2015. szeptember 15., kedd

Turnén a Mágikus Cirkusz, avagy a Mirákulum

Berlin, Róma, Budanekeresd, Glasgow... és még sok más város ahol a következő három hónapban megfordul a világszerte ismert magyar mágikus cirkusz, a Mirákulum.


1892-ben, immár 123 éve alakult meg a cirkuszi társulat Szalamantonban. Az idők alatt hatalmassá nőtte ki magát, sok különleges képességgel megáldott, tehetséges boszorkány és varázsló fordult már meg a nagy "családban".

Ez a társulat tényleg családként működik. Együtt élnek, legtöbb idejüket együtt töltik, és mindenkit nagy szeretettel fogadnak. Talán ennek, illetve annak köszönhetik sikereiket, hogy szívvel, lélekkel csinálják, amit csinálnak.


Mint minden évben, idén is elindult a turnéjuk. Nem meglepő módon a nyárzáró és egyben turnékezdő előadásuk Szalamantonban volt. A második helyszín a német főváros, Berlin, most pedig gőzerővel készülnek a pénteki és vasárnapi előadásokra Rómában.

Hogy hogy néz ki az artisták hete?
Hétfőtől péntekig mindennap próbálnak, de persze jut idejük arra, hogy körbenézzenek az éppen aktuális városban. Pénteken tartják a tematikus előadást, ez jelenleg Az őszi levelek, szombaton pedig a nagy, színházi darabot: Alíz Csodaországban.

Meg fogtok lepődni, ha leleplezzük, kik bújtak a szereplők bőrébe? Nem hiszem, hisz mindannyian ismeritek őket a Bagolykőből, évfolyamtársaitok, barátaitok.


Az előadások porondmestere és zeneszerzője: Sébastien Bataille, elsős mestertanonc az Eridon házban. Tűzzel játszadozó mókamesterünk, Naphegyi Máté, szintén elsős mestertanonc a Rellon házban.


Blomqvist testvérek legidősebb és legfiatalabb tagja, Harold és Karah, mindketten a Rellon házból. Harold negyedikes, húga most kezdi az elsőt.


Végül, de nem utolsó sorban főszerepben, Alízként láthatjátok a DÖK elnökét, Annelie Freya Merkovszky-t. Eredetileg nem a lány lett volna Alíz, tekintettel arra, hogy tanulnia kell, de a másik hölgyről kiderült, gyermeket vár. Tehát a rellonosnak vállalnia kellett a szerepet, Alízként ő fogja vezetni a történet szálait, méghozzá leginkább a levegőben légtáncosként.

Szeretitek a cirkuszt? Kíváncsiak vagytok a történetre? Látogassatok el a turné helyszíneire! Amennyiben nem tudtok messzire utazni, november utolsó hétvégéjén megtekinthetitek Csodaországot Szalamantonban, illetve karácsonykor, az évzáró műsoron.

Itt láthatjátok a turné időpontjait, helyszíneit:

SZEPTEMBER
1-6 - Szalamanton
7-13 - Berlin
14-20 - Róma
21-27 - Firenze
28-4 - szünet (Firenze)
OKTÓBER
5-11 - Linköping
12-18 - Budanekeresd
19-25 - Párizs
26-1 - Kolozsvár
NOVEMBER
2-8 - Valencia
9-15 - Glasgow
16-22 - London
23-29 - Szalamanton

Ha esetleg nem ismernétek Alíz történetét, itt egy kis betekintő:
Ki ne ismerné Lewis Carroll Alice Csodaországban című meséjének elbűvölő történetét? Ahogy az élénk fantáziával megáldott, ábrándos Alice kortyol a csöpp üvegből, amelyen ez áll: Igyál meg!, majd összezsugorodik, és színes képzelete szárnyán olyan helyekre jut el, ahol gyermek előtte még nem járt.
Walt Disney fantasztikus ecsetvonásai nyomán megtudhatjuk, ki a Fehér nyúl, aki mindig siet valahová, megismerkedhetünk a Kalapos gyíkkal, Borsos hercegnővel, teázhatunk Április bolondjával, összefuthatunk a Bolondos kalapossal, kalandokba keveredhetünk a Szívkirállyal, a Szívkirálynővel és bűvös kártyahadseregével. [port.hu leírása]


Innen is sok sikert és jó utat kívánunk a Mirákulum tagjainak!

Nincsenek megjegyzések: