2014. január 15., szerda

Havi fogás, avagy mit érdemes befogadnunk?




Könyv: Jamie McGuire – Gyönyörű sorscsapás (2012)



A Dream válogatás része az a kétkötetes sorozat, melynek első része a Gyönyörű sorscsapás: düh, csalódás, vágy, kétségbeesés, na és persze szerelem, minden mennyiségben. Abby Abernathy a múltja elől menekül barátnőjével, Americával. Egy bokszmeccsen találkozik a szexi és ellenállhatatlan Travis „Veszett Kutya” Maddox-szal, aki előtt a suli fél lánycsapata hever. Természetesen Abby a legkevésbé sincs elájulva tőle, épp ezért Travis a fejébe veszi, hogy meghódítja. Kettejük párharcából bontakozik ki egy gyönyörű és szenvedélyes szerelem, ami mindent elsöpör. Én személy szerint imádtam, olvastatta magát, azon kaptam magam a hajnali órákban, hogy még mindig a könyv felett görnyedek, pedig négy óra múlva suli. Így javaslom, csak azok vegyék a kezükbe, akik megelégszenek minimális alvásidővel, illetve szeretik a nem csöpögős, de kiválóan megírt romantikus történeteket.

Zene: The Civil Wars – The Civil Wars (2013)



2009-ben alakult ez a kis duó, mégpedig Joy Williams és John Paul White személyében. A név igen érdekes ötlet alapján született: mikor Joy utazgatott Amerikában, a polgárháború helyszíneit járta végig, ez ihlette az együttes elnevezését. Az alakulás évében jelent meg első kis albumuk, amely élő előadás felvétel volt (live performance), majd utána nem sokkal jelent meg Poison & Wine címmel az első négy számból álló stúdiófelvételes kislemezük. Az áttörést a 2011-es Barton Hollow, immár nagylemez jelentette, amelyért Grammy-díjat kaptak. Idén júniusban jelent meg legújabb albumuk The Civil Wars néven, melynek legismertebb dala a The One That Got Away. A duó ehhez zenei videót is készített csakúgy, mint Dust To Dust című számukhoz. A banda a folk és country stílusát vegyítve teljesen akusztikus számokat szólaltat meg, így aki szeretne valami újdonságot, ami kicsit eltér a megszokott pop számoktól, annak erősen ajánlott őket meghallgatni, de azoknak is, akik kísérletező szelleműek. Garantáltan nem bánják meg.

Film: Egy becsületbeli ügy (A Few Good Men) (1992)



Rob Reiner rendezésében bontakozik ki előttünk egy igen komoly katonai bázison elkövetett gyilkosság. Eleinte minden egyértelmű: két katona megölte harmadik társát. Az ifjú jogászok, akik az ügyet kapják, nem is sejtik, hogy ami történt, valójában sokkal bonyolultabb, mint azt hitték volna. Az egész film egy hosszú tárgyalás körül forog, ahol sorra kerülnek elő bizonyítékok és ahhoz, hogy a végén igazságot tudjanak szolgáltatni, maguknak is kockára kell tenniük rangjukat, de néha még ép elméjüket is. A tanuk meghallgatása során olyan fogalmak kerülnek elő, mint például a megrendszabályozás, valamint ennek törvényessége és elkövethetősége. A szereposztás is bizonyítja, hogy ez a krimi minőségi alappilléreken nyugszik, amit pedig ráépítettek, épp olyan stabil: a főszereplők Tom Cruise, Demi Moore és Jack Nicholson, de feltűnik a filmben Kevin Bacon (X-men: Az elsők, Apollo 13), valamint Kiefer Sutherland (Tükrök) is. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a katonai (nem háborús!) filmeket, valamint a krimiket, mert megéri megnézni.
 

Nincsenek megjegyzések: