2014. február 14., péntek

Segítség, Valentin nap!

Csak lányoknak!


Hát ez a nap is eljött! Sokan várják és fontosnak tartják, de vannak, akik ellenzik ezt az egész ünnepet. Mindenkinek szíve joga úgy dönteni, hogy megünnepli-e a párjával, vagy nem. Aki pedig egyedül tölti ezt a napot, az se csüggedjen! Bármikor rátalálhat a nagy, vagy esetleg a kis Ő!
Én úgy gondolom, hogy nem csak ezen a napon kell kifejezni, hogy mennyire szeretjük a másikat, hanem az év többi napján is. Egy kis kedveskedés bármikor jól esik a másik félnek. De számtalan ember ilyenkor ajándékot vesz egymásnak, elmennek vacsorázni, és együtt töltenek egy kellemes estét.
Most néhány tippet szeretnék megosztani veletek, ami az én véleményem.
1. Ne essetek túlzásba! Ne kérjétek a legdrágább ajándékot, és ne várjatok csodát se a párotoktól! Lányok, ha nem mondjátok meg a fiúknak, hogy minek örülnétek, akkor ők nehezen találják ki - ez vonatkozik mindenféle ajándékozós ünnepre. Nem erre van beállítva az agyuk. Sokan ilyenkor megkapják a szokásos szívet tartó plüssfigurát, szív alakú bonbont, és egyéb ilyen sablon ajándékokat.
2. A kevesebb néha több! Gondolok itt a sminkre. Azért mert ünnepeltek nem kell magatokra borítani az egész sminkkészletet! Maradjatok meg az egyszerű sminkeknél. Szerintem a szemetek legyen hangsúlyosabb. Erre ajánlanék egy halvány rózsaszín szemhéjpúdert, amit a mozgó szemhéjatokra kentek fel. A mélyítővonalnál egy sötétebb árnyalattal mélyítitek a szemeteket, de csak finoman! A szemöldök alá kerülhet egy kis világos fehér szín. A szempillatöveknél húzzatok egy vékony tusvonalat, majd jöhet a szempillaspirál. Én ilyenkor valami rózsásabb árnyalatú pirosítót választok, majd egy kicsit sötétebb árnyalatot hintek az orcámra. Ez olyan hatást kelt, mintha el lennék pirulva. De nem szabad átesni a ló túlsó oldalára!
Az ajkakra mehet egy natúr színű rúzs, vagy egy enyhén rózsaszínes szájfény.
3. Csak elegánsan! Ezen az estén előkerülhetnek a csinosabb darabok! A sportcipőt és farmert kerüljétek el jó messziről. Egy csinosabb fekete nadrág, egy elegáns magassarkú csodákat művel a lábaiddal. Felül viszont maradjatok meg a réteges öltözetnél, mivel február van. Egy csini felső, hozzá illő ékszerekkel, esetleg egy sállal.
4. Kapcsold ki a telefonod! Nincs annál rosszabb, mint amikor egy romantikus pillanatban csörren meg a mobilod. Szörnyen le tudja húzni a hangulatot.
5. Alkohol?! Csak mértékkel! Ha már elmúltál 18 éves és arra vetemedsz, hogy alkoholt fogyasztasz a randi alatt, akkor csak keveset. Ne csiccsents be! Egy ittas nőnél nincs csúnyább dolog a világon, pláne ha ezt egy romantikus estén sikerül összehoznia! Figyelj oda mennyit fogyasztasz!

Végezetül pedig itt egy cuki ötlet:


Amire szükséged lesz hozzá:
  •  Halvány rózsaszín körömlakk
  • Sötétebb rózsaszín vagy halvány piros körömlakk
  •  Sötét piros körömlakk
  • Átlátszó fedőlakk


Elkészítés:

1.lépés: A körmöket reszeljük lekerekített végűre, majd vigyünk fel átlátszó lakkot alapozásképpen.
2. lépés: Körmünk egész felületét fessük be a halvány rózsaszín festékkel, és várjuk meg, hogy megszáradjon.
3.lépés: A középső árnyalat következik, melyet a körömhossz háromnegyedénél kezdünk el használni. A körmünk szélétől, befelé haladva húzzunk egy félköríves ecsetvonást. Ezt a másik oldalról is megismételjük. Figyeljünk oda, hogy a szív csücske a köröm közepére kerüljön. Ezt a réteget is hagyjuk megszáradni.
4. lépés: A legsötétebb lakkal folytatjuk a műveletet. A középső színtől számítva fél centire megismételjük a folyamatot: befelé haladva húzunk egy félköríves ecsetvonást.
5. lépés: Miután a sötét lakk is megszáradt, felkenünk még egy átlátszó fedőlakkot, és miután az is megszáradt, már készen is vagyunk.

Ennek a festésnek az elkészítése igényel egy kis kézügyességet, de nem lehetetlen elkészíteni. Csak türelmesen és ügyesen!

Nincsenek megjegyzések: