2014. május 15., csütörtök

Idénykezdés: gyanús események az új csapatok meccsein

Egy év kihagyás után újra megkezdődött a kviddicskupáért folyó harc. Idéntől újra házak szerinti kviddicscsapatok futnak a nyereményért, és az évad első két meccse (vagy mondjuk inkább azt, másfél meccse?) már le is zárult.

Qb


A Bagolykőn játékvezetőként tevékenykedő Damjanovits Ármin valójában nem itteni tanár, Bogolyfalván él feleségével, és az ottani előkészítő iskola lurkóit tanítgatja a repülésre, de a kviddics-szombatjait szabaddá teszi a kedvünkért, és ilyenkor vezényli le a kupa meccseit. Sokat beszéltem vele az idénynyitásról, a várakozásairól és arról, hogyan élte meg az első két mérkőzést.
Ármin jó lépésnek tartja, hogy újra a házak állítanak ki egy-egy csapatot, nem vegyes csapatokkal játszunk, mert úgy látja, akkoriban túl erős csapatok mérték össze a tudásukat túl gyengékkel, és ebben a felállásban sokkal több lehetőség van közepesen ütőképes gárdákat kiállítani.
Damjanovits kolléga minden csapatot csupa jó szóval tudott illetni, így az Eridon lelkességét méltatta, a Levitát kiváló meglepetésnek könyvelte el, s míg a Rellont erősnek és eltökéltnek találta, a Navinét egy bájos, de kemény csapatként jellemezte. Tehát minden formációt ígéretesnek tart, persze azért aggódott, hogy alakulnak a szombatok, ami nem is csoda, hiszen két 26 centiméter átmérőjű vasgolyó kergeti a sok méter magasan repkedő játékosokat. Aki úgy gondolja, a kviddics nem veszélyes sport, az is beláthatta a legutóbbi mérkőzésen, hogy Ármin fenntartásai nem voltak alaptalanok. De haladjunk időrendben.

Az első, Navine-Eridon meccs laza, élvezhető, kellemes program volt Ármin szerint. Senki nem töltött egy hétnél több időt a gyengélkedőn utána, bár több súlyosnak tűnő sérülés is megesett, főként unikornisokkal. A Navine húsz pont előnyben volt egészen a végéig, amikor is a cikeszt a pirosban játszó Ashley Valerie Stanwood elkapta, így az állás 190-60 lett a főnixek javára.

A második mérkőzés a Levita és a Rellon között zajlott. Az elején úgy tűnt, a szfinxek uralják a játékot, végül mégis a sárkányok nyertek 20-10-re, ugyanis a meccset még a cikesz elkapása előtt, meglehetősen korán le kellett fújni. A játékvezető még utólag is csak értetlenséggel tudott beszámolni az esetről. Alig figyelt fel egy problémás játékosra - mesélte -, máris másik két diák sérült meg a magasban. A síp megszólalása után derült ki, hogy kettő helyett három gurkó randalírozott a pályán. Szakértőnk szabotázst sejt a Levita-Rellon meccs káosszá varázsolása mögött, de megnyugtatni igyekszik mindenkit: az elkövetkezendő meccseken számos óvintézkedés lép életbe, hogy a további alkalmak zökkenőmentesen bonyolódhassanak le.

Felmerülhet a kérdés, vajon ki akarja megzavarni az idei kviddicskupát? Nem csak a második meccsen történtek gyanús dolgok ugyanis. A Navine és Eridon között zajló csatában Árminon kívül nézők és játékosok is figyelmesek lettek a furcsa jelenségre: némely seprű a többihez képest sokkal gyorsabb sebességre volt képes. Az azóta lezárult vizsgálat kimutatta, hogy a seprűk nem lettek bűbájjal manipulálva, a sok használattól keletkeztek köztük a zavaróan nagy teljesítménykülönbségek. Varázslatos jó hírrel szolgálhatunk a kviddicsrajongóknak az ügy kapcsán: amint sikerül megbeszélni a részleteket a Hullócsillag Seprűszaküzlet tulajdonosával, negyven vadi új seprűt vételez az iskola a csapatoknak. Csapatonként tíz, a ház színeiben pompázó, névjelzéssel ellátott repülő csodák kerülhetnek használtba hamarosan, így még élvezetesebbé téve a repülést, még lehengerlőbbé téve a meccseket. (Ha az idény eddig nem tartogatott volna elég izgalmat.)

Minden érdeklődő legyen ott május 31-én a Navine-Rellon meccsen az arénában, izguljuk együtt végig, melyik csapat fog felzárkózni a pirosakhoz!

Nincsenek megjegyzések: