2022. március 15., kedd

Mihez kezdjenek a jegyek a szünet alatt?

Eljött idén is újra a várva várt tanév vége, remélhetőleg mindenki felszabadult örömmel ugorhat fejest az elkövetkezendő pihenőidőbe! Azonban nem mindegy, hogy mivel is telnek majd el ezek az igen értékes és sajnos múlandó napok. A csillagok természetesen, mint mindig, most is útmutatást adnak nekünk ebben a kérdésben, érdemes hallgatnunk rájuk, de legalábbis megfontolnunk szavaikat. Következzenek tehát az égi javaslatok!




Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
Takarítsd ki a szobádat! Segíts be a házimunkába! Nem kell ám itt izzasztó és mágust próbáló dolgokra gondolni. Elég egy kis mosogatás, szemét kivitel, krumplihámozás, vagy kistesó felvigyázás és máris nem csak a szüleidnél vágódtál be egész évre, de még hasznosnak is fogod érezni magad, ami nagyon klassz dolog.






Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)
Sportolj valamit! Mindegy, hogy futás, úszás, jóga, seprűakrobatika vagy épp kviddics. A lényeg az, hogy levezesd azt a sok fölös energiát, amit a Nap, belépve a Sellőbe most minden jegy szülöttének, így Neked is ad majd. Ha szeretnél jól aludni, lefekvés előtt két órával is még nyugodtan mozoghatsz.





Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)
Menj el kirándulni minél többször! Legyél az állatok és a természet közelségében, most fű-fa-virág lesz a legjobb társaságod. Hallgasd a tavasz hangjait, a madárdalt, a szél susogását, ahogy végignyargal a tájon. Átjár a szabadság érzése és ez az ami most neked kell az igazi pihenéshez. Semmi négy fal, csak az erdő és mező.




Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)
Tanulj meg valami új dolgot! Olyasmit, ami érdekel, de nem kapcsolódik az iskolához, legyen ez origami, sütés-főzés, horgászat vagy szabás-varrás. Mindegy mit választasz, mert csak az a fontos, hogy kiszakadj végre az eddigi, csengőszóhoz és padhoz láncoló rutinjaidból. Ne félj belevágni semmi újba, mert a csillagok kikövezték az utad és ha hiszel magadban, nem érhet csalódás.





Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.) 
Fedezd fel a települést, ahol élsz! Pattanj seprűre, biciklire vagy tömegközlekedésre és ismerkedj meg vele, ha kedved tartja, írhatsz akár egy útinaplót is róla, mint az igazi világjárók. Sok izgalmas dolgot tudhatsz meg, ha jobban megnézed a környezetedet. Minden épületnek, minden helynek történetük van, amit az arra kíváncsiaknak el is mesélnek. Járj nyitott szemmel és füllel a szünetben.






Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)
Látogasd meg a családodat! Menj el a nagyszüleidhez, vagy a dédszüleidhez, amennyiben olyan szerencsés vagy, hogy megteheted. Beszélgess velük, hiszen érdekes és tanulságos történeteket hallhatsz tőlük. Ne feledkezz meg az unokatestvéreidről, de a régen látott nagybácsikról és nagynénikről sem, mert nekik is lehetnek remek sztorijaik, meg persze azok a házi ételek és sütemények sem fognak rosszul esni, amikkel felpakolva távozol majd tőlük.  


Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)
Törődj a lelkeddel! Meditálj és rendezd az érzéseidet. Legyél csendben, vagy hallgass megnyugtató zenét. Kerüld a nagy tömeget, a társaságot. Figyelj befelé és meglátod: olyan frissen és üdén fogsz visszatérni az iskolába, hogy a háztársaid csak néznek, hogy mi történt veled. Jót tehet még neked az éjszakák békéje, nézd a csillagokat és sétálj sötétedés után. Ez is hozzájárul majd a zavartalan elmélyüléshez, amire szükséged van.




Krup/Crup (08.06.-09.02.)
Nézz meg egy kiállítást! Menj el egy koncertre, múzeumba, ülj be egy jó filmre a moziba, vagy épp egy klasszikus színházi előadásra. A lényeg az, hogy kultúra vegyen körül a szünet ideje alatt, mert a művészet az, amire most szükséged van, hogy kipihenhesd a tanév összes fáradalmát. Színek, hangok, képek és formák kavalkádja segít újult erővel visszaülni majd az ősz beköszöntével az iskolapadba.


Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)
Ismételd át azokat a tananyagokat, amikben bizonytalan voltál! A gyakorlás mindig segít, ha valamit nem sikerült elsőre tökéletesen elsajátítanod. Tedd ezt akár a barátaiddal, akik biztosan szívesen találkoznak majd veled, utána pedig jöhet a móka. Nincs is jobb egy kis pikniknél, vagy egy jóleső csobbanásnál a strandon akkor, amikor már fejből tudod az összes olyan bűbájt és varázslatot, amit év közben csak nagy nehezen sikerült felidézned.





Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.) 
Aludj sokat és lógasd a lábad! Neked most nincs más dolgod, mint pihenni. Mélyen aludni, sokáig ágyban lenni és ha úgy hozza a kedved, ki sem kelni belőle, csak akkor, ha ez végképp szükséges és elengedhetetlen. Nem kell még az orrodat sem kidugnod a szobádból, tényleg csak akkor, ha akarod. A testednek kell most pihennie, hogy a fejed is kiheverje a mögötte álló évet.



Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)
Bulizz! Táncolj sokat és hallgass zenét. Ott a helyed a legnagyobb partikon, de ha éppen egy sincs a közelben, hát szervezz te egyet. Mindenki szereti a házibulikat. Itt az ideje, hogy te légy a társaság lelke! Húzd fel az ünnepi ruhádat és irány a legfelkapottabb hely, vagy épp az, amit a legjobban szeretsz. Nagy társaság és sok jó este kell most neked, teljesen el kell engedned magad, hogy az agyad és a tested is kikapcsolódjon.





Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
Olvass sokat! Bármit, ami megtetszik, de semmi köze az iskolához. Az a fő, hogy használd a képzeletedet közben, indítsd be és hagy, hogy szárnyaljon. Merülj el egy kalandos kincsvadászatban, a sárkányok idomításában, vagy egy bohókás románcban. Felfedezhetsz új világokat, mintha csak az űrt, mint legvégső határt járva keresnéd a kiutat a virtuális valóság mátrixából. Minden csak rajtad áll és nem kell más a fantázia csodáihoz, csak te magad. 




Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.) 
Készíts fényképeket! Fotózz, ahol és amikor csak teheted! Örökítsd meg a szünet alatt veled történő összes eseményt és érdekességet. Keress témákat, amik megragadják a szemed és kapd őket lencsevégre. Az új tanévben örömmel fogod visszanézni a most készült műveidet. Rendezd őket albumba és így még a barátaiddal is könnyebben meg tudod majd osztani ennek az időszaknak az emlékét.



Nincsenek megjegyzések: