2022. október 15., szombat

Minden, ami most fontos lehet

 Először nyerte elemi mágus a Nemzetközi Granger Érdemrendet
A mágustársadalom történetében először a nyerhette el elemista a Hermione Granger után elnevezett díjat, melyet minden második évben a varázslótársadalom békéjének megőrzéséért legtöbbet tévő varázsló vagy boszorkány kapja. Idén a nyertes Lubomir Havrilla szlovák nemzetiségű terromágus auror, aki eleme segítségével leplezett le egy, az országosból lassan világszintűvé emelkedő bűnözőcsoportot. Nagy elismerés ez mind a magyar nagyszülőkkel rendelkező varázslónak, mind az elemi mágusoknak - csak gratulálni tudunk!

Súlyos sérülést szenvedett az egykori Mágustusa Bajnok
Brigitte Bonneville, egykori Beauxbatonos diák, jelenleg a Beauxbatons Mágusiskola tanárnője súlyos mágikus balesetet szenvedett, miközben kishúgát, Juliette-et készítette fel egy közeljövőben esedékes Mágustusa kihívásaira. A hölgyet jelenleg a montpellieri Ispotályban ápolják - a Bagolyhírek értesülései szerint Szellemszem kórral kezelik, állapota jelenleg stabil. Mihamarabbi jobbulást kívánunk neki!

Országos halloweeni ünneplés Bogolyfalván
Az idei halloweeni mulatság nem csak a falu polgárai, illetve a kastély lakói számára lesz nyitott. Forrásainktól arról értesültünk, hogy a Magyar Mágiaügyi Minisztérium országos ünnepséget tervez, melyet kihelyezett zsupszkulcsokkal lehet majd megközelíteni bármely máguslakta városból, s nem is akármilyen buli kerül megrendezésre! Kiszivárgott információk alapján a Halloweent idén szabadtéren ünnepelhetjük majd utcabál formájában, s számos színes programmal készül a DÖK is!

Világturnéra indulnak a Jorgensen-fivérek
A nagy bejelentést azután tették meg, hogy hivatalosan is távoztak az iskola falai közül. Nyilatkozatuk szerint a Bagolykőn töltött idő szolgált inspirációul új műsorukhoz, mely ennek megfelelően először Budanekeresden lesz látható. A műsor leírásában kijelentik: "az illúziómágia tanoncaink hatalmas motivációt adtak nekünk, hogy fejlesszük eszköztárunkat, s még színesebb műsort mutathassunk be". Bagolyköves diákigazolványt felmutatva a műsor ingyenesen megtekinthető a diákok számára, ami 2022. november 24-én kerül bemutatásra a Budanekeresdi Kviddicsstadionban.


 

Nincsenek megjegyzések: