta népe és a sápadt arcúak háborúját. Sokat törtem a fejem, ki az, aki teljesen vagy legalább részben hasonlatos hősnőnkhöz, ez pedig nem más, mint Bánkúti Izabella. Csak képzeljük el, ahogyan hajába belekap a szél - ami egyébként vezeti az útján -, ahogy barna szemeivel rád pillant... Mintha csak Pocahontas állna előtted, nemde? Ugyan Iza nem jár indián ruhában és mezítláb, azért még így is bizalmat és szerepet szavazok neki.
Persze a külső nem minden, így meg kellett találnom azt a lányt, aki leginkább hasonlít belső tulajdonságait illetően Pocahontasra. Hosszas tanakodás után végül Ombozi Rebeka Liliána lett a nyertes. A független, mindenre és mindenkire kíváncsi, azonban határozott, szabályszegő és okos leányzó tökéletes hasonmása lehetne ennek a hercegnőnek. Sosem foglal pártot, szabad akar lenni, az ösztöneire hallgat, és ott segít, ahol tud. Sajnálatos hasonlóság továbbá, hogy mindketten elvesztették édesanyjukat, ami ugyan nem érdemel díjat, de növeli az egyezés mértékét. Akárhogy is nézzük, ezt a két hölgyet összegyúrva megkaphatjuk Pocahontast.


Jázmin


Az az igazság, hogy Jázmint volt a legnehezebb választanom, hiszen nem túl sok emberre illik rá a külső leírása. Addig-addig keresgéltem, míg ráakadtam Nomusa Eshe Baako-ra, aki már most fel is teheti a fejére a tiarát, ugyanis szinte már a vérében van a rokonság a hercegnővel. Hosszú, fekete haj, egyező bőrszín, barna szemek, karcsú és kecses alkat, mintha róla mintázták volna a szultán egyetlen leányát. Minden elismerésem az övé!
Hogy el ne felejtsem, még valakit nyakon csíptem Jázminéhoz hasonló jellemvonásokkal... Mégpedig Kiva Faraday-t! A lobbanékony, makacs és akaratos elemi mágus tökéletes megformálója lehetne Jázminnak. A szabadság, hogy maguk hozzák meg döntéseiket, a hihetetlen öntudat, mind-mind erősítik a tényt, miszerint ők egy és ugyanaz a személy. Még én sem számítottam arra, hogy ennyire tökéletes hasonmásokat találhatok a hercegnő számára, de végül sikerült, és elégedettek lehetünk. Most már csak arra várunk, hogy Kiva és Nomusa életébe elérkezzen Aladdin...


Jane


Még egy vadember barátnőjét is érdemes kiemelni a sorból, aki ugyan nem hercegnő, mégis előkelő helyet foglal el a Disney hölgyek sorában. Külsőre csípőből rávágnánk, hogy egy Podmaniczky Anna! És még igazunk is lenne. Jól szemügyre vettem a leányzót, így derült ki számomra is a hihetetlen hasonlóság. Kissé váll alá érő barna haj, hasonló arcforma, még a fogai és a mosolya is megegyezik Jane-ével, nem beszélve termetéről, vékonyságáról. Ugyan divatban haladt a korral, még így sem tagadhatja le valódi mivoltát!
A magát egyébként valóban Jane-nek valló Czettner R. Luca érdemelte ki a belső tulajdonságok alapján járó titulust. Ért a művészetekhez - ki tudja, talán le tudja rajzolni a hercegét! -, hebrencs, ábrándozó és örök romantikus. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy rálelt saját Tarzanjára Csornay Vince személyében? Ha ez még nem volna elég, a festmények azt pletykálják, hogy a fiú nászajándéka egy utazás Disneyland-be. Túl sok az egybeesés, amire én mindig felfigyelek: megvagytok vademberek asszonyai!


Kida


Az atlantiszi szépség megtestesült mása lehetne Jeges Karina. A lány végre visszatért a Bagolykő falai közé, és mintha jobban virulna, mint eddig. Hosszú fehér haja a hátát verdesi, teste vékonyka, szemei kékek, még a magasságuk is megegyezik! Egyszer láttam mosolyogni a rellonost, így bátran kijelenthetem, hogy még ebben is hasonlítanak. Ugyan Karina nem örököl egy elsüllyedt várost, helyette megkapja Jeges Kventin Diomédet, ami talán épp elegendő kihívás számára.
Na, de ne szaladjunk nagyon messze, Kida vonalánál maradva ráakadtam Péter Fannira! Nem volt könnyű dolgom, ügyesen próbált elrejtőzni, figyelő szemeimet azonban nem kerülhette el. Az ifjú eridonos fürge, mint a nyúl, imádja a kalandot és végtelenül kíváncsi, ami talán korából és tapasztalatlanságából adódik - nekem viszont épp ez jött kapóra. Igazi csapatjátékos, bátor, ám egy csipetnyit lobbanékony is. Épp ez a fűszer varázsolja őt Kidává, aki mellől már csak Milo hiányzik. De ő nagyon.


Elsa


Sejtéseim szerint, a következő hölgy nem lesz különösebben elragadtatva legújabb címétől, de mit tehetnék? A Jégvarázsból jól ismert Elsa kiköpött mása Michelle Angelique Saint-Venant. A haja színe, a jegesen megvillanó kék íriszek, aprócska termet, könnyed elegancia... És persze a tiltakozás az elkerülhetetlen ellen: hercegnő lét. Meg mernék esküdni rá, hogy mikor legutóbb találkoztam vele, legalább olyan fagyos volt, mint az Elsa által emelt jégkastély. Hiába minden, ő már a mi hercegnőnk marad.
Legnagyobb örömére azonban belső tulajdonságok terén egy tanár osztozik a jégvarázslóval, aki nem más, mint Lorelai K. Riviera. A mindenkit óvni vágyó tanárnő önfejűsége és makacssága nem ismer határt, azonban félelmei őt is könnyedén ledöntik lábáról, akár csak Elsát. A bátorság és a szeretet a két legfőbb erénye, melyet most újonnan kapott eridonos gyermekei felé táplál. Ezúton is gratulálunk házvezető-helyettesi pozíciójához! Ha minden jól megy, legalább olyan jó vezető válhat belőle, mint a mesében a dalos fagytündérből.


Aranyhaj


Ezennel pedig elérkeztünk az utolsó hölgyeményünkhöz a listán: Aranyhaj. Nem volt egyszerű döntés, de végül Rosemarie S. Argent kaphatja meg a címet, hiszen külső vonásaiban roppant mód hajaz a hercegnőre. Ugyan, pont a haja nem olyan hosszú, mint Disney megfelelőjének, azért még így is büszkélkedhet egy igen szép adaggal, ráadásul szemei is zöldes árnyalatúak, ami további bizonyítékként szolgál. Nem szabad megfeledkeznünk karcsú alkatáról és a rózsaszín, valamint a vörös szín iránt tanúsított imádatáról. Egyszerűen csak ő az, fogadjuk el.
S következzék a dobpergés, ugyanis a valódi Aranyhaj nem más, mint Caitlyn Iparis! Mosolygás? Jó kedv? Nem akadály. Még egy toronyba zárva is remekül elboldogulna egyes-egyedül, és biztosra veszem, hogy az első önvédelmi eszköz, amit a kezébe kapna, az egy serpenyő lenne. Az ő lovagja idő közben megtaláltatott Brandon Norrey személyében, aki mindent megtesz, hogy meghódítsa őt. Ki tudja, ha elég ügyes, még akár lehet egy hercegnő párja is...


Gratulálok minden Disney hölgynek, akik ezennel kapnak tőlem egy tiarát! Aki esetleg lemaradt, ne csüggedjen, mindannyiunkban él egy hercegnő, ereinkben királyi vér csörgedezik, és igenis mi vagyunk a legszebb lányok a világon! Ó, ha már itt tartunk, kezdhetnek rettegni a fiúk, ugyanis elérkezett az idő, hogy herceggé varázsoljuk őket! Ne aggódjatok, lányok, senki sem marad majd pártában...

Nincsenek megjegyzések: