2014. április 15., kedd

Húsvéti körmök

Itt a tavasz, a fák virágoznak, minden szép színekbe öltözik, na meg persze a húsvét is közeleg:  itt az ideje, hogy az ünnepre hangoljuk magunkat... vidám körömfestéssel!
Ha húsvét, akkor majdnem mindenkinek a nyuszi ugrik be először ugyebár. A nyuszis körmökhöz kell egy kis gyakorlat meg ügyesség, de szerintem hamar bele lehet tanulni! Ha nem tudod, hogyan néz ki egy aranyos nyuszó, keresd fel Kumagorot, ő biztosan szívesen áll modellt, vagy legalábbis ellát tanácsokkal.
A lényeg, hogy először egy neked tetsző alapszínt vigyél fel a körmökre (ami azért passzoljon a nyuszi színéhez; illetve figyelj arra, hogy egyes színek egy másik alapszínen máshogyan néznek ki), majd hagyd megszáradni. Ezután egy vékonyabb ecsettel rajzold meg a nyuszit, ahogy te szeretnéd (vagy a képen látható módon), de mindenképp figyelj arra, hogy a füleknek is jusson elég hely. Fontos, hogy a különböző színek használata előtt mindig hagyd megszáradni az előzőt, mert különben csak elmaszatolod az egészet, és kezdheted az elejétől.


Akinek már elege van (érthetetlen okokból kifolyólag) a tapsifülesekből, azoknak ajánlom az aranyos, sárga kiscsibéket.


A képen az alapszínt (aminek nem muszáj kéknek lennie, bár miért ne lenne kék, hisz az egy jó szín!) csupán a köröm egyharmadáig vitte fel a készítő. Miután ez megszáradt, következhet a sárga szín, majd egy vékony válaszvonal (a képen feketével), ezután pedig a madárka szemei, csőre, esetleg lábak vagy bármi, amit egy kiscsibére képzelünk.

Aki pedig egyáltalán nincs oda az állatokért (amit meg végképp nem értek meg), az öltöztesse be húsvéti tojásnak a körmeit:


Itt igazából bármilyen minta és szín megengedett, ennek csupán a képzeletünk szabhat határt!

Egyébként - kicsit elkanyarodva a körmöktől - húsvétra valamilyen fonási technikával elkészített frizurát tudnék elképzelni, amit esetleg virágokkal díszíthetünk. Véleményem szerint azonban nem érdemes túl sok időt tölteni a frizura elkészítésével, hisz úgyis jönnek a fiúk a nagy, vízzel teli vödrökkel, aztán huss - volt száraz és rendezett haj, nincs száraz és rendezett haj.
Még szerencse, hogy a körömlakkok azért vízállóbbak!

Jó nyuszizást, kiscsibézést, tojásdíszítést... és persze mindezt a körmökre is!




Nincsenek megjegyzések: