2022. június 15., szerda

Hova utazz idén nyáron?

Lassan itt a jó idő, a nyár, a szünet, a szabadság. De mit ér az egész, ha nem utazhatsz el valahová közben? Mielőtt elkapkodják a jó helyeket, jó lesz, ha lefoglalod magadnak a szállást és az éttermet. Már csak az a kérdés, hova menj? Ezen ne múljon, a csillagok megmondják neked! Gyerünk, kapd fel a túrabakancsod vagy vegyél fel egy topánkát, dobd be a bőröndödbe a legfontosabbakat, és irány a hopp-központ!

 

Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
Egyaránt vágysz a fővárosok zsibongó, mozgalmas életére, és a természet közvetlen érzésére. Általában ez is olyasmi, ami elbizonytalanít, de a csillagok most megtalálták számodra a tökéletes választást. Amszterdamot nem véletlenül nevezik Észak Velencéjének: a holland nagyváros bája, vonzereje elsősorban csatornarendszerének, hajózható, vízi közterületeinek köszönhető, amelyek megteremtik számodra a környezeti csodákat. Ám elég két utcával lejjebb fordulnod, és már egy egészen másféle elemi erő vesz körbe.



Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)
Számodra bizony minden a zene. A csillagok mondhatták volna, hogy fesztiválról fesztiválra kalandozz egész nyáron, hiszen azzal is olyan töltődést kapnál, amivel utána egész évben úgy száguldanál, mint akit pálcából lőttek ki. Ám ennél sokkal jobb választás lehet egy New Orleans-i látogatás, ahol a soul zene a szívedig hat, megolvasztva azt. Talpad alatt érezheted, hogyan lüktet a francia, afrikai és amerikai kultúra legjava. És ha már ott vagy, érdemes meglátogatni az ott lévő pezsgő mágusvilágot is.



Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)
Valahogy nem fűlik a fogad ahhoz, hogy órákat sétálj egy városban körbe-körbe, vagy az erdő sűrűjében. És különben is, ki akar esőnapot és simát is tervezni? Számodra a múzeumok nagyobb szórakozást nyújtanak, mint bármilyen hangos rendezvény, ezért Párizst ajánljuk úti célul. Sokan nem tudják, de a francia főváros büszkélkedhet a legtöbb múzeummal, összesen 297 darab vár felfedezésre! Már csak az a félő, hogy nem tudsz majd választani.



Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)
Az introvertált popód legszívesebben otthon maradna a négy fal között, de nekünk van egy jobb megoldásunk számodra. A csillagok állása szerint július második hete a legalkalmasabb arra, hogy tervezz egy jó kis túrát a Tátrába. Gyönyörű ösvények és túraútvonalak vannak a hegységben, ahol boldogan elkerülheted a többi ember idegesítő pusmogását, és élvezheted a természet adta csodákat. Nem kell hozzá más, csak egy túrabakancs, és egy elvarázsolt táska, amibe beteszed a sátradat. Ha esetleg van háziállatod, őt is nyugodtan viheted egy ilyen kirándulásra, minimum annyira fogja élvezni, mint te.



Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.) 
Igazán különleges ízlésed van. Szereted a pörgést, az eleganciát, és nem áll tőled messze a gondtalanság. Koppenhága rusztikus halászkikötői, modern falfirkája és kanyargós, vörös téglás utcái csak néhány azok közül, amik miatt számodra ez a tökéletes célpont. Minden sarokból árasztja a skandi lazaságot a város, ami csúcsminőségű ételekkel, stílusos dizájnnal és mindig menő hangulattal vár. Mire vársz még, ez nem volt elég? Foglald le a szállásod, mielőtt a többi hipszter ellopja előled!



Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)
Sokan azt mondják, hogy van egy furcsa vonzódásod a régi dolgokhoz, de még nem is tudják, mennyire igaz ez. Számodra a legideálisabb nyaralás ugyanis Pompeii romainak meglátogatása lenne. Sajnos az utóbbi időben igen nagy lett ott a turistaforgalom, de egy egyszerű meditáció révén úgy tudsz kapcsolódni az ottani emlékekkel, mint semelyik másik ember. A kaland során mindig tartsd észben, hogy ez csak egy emlék, az atmoszféra ugyanis könnyen elhiteti veled, hogy a valóságban jársz.




Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)
Ha már vulkánok, a Goromka jegy szülöttei sem maradhatnak le a listáról. Habár ti nem a múltban való vájkálódásért utaztok, bizony egy-egy vulkán megmászása a ti fantáziátokat is megcsiklandozza. Izland lehet számotokra a lehetőségek országa, kimeríthetetlen természeti kincsei, és hihetetlen látnivalói segítségével. Ha pedig ránk hallgatsz, ezt a látogatást szeptemberre tervezed meg. Ilyenkor ugyanis az Északi fény is láthatóvá válik, ami egy igazán különleges élmény a mágusok számára. Csak buzdítani tudunk, hogy foglalj most időpontot!



Krup/Crup (08.06.-09.02.)
Te aztán mindent akarsz egyszerre. Legszívesebben elmennél a világ összes városába egy nyár alatt, de sajnos erre se a tárcád tartalma nem elég, se az idő. A csillagok éppen ezért egy hozzád igazodó válasszal álltak elő. Hanoi – Vietnam fővárosa – gazdag történelméről, nyüzsgő utcai életéről és évszázados francia, ázsiai és kínai hatásáról ismert, hiszen ott mindez egyetlen nyüzsgő városba keveredik. Ez egy csodálatos kiindulópont Vietnam északi részének felfedezéséhez, beleértve a Halong-öblöt és a Sapát, miközben egyszerre élvezheted a modern, nyüzsgő város kényelmét is.
 

Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)
Nem sok olyan tunya ember van, mint te; ahogy a nyári nyüzsgésre gondolsz, máris kiráz a hideg. Pláne, ha még a vízpart is kötelező jelleggel szerepel a menetrendben. Éppen ezért számodra az észak thaiföldi Wat Nong Pah Pong buddhista szerzetes templom ajánlott. Ez az egyetlen, ahol az elsődleges nyelv az angol, de bevonulásodkor eldöntheted, hogy szeretnél-e egyáltalán beszélni. Az itteni meditálások hozzásegíthetnek elemi mágiád gyakorlásához, vagy az okklumencia elsajátításához. Érdemes kihasználni az időt, de két-három hétnél nem javaslunk többet itt tölteni.


Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.) 
Salem jól ismert arról, hogy húsz állampolgárt kivégeztek feltételezett boszorkányság miatt 1692-ben. Ezt egy sor per követte, amely további mágusok ellen elkövetett bűntetteket idézett elő. A te forrongó természetednek arra van szüksége, hogy egy olyan helyen tegyen látogatást, mint ez a helyszín, így talán segít téged egy kicsit a földön tartani. Hidd el, nincs azzal semmi gond, ha egy kicsit szünetet tartasz, és tanulsz a múlt történéseiből, a kiterjedt hopp-hálózatnak hála pedig akár már holnap indulhatsz!




Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)
A ragyogó fények, a partihangulat és a végtelen számú látnivaló miatt nem csoda, hogy Las Vegas csillogó globális turisztikai célponttá vált. Használd ki az esélyt a kaszinókban egészen a korai órákig, vagy nézz világszínvonalú koncerteket. Ha bulizni támadna kedved, az sem jelent akadályt, minden sarkon áll valaki, aki valamilyen privát partyra keresi a részvevőket. Azonban ha ránk hallgatsz, az ilyen helyekre pálca nélkül mész, ugyanis a kapuban álló őrök alaposan átkutatnak, és könnyen rád süthetik a csaló feliratot a fadarab láttán. Főleg, ha pont egy kviblivel akad dolgod.



Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
Igazi kalandvágyó vagy. Nem érdekelnek a turistalátványosságok, sem pedig az egynapi hegymászások. Olyan helyre vágysz, ahol mindent egyszerre tapasztalhatsz, és ehhez a tökéletes választás Bali. Az Indonéz városról sokszor lehet hallani az üdülőparadicsomok végett, de számodra véletlenül sem ezt ajánljuk. Cserélj házat egy hétre egy ott lakóval, vagy bérelj ki egy vityillót a dzsungel mellett, fedezd fel idegenvezető nélkül az elefánt óvóhelyeket és vulkánokat. Igazi kaland lesz, aminek egyetlen percében sem fogsz unatkozni!



Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.) 
A divat tőled soha nem állt messze, ahogy a fényűzés sem. De közben van benned egy kis lázadó hajlam is, így számodra az ideális nyaralási helyszín Milánó. A belváros pezseg a stílusos emberektől, az egész utca olyan, mintha minden nap a kifutón sétálnál. Estére pedig ajánljuk a Navigli környékét, ahol a gyönyörű fények visszatükröződnek a csatorna vízén, miközben iszod a Sex On The Beach koktélodat (természetesen szigorúan alkoholmentes verzióban).
 
 
 

Nincsenek megjegyzések: