2014. március 15., szombat

Roxfortozás Bagolyköves módra, avagy a roxforti cserediák hetek

Kivételesen nem kívülállóként, inkább személyesen mesélek nektek a diákönkormányzat által rendezett éves 'nagy rendezvényről'. Elnökként szívesen vállaltam el a csapat nevében az igazgató úrtól kapott feladatot. Az utóbbi években egyre jobban próbál az iskola külföldi kapcsolatokat kiépíteni, itt a tavalyi példa rá, a Mágustusa, amivel híresebbé tettük az iskolát. A történelem során arra még nem volt példa, hogy egyszerre két bajnok lépjen ki az ajtókon, de Benjamin és Đominic összehozták. Hónapokig zengtek róluk a külföldi hírverők, aztán a csend után valami újjal rukkoltak elő.
A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola igazgatója, Roderic W. Portington bejelentette, hogy az idei tanév náluk a cserediák programról fog szólni. Ez egy különleges lehetőség a világ minden mágusképzője számára, hiszen nem lehet csak úgy belépni a hírhedt és legnagyobb, legrégebbre visszanyúló múlttal rendelkező intézmény falai közé. A felhívás tehát minden hozzánk hasonló iskolának szól, minden iskolából érkező két hetet tölthet el Roxmorts mellett.
Ez hogy is fog zajlani? Persze meg kell érte dolgozni, de nem olyan keményen, mint ahogy azt hiszitek. Kétfordulós kvízt kap mindenki kézhez, aki jelentkezni óhajt a programra, aminek kitöltésére két-két hét áll rendelkezésre. Minden házból egy ember vehet részt az utazáson, de garantáltan megéri gondolkodni a válaszokon, hisz ilyen alkalom nem adódik minden nap...
További információval egyelőre nem szolgálhatok, de ha nagyon kíváncsiak vagytok, bagolyban érdeklődhettek!
A kirándulás várható időpontja április vége. Ezt követően természetesen mi is vendégül látunk két diákot közülük, de ez egyelőre maradjon meglepetés.

Mindenkinek sok szerencsét kívánok!
Amira Loveguard, a DÖK elnöke

Nincsenek megjegyzések: