2023. június 15., csütörtök

Nyári utazási horoszkóp

Lassan itt a június közepe, és sokan még csak most fontolgatják, hova, hogyan, kivel és merre menjenek nyaralni. Ha a döntéshez még segítségre van szükséged, a csillagjegyed nagyon árulkodó lehet: íme, szerintük mivel kéne töltened a nyarad!

 

Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
Az Őstulok lelki kapcsolatban áll a zenével. Számára az jelenti a kikapcsolódást, ha valahogyan a hangszereken való játékot, vagy annak hallgatását be tudja építeni a nyaralásába. Számára a luxus nem elsőrangú, szívesen vándorol fesztiválról fesztiválra. Ő minden buli középpontja, éppen ezért olyan helyszínek javasoltak számára, amelyek kielégíthetik a benne rejlő szeretetet a zene iránt. Az Őstuloknak Marokkó, Portugália és Belgium ajánlott. Ám számára az is elég lehet, ha a lokális fesztiválokat járja be akár egyedül, akár társaságban.
 
 
Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)
A Tebó nem szeret improvizálni, és viszolyog a meglepetésektől. A szabadságát pontosan, előre megtervezi, egész nyaralását a szervezettség jellemzi. Ha keresztül-húzzák számításait, bizonytalanná válik. Számára egy csendes szálláshely a legmegfelelőbb, és inkább egy helyben marad, nem kedveli a hurcolkodós körutazásokat. Nem vágyik luxusra, az igazi Tebó alacsony komfortfokozat mellett is jól érzi magát, mert nem ez a fontos számára. Föld-jegyként a szabadságát elsősorban energiagyűjtésre használja fel, előnyben részesíti a gyalogtúrákat, a hegymászást. Élvezetes kikapcsolódást jelent számára a nevezetes történelmi emlékek megtekintése is. Svájc, Németország, vagy Dél-Afrika jó választás lehet.


Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)

Imádja felfedezni a világot, és bár szívesen kel útra a barátaival, egyedül is remekül érzi magát. A nyaralás során aztán kipróbál mindent, ami extrém, ami izgalmas, minden helyi specialitást végigkóstol, és szívesen elegyedik szóba idegenekkel is. A Sellő olyan közeget keres, ahol a saját elképzelései szerint vakációzhat, a szokatlan, a különleges vonzza. Nehezére esik sokáig egy helyben maradni, szereti a változatosságot. Nem törekszik a luxusra, de kifogása sincs ellene. Útitársként nagyon szórakoztató, de néha kissé idegesítő is, mert túlságosan független és kiszámíthatatlan. Anglia, Svédország, vagy az USA vonzó úti cél lehet.
 
 
Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)
A tüzes jegyben született Golymókot a forró, napos vidékek vonzzák. A szervezett utazások kötöttségeihez azonban túlságosan önfejű és szabadságvágyó, így neki elsősorban az egyéni utak felelnek meg, de természetesen nem egyedül, hanem maga választotta társasággal. Úttörő hajlamait akár egy hátizsákos túrán is kiélheti. Egy vérbeli Golymók a szabadsága alatt is mindig „akcióban” van. Energikus alkat, nem képes nyugton maradni, mindig új úti célok bűvöletében él. A mediterrán életstílus különösen közel áll hozzá. Görögország vagy Olaszország jó választás lehet, a lényeg, hogy sem napfényből, sem látnivalóból ne legyen hiány!
 
Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.)
Vadkempingezésre, autóstoppos túrákra, kalandos kirándulásokra senki ne számítson a kényelemszerető Kentaur társaságában. Számára az jelenti a legnagyobb elégedettséget, ha jó barátok meghitt társasságában ehet-ihat és élvezheti a pihenés örömeit. Egy festői környezetben fekvő igényes szálloda és a helyi ételspecialitások viszont nagy vonzerőt gyakorolnak rá. Gondosan és komótosan készül a szabadságra. A Kentaur jegyhez tartozó országok: Svédország, Írország, Törökország, Görögország, Ciprus. A lényeg, hogy számára minden komfortos legyen!
 
 
Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)
Az Auguránnal a nyaralás csupa változatosság, mellette nem lehet unatkozni. Szereti kipróbálni a helyi szokásokat, sziporkázik a vakáció alatt, szórakozik és szórakoztat, tapasztalatokat gyűjt. Nyugtalan természet, legszívesebben naponta más helységgel ismerkedne meg. Veleszületett kíváncsisága ösztönzi arra, hogy gyakran utazzon, lehetőleg külföldre. A városlátogató túrákat neki találták ki, miként a tengeri hajóutakat is. Van érzéke az idegen nyelvekhez, rövid idő alatt elsajátítja a legszükségesebb kifejezéseket, amelyekkel remekül boldogul bárhol. Tunézia, Észak-Olaszország vagy Egyiptom kellemes úti célok lehetnek.
 
Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)
Az érzékeny Goromkákkal leginkább édes kettesben érdemes nyaralni egy meghitt helyen. A kellemes kikapcsolódáshoz vízre és nyugalomra van szüksége, a csoportos utakat nem szereti. Elsősorban a tengerhez, nagy tavak partjára megy nyaralni. Előszeretettel bérel kis házat, ahol családias környezetben pihenhet. Számára akkor tökéletes az üdülés, ha az új közegben képes otthonosan érezni magát. Született romantikus, imádja a történelmet és a régi időkből fennmaradt műemlékeket. Egy franciaországi nyaralás, vagy egy kiruccanás a horvát tengerpartra idén nagy élményt jelenthet.
 
Krup/Crup (08.06.-09.02.)
Egy igazi Krupnak akkor is szüksége van közönségre és hódolókra, amikor nyaral. Tüzes jegy lévén a meleg, napos tájak a kedvencei. Imád strandolni és napozni, esténként pedig szívesen keresi fel azokat az éttermeket vagy szórakozóhelyeket, ahol hírességekkel találkozhat. Szeret mindent, ami szép, drága, elegáns. Nagyvonalúságának köszönhetően élményeit szereti megosztani azokkal, akik közel állnak hozzá. Álmai netovábbja lehet egy kastélyban, vagy ötcsillagos hotelban eltöltött szabadság. Szeret kiöltözni, csillogni-villogni, tündökölni. Imádja a szórakozás minden formáját. Észak-Franciaország, vagy Szicília jó választás lehet a számára.
 
                                                         Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)
A Huró számára az egyik legjobb kikapcsolódás, ha a vízparton vakációzhat, úszkálhat, horgászhat, álmodozhat. Szeret visszahúzódva elmélkedni az életéről, problémáiról. Az utazás tulajdonképpen menekülést jelent a mindennapi élet viszontagságaitól. Egy, a világ zajától távol fekvő, víz-parti házikó kitűnő alkalmat nyújt erre. A tengerparti nyaralásokat, a többhetes hajóutakat kifejezetten neki találták ki. A Hurú vágyik arra is, hogy valami szokatlan, spontán dolgot műveljen. Érzékenysége fogékonnyá teszi a művészetekre, így előszeretettel látogatja a galériákat, múzeumokat. Portugália, Brazília, Málta vagy Sri Lanka ideális helyszín a nyaraláshoz.
 
 
Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.)
Gyakorlatias, szorgalmas alkat, a nyaralás alatt sem kedveli a céltalan semmittevést, két nap múlva már untatja a wellness, a tengerpartok. Fontosak számára az inspiráló kulturális hatások, és a régi korok emlékei. Útját mindig alaposan megtervezi. Nem szereti szórni a pénzt, ezért inkább egy akciós utat választ, mégpedig olyan helyszínen, amely bővelkedik nevezetességekben. Nem szeret egyedül utazni, inkább kisebb baráti társasággal vagy családja körében. Néha nem árt hozzá egy kis türelem, mert hajlamos az aggodalmaskodásra és a körülményességre, semmi sem elég jó neki. Nehéz rávenni, hogy lazítson és hagyja abba a gondokon való rágódást. Horvátország, Törökország, Svájc vagy Kréta idén ideális úti cél lehet.
 
 
Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)

A strapás gyalogtúrákat nem neki találták ki, jobban élvez egy kellemes tengerparti sétát. Levegő-jegy lévén szeret minél több időt a szabadban, friss levegőn tölteni. A társaságkedvelő Zanzárdnak nyaralása idején is szüksége van arra, hogy emberek vegyék körül. Fontosak számára a vidám, szórakoztató útitársak. Nem kedveli a túlzottan zajos helyeket, ugyanakkor imádja az éjszakai életet. Jelszavai: társaság, harmónia, nyugalom, kényelem, szépség, kultúra. Mindenütt otthon érzi magát, ahol harmóniát tapasztal. Az idei nyáron ideális úticél lehet Ausztria, Törökország vagy Franciaország.
 
Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
Vonzza a spiritualitás, erős benne az idegen kultúrák megismerésének vágya. Persze azért a Tündérmanó eléggé hedonista is, a kényelem is fontos számára, szívesen időzik all inclusive hotelekben. A Tündérmanó rejtélyek iránti érdeklődése és nyomozó hajlamai utazásait is áthatják. Vele a nyaralás intenzív, szenvedélyes és izgalmas. Vágyik a felfedezés és a kaland örömeire, szeret kockázatot vállalni. Szívesen járja a világot, legszívesebben távoli, egzotikus és misztikus helyeket keres fel. Vizes jegy lévén szereti a gyógyfürdőket és a vízpartokat. A Tündérmanó jegyhez tartozó országok: Marokkó, Japán, Norvégia, Portugália, India.
 
Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.)

A Vízimanó a horoszkópok vándora. Sokat és örömmel utazik, lételeme a világjárás, a felfedezés. A megismerés vágya hajtja előre. Minden földrészen otthon van, megragad minden alkalmat, hogy tágítsa látókörét, bővítse ismereteit. Vonzzák a távoli tájak, az ősi civilizációk nyomai. A nomád körülményeket nem kedveli, szereti viszont a meglepetéseket, kalandokat. Szabadságát legszívesebben hegyvidékeken, vadregényes tájakon tölti. Spanyolország, Ausztrália, Dél-Afrika megfelelő úti cél lehet.
 
 
forrás: BAMA; astronet
 

Nincsenek megjegyzések: