2022. április 15., péntek

A Kviddics Világkupáról tőlünk, Nektek - I. rész

1473 óta, négyévente rendezik meg. 2014-ben Patagóniában Bulgária vitte haza a kupát, 2018-ban Rosaraból pedig Brazília - miről is folyik a tinta? A méltán híres és oly népszerű Kviddics Világkupáról, amely idén, 2022. tavaszán 429. alkalommal kerül megrendezésre Brazíliában, Copa de Mago mágusvárosában.



Heves nézeteltérések, zavargások és tiltakozások ellenére a frissen épült Hazme ad otthont az eseménynek. Az aréna négyszázötven fővel többet képes befogadni többi, dél-amerikai társánál.
“A Hazme biztonsági rendszere fejlett, defenzorok és aurorok által megerősített, minden kockázatosabb pontot kiküszöböltünk és az építmény több teszten is túlesett. Készen áll a világ legizgalmasabb sporteseményére!” - nyilatkozta a brazil Mágiaügyi Miniszter még a nyitóceremónia előtt, amely április 1-én, számunkra a hajnali órákban vette kezdetét.

Időpontok:
Nyitóceremónia: április 1.
Mérkőzések: április 3. és június 23. között
Szünet: május 8. és május 18. között

A Nemzetközi Kviddics Torna Egyesület 16 országot sorolt be az idei megmérettetés első körébe. Az erős bolgár csapat már a legelső meccs első húsz percében elcsente magának a cikeszt, ezzel helybenhagyva Nigéria válogatottját. Mindez nem volt annyira meglepő, mint a tény: Dánia és Ausztria is bekerült a tizenhat mérkőző nemzet közé. Dánia öt órán át kitartott esős, zivataros időben, végül kiesett az Írországgal szembeni küzdelem során. Ausztriára még vár egy meccs a mindeddig magas pontokat hozó Kanada ellen. A reflektorfény azonban az Amerikai Egyesült Államokra vetült, amikor már a verseny előtt diszkvalifikálták a csapatot. Az USA terelői és hajtói egyaránt illegális bűbájokkal erősítettek felszereléseiken, amelyre a bírók figyeltek fel még a pályára lépés előtt. Ezzel Spanyolország garantáltan továbbjutott. Hátra van még Malajzia mérkőzése a 2014-es év legerősebb delegált csapatával, Norvégiával szemben. Végül, de nem utolsó sorban Brazília és Wales is izgalmakkal szolgálhat még, május 1-én.



Bolgár válogatott
Seprű: Firebolt Supreme IV
Menedzser: Ifj. Stanislav Botev
Meccsenkénti gólátlag: 19 gól/meccs
Cikesz elkapásának átlagos ideje: 213 perc

Ír válogatott
Seprű: Firebolt Supreme IV
Menedzser: Aoife Niamh
Meccsenkénti gólátlag: 20 gól/meccs
Cikesz elkapásának átlagos ideje: 187 perc

Új-Zélandi válogatott
Seprű: Firebolt Supreme II
Meccsenkénti gólátlag: 15 gól/meccs
Cikesz elkapásának átlagos ideje: 111 perc
Menedzser: Ngapo Ponika

Német válogatott
Seprű: Wierzba '21
Meccsenkénti gólátlag: 32 gól/meccs
Cikesz elkapásának átlagos ideje: 222 perc
Menedzser: Nico Liebhart

Spanyol válogatott
Seprű: Varápidos Fuerza
Meccsenkénti gólátlag: 21 gól/meccs
Cikesz elkapásának átlagos ideje: 188 perc
Menedzser: José Eduardo Sula Silvera

A csapatokból olyan legendák térnek vissza, mint Manu Neuer (fogó), Sigrid Kristoffersen (fogó) avagy Boris Vulchanov (terelő). Többen pedig most először élhetik át seprűn ülve a világkupa élményét: Anika Brosta (őrző), Birger Gorm (fogó) és Landon Flowers (hajtó), mind ígéretes ifjoncok.
Bárki legyen is a kedvenc, megéri idén nyitott szemekkel és fülekkel járni, mert azt suttogják, bármi megtörténhet!

Jó szurkolást kívánok mindenkinek! Jövő hónapban itt találkozunk a friss eredményekkel és ropogós fejleményekkel!



Nincsenek megjegyzések: