2022. október 15., szombat

DIY arcpakolások

Szinte nap mint nap találkozunk szembe olyan hirdetésekkel, cikkekkel, melyek az arcápolás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmünket. A drogériákban számtalan tonik, krém, szérum és maszk várja a vásárlókat, melyek mind csodálatosan hidratált és ápolt bőrt ígérnek. Minden bőrtípusra és bőrproblémára már kifejlesztettek különböző kozmetikumokat, melyek speciális védelmet és kezelést biztosíthatnak. No de, mi van abban az esetben, hogyha sürgős segítség kell, azonban nincs otthon semmi drogériai csodaszered? Erre az esetre hoztam néhány otthon elkészíthető arcpakolást, melyekhez jobb esetben mindent megtalálsz a szekrény vagy a kamra polcain. Az arcpakolások régóta a legkedveltebb szépítőszerek közé tartoznak, melynek oka a velük elérhető gyors siker. A használatuk előtt azonban nagyon fontos a bőr előkészítése, alapos tisztítása, ugyanis a hatóanyagok így tudják legjobban kifejteni hatásukat. Amíg fent van a maszk, kortyolj el egy teát, hallgass valami nyugtató zenét, olvass, vagy csak merülj el a gondolataidban. Az arcápolásod ne muszáj legyen, hanem tedd a te kis „én időddé”.



Zabpelyhes-joghurtos-mézes maszk


Ez a maszk kifejezetten előnyös az érzékeny, száraz bőrrel rendelkezőknek, de bárki használhatja. Mindegyik alapanyagnak kiemelten fontos hatása van, s azonnali segítséget tud nyújtani. A zabpehely természetes módon csökkenti a bőr irritációját és gyulladását. Emellett eltávolítja a felesleges faggyút a bőrből, mélyre hatolva tisztítja meg a pórusokat. A joghurt enyhén hámlasztó hatású, miközben a méznek köszönhetően az arcpakolásunk hidratál is.

Hozzávalók:
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt/őrölt zabpehely
  • 1 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál méz

A hozzávalókat alaposan keverd össze, majd egyenletesen oszlasd el a megtisztított arcbőrödön. Hagyd hatni a jótékony alapanyagokat 20 percig, végül langyos vízzel mosd le.



Citromos-tojásos maszk
 


Két újabb hozzávaló, mely csodákat tud tenni az arcbőrrel. Ennek a maszknak feszesítő hatása van, melyet a tojásfehérjének köszönhet. A fehérje segít az arcnak visszaadni minden tápanyagot, mely által sokkal feszesebb lesz. A citrom pedig mélyen tisztít és eltávolítja a felesleges zsírt a bőrről.

Hozzávalók:
•  1 tojásfehérje 
•  0,5 citrom leve

A két hozzávalót keverd össze alaposan, majd kend fel megtisztított arcodra, s hagyd hatni 30 percig. Amikor már teljesen megszáradt és beszívódott, akkor mosd le langyos vízzel.


Mindezek mellett nagyon fontos kihangsúlyozni a megfelelő vízfogyasztást is! Bőröd akkor lesz igazán ápolt, hogyha nem csak kívülről, hanem belülről is táplálod, melyhez elengedhetetlen a víz!

+ 1 ötlet: Ha elfogyott otthon a sminklemosód, akkor sem kell pánikba esni! Egy kis olívaolaj pillanatok alatt leszedi a sminket! 

 

Nincsenek megjegyzések: