2014. augusztus 15., péntek

Mese a halálról

Mugli csillagjóslás egy világutazó szemével

- avagy beültem a csárdába egy sörre

Ombozi Noel cikke



Mint tudjátok, én nem teszek kivételt, valóban szívesen beszélgetek bárkivel, legyen az diáktársam, tanárom vagy a sarokról egy suttyó. Úgy vagyok vele, hogy minél több embert ismerek meg, annál több információm lesz a világról, fiatalok lelki fejlődéséről, szerelmek alakulásáról, egyszóval a közeli, vagy ha szerencsésebb napot fogok ki, akkor távolabbi környezetemről. A minap úgy alakult, hogy betöltöttem a tizenhatot, és gyanús, hogy ennek következményeként, de levelet kaptam anyámtól. Soraiból megtudtam, hogy a nagybátyám, Zsiga bá’ leköltözött a faluba, és hogy tetőzze a hangulatom, csaposnak állt a Mátra Máguscsárdában. Mit ne mondjak, a nagy hírre persze azonnal kaján vigyorba szöktek ajkaim, és már rohantam is a helyszínre, hogy mihamarabb fülön csípjem az öreget. A cikk ebből a találkozóból született, felelősséget nem vállalok érte. Ha az Igazgató úr emiatt be óhajt hívatni, akkor innen üzenem: hétfőtől péntekig minden szünetemben kész vagyok találkozni vele.

Szóval úgy adódott, hogy ma a sarki ürge helyett rokonnal töltöttem az időmet. Ünnepeltünk – a magunk, Ombozi módjára, beszélgettünk egymásról, családi viszályokról, békeidőről, na és persze nőkről. Róluk aztán felmerült bennem több kérdés is, de hogy egyet említsek, például az, hogy ők a világ minden pontján ugyanolyanok? A válasz elkeserítő: Igen.
A nagybátyám rengeteg helyen járt, aranyvére ellenére idejének nagy részét mégis muglik között töltve el (gondolhatjátok, apám ennek hogy örült). Azt mesélte, hogy a varázstalan emberek, csak úgy, mint mi, számtalan dologban hisznek. Figyelik a csillagok mozgását, rajzolnak a homokba, bolygókat lesnek távcsöveken keresztül, és kuruzslókhoz járnak csak azért, hogy jövőjük kenyeréből, ha lehetséges, elcsípjenek pár apró morzsácskát. Szóval – kérdeztem – a bolygók állásából képesek megmondani a szánni való mugliivadékok, hogy mikor és hogyan halnak meg? A nagybátyám azt felelte, nemcsak a körülményt határozzák meg, de jellemzőinket és sorsunkat is. Természetesen hitetlenül vontam fel szemöldököm, de kezeim már morzsoltam is, hiszen tudtam, hogy érjen bárhogy véget az az este, ebből cikk fog születni!



Azt mondom nektek, áruljátok el, hogy melyik napon láttatok napvilágot, én meg jó fej leszek, és elmesélem milyen emberek vagytok, hogyan haltok meg, és erről mégis melyik bolygó dönt…

- Ó, és ha valamivel végtelenül elégedetlen vagy, kérlek fordulj Emma Mcneilly tanárnőhöz, ő gyanítom többet tud hozzászólni a témához, mint én. -




Hétfőn születtél?

Sorsod irányítója a Neptunusz.


A Neptunuszt a bizonytalansággal, váratlannal, tudatlannal és a titokkal hozzák kapcsolatba. Ezért a te sorsod és végzeted is hasonló jellemvonások köré fonódik. Sok hétfőn szülött személynek fedi homály az elhalálozását, és a haláluk valódi okára csak nehezen, jóval később, megkérdőjelezendő körülmények között derítenek fényt.
A Neptunuszt a furcsa tünetekkel és betegségekkel is asszociálják, valamint a gyógyszerek okozta baleseteket, a nem megfelelő módon adagolt hatóanyagok mellékhatásait, gyógyszermérgezéseket, furcsa és ismeretlen betegségeket is az ő számlájára írják.
A Neptunuszt a Víz elemének tartják, ebből kifolyólag fűződhetnek hozzá fulladások vagy egyéb, víz okozta kellemetlen események.



Kedden születtél?

Sorsod irányítója a Mars.


A Mars „szülöttjeinek” testén maradandó jeleket okozhatnak különböző sebhelyek, vágások. Szintén a Marshoz kapcsolódnak az izomfájdalmak, hormontúltengések (főként a tesztoszteron-szint), a nem megfelelően működő nemi szervek, valamint a vérből adódó egészségügyi problémák.
Ezt a bolygót a tűzzel és a fegyverekkel azonosítják, az erőszakos és balesetből fakadó elhalálozással. A halál általában villámlásszerűen sújt le, oka főként a figyelmetlenség, meggondolatlanság, forrófejűség, az egó vagy a lázadás.
A kedd szülöttjei ki vannak téve a közúti baleseteknek. Elhalálozásuk pedig váratlan, gyors és fájdalommentes lesz.



Szerdán születtél?

Sorsod irányítója az Uránusz.


Az Uránuszt általában az éggel és a levegővel azonosítják, mint ahogyan a mélybe zuhanással, magaslatról való lezuhanással vagy a repüléssel is. Ez a bolygó felelős a gyulladásokért, a magas vérnyomásért, az asztmáért és a légzéselégtelenségekért.
Ha szerdán születtél, óvakodj a meredek oldalaktól, szakadékoktól, veszélyes utaktól vagy olyan tevékenységektől, amelyeket a magasban kell végrehajtani. A legtöbb esetben ugyanis, az Uránusz „irányította” halál hirtelen jön, váratlanul, és megegyezik azzal az elégedettségérzettel, amely az életnek való maximális örvendésből fakad.



Csütörtökön születtél?

Sorsod irányítója a Jupiter.


A Jupiter nem hoz sem nehezen elviselhető, sem kínozó betegségeket, mint ahogyan drámai elhalálozásokat sem. Ebből kifolyólag, a vég sem lesz előreláthatatlan vagy váratlan, hanem inkább megfontolandó és előrelátható. Legnagyobb valószínűséggel egy hosszú távon kialakuló és lezajló betegség visz majd el.
A Jupiter főként májproblémákra, húgyúti panaszokra, gyulladásokra, húgyhólyagi bántalmakra, álmatlanságra, a nyirokrendszer hibás működésére, idővel kikezelhető betegségekre ad okot, amelyek időszakosan ismét felléphetnek. De bizonyos esetekben hozzá köthetők a daganatos betegségek, rákos elváltozások is, mint ahogyan a halál pozitív és optimista felfogása is.



Pénteken születtél?

Sorsod irányítója a Vénusz.


A Vénuszt engedékeny bolygónak tartják, legalábbis ami a végső perceket illeti. A szép, nyugodt, beteljesedett halállal hozzák kapcsolatba, amely szenvedés nélkül, megbánásoktól mentesen következik be. Ebből adódóan, általában a természetes halált képviseli.
Nincs szó váratlanról, furcsaságokról. A péntek szülöttjei magától értetődő módon távoznak földi létükből, hisz az egy természetes folyamat része. Valószínűleg alvás közben, az otthoni ágyban fog érni a halál, de előtte megbizonyosodsz afelől, hogy valamennyi adósságod törlesztetted, és minden dolgod elrendezted, ami ehhez az élethez köt.
A Vénusz ugyanakkor szexuális problémákat, bőrbetegségeket, cukorbetegséget, vérszegénységet és látáshoz fűződő gondokat is eredményezhet.



Szombaton születtél?

Sorsod irányítója a Szaturnusz.


A Szaturnuszt a hosszú élet szinonimájaként tekintik, de olykor épp a hosszú élet hordoz magával nehéz betegségeket, fizikai fájdalmat és erős szenvedést. A bolygó okozhat epilepsziás kríziseket, szív-érrendszeri panaszokat, szexuális úton terjedő betegségeket.
Ugyanakkor a Szaturnuszt az idővel is emlegetik, ami azt jelenti, hogy a halál nem villámszerűen sújt le rád, hanem fokozatosan, lassan és tele fájdalmakkal. Ha a bolygó a negatív fázisba lép, felléphetnek a tumoros megbetegedések, bénulás vagy idegrendszeri betegségek is.



Vasárnap születtél?

Sorsod irányítója a Nap.


Ezen nap szülöttjeit általában azon betegségek érik utol, amelyektől mindenáron meg akarnak szabadulni. Mivel a Napot a fény és a tűz bolygójaként tekintik, a vasárnapi születettek testi traumákon eshetnek át, ami a lelki megtisztulás, megvilágosodás elérését illeti. Belekeveredhetnek robbanással, tűzzel egybekötött közúti vagy egyéb balesetekbe, amelyeket az elektromos árammal, kivilágítással is kapcsolatba lehet hozni.
Legtöbb esetben a vég gyorsan jön, váratlanul, banális, szerencsétlen körülményekből fakadva, mint amilyen például a rossz helyen és rossz pillanatban meggyújtott cigaretta…



Nos, én még leírni is roppantul élveztem ezt a rengeteg halálformát és betegséget, de őszintén szólva annak még inkább örülnék, ha valahol, kommentben vagy bagoly útján megsúgnátok nekem, Ti melyik napon születtetek, mert igazán kíváncsi vagyok arra, kit hogyan ér el a vég.




Nincsenek megjegyzések: