2022. február 15., kedd

Egy hatalmas érzelmi hullám közepén

Februárban a Mágustanoda és környéke változatos érzelmi hullámok hátán lovagol, ám minden évben vannak pillanatok, melyek egészen biztos, hogy überelik a korábbit. Hogy mi minden történt idén? Lapzárta után, de megjelenés előtt még épp idejében összeszedtük a legfontosabb eseményeket és tudnivalókat.

Elkésett a szerelemgyártó!
Hihetetlen, de mégis minden jel arra utal, hogy igaz. Visszatért Cupido! A kis szárnyas hosszú évekkel ezelőtt ismeretlen helyre távozott, sokan úgy vélték, hogy az akkori iskolavezetés elzárta, és csak most, Várffy-Zoller Róbert helyettesi pozícióból való távozását követően szabadult fel. Éjfél után nem sokkal bukkant fel, és szabályosan sokkolta a tény, hogy már nem tizennegyedike, hanem tizenötödike van. Éppen ezért kijelentette, hogy a dupla Valentinon - mely egyes feltételezések szerint február 28-a - bizony súlyos árat fog fizetni mindenki azért, mert lekéste a szerelmesek ünnepét. Hogy hol van, senki sem tudja, valószínűleg az őt bezárók elől bujkál, nehogy ismét visszavigyék a helyre, amiről nem szeretne beszélni. Távozás előtt úgy hírlik, nyilait kipróbálta, és egyet Ágoston Simon tanár úrba lőtt, míg a másik találatot Erdődy Hella professzor asszonynak vitte be. Vajon egy helyen és egy időben? A két tanerővel azóta még nem találkoztunk, ami talán nem is véletlen. 


A szerelemmester(ek)
Nem ismeretlen a tény, hogy bájitaltanon, az év végi vizsga előtt mindig van egy próbavizsga, ahol a diákoknak önállóan kell elkészíteni egy, a tanév során megtanult bájitalt. Ezt mindig az évfolyam kiválósága húzhatja ki, és az egész évfolyamnak ugyanazt a főzetet kell elkészíteni. Idén a szerencsés húzó a negyedéves Podlovics Natasa volt, aki bizony az amortenciát húzta, így a vizsga végére rengeteg szerelmi bájital készült. Az itt elkészített bájitalok egy részét, már amelyik része nem veszélyes, a diákok megkapják, azonban az amortencia nem veszélytelen, vagyis hivatalosan nem hozhattak el belőle egy cseppet sem. Hivatalosan. Nem hivatalosan ugyanis az a pletyka járja, hogy mielőtt még Farkasházy professzor begyűjthette volna a bájitalokat, minden hallgató egy-egy fiolával eltett, és azok a tegnap esti vacsoránál felhasználásra is kerültek. Hogy vajon emiatt-e vagy az amúgy is tomboló hormonok okán, nem tudni, de egy biztos: a tegnap esti vacsorát követően számos szakítás és új szerelem született, melyek lehet, hogy mára már egészen kihűltek.

Feltámadt főnixapó!
Petrovics Karsa igen hosszan volt jelen az Eridon ház életében, és mint szakember próbált segíteni a diákoknak feldolgozni szeretett házvezető-helyettesük halálát. Munkája végeztével azonban nem kívánt maradni, hiszen köztudottan elvonultan szeret élni, és csak néhány évente vágyik emberek közé. Elindult hát a találgatás, hogy ki lesz az új házvezető-helyettes, aki az új tanévvel debütál, azonban arra a válaszra senki se számított, hogy Hegedüsh Marcell. Nem csalás és nem ámítás, a holtnak hitt férfi visszatért az élők közé, és bár nem tudjuk, hogy hol volt, mi történt vele, miért nem volt itt és erre állítólag sosem derül majd fény, mégis megnyugtató a tudat, hogy egy igen drámai időszakot követően minden a helyére állhat a pirosak háza táján, és újra két apával működhet tovább a főnixfészek. Valóban nagyon sok, talán a legtöbb kérdőjel ebben az esetben van a Mágustanoda történelmét végignézve, mégis nekünk, a szerkesztőségnek az az érzésünk, hogy ez éppen így van rendjén, és jobb, ha csak a boldogság marad, és nem kérdezősködünk, hiszen mindennek megvan a maga oka. Merlin áldja, Hegedüsh professzor! 


Randiestek pizzafalatok mellett
Egyre több pletyka szól arról, hogy a pizzériában komoly szinglimentesítő estek vannak készülőben. Az biztos, hogy Valentin-napon nem történt semmi említésre méltó, aminek az az egyszerű oka, hogy aki szingli, nem úgy ünnepli a szerelmesek napját. Lássuk be, ez egy megdönthetetlen érv. Ám úgy hírlik, hogy hamarosan két eseményről is hallhatunk majd, az egyike egy rapid randi, ahol a jelenlévők az asztalok között haladva ugyanannyi percet tölthetnek el mindenkivel, és ha mind a két fél igennel jelez a másik felé, összehozzák egy külön találkára is őket. A második a kulcsok és zárak, mely egy régebbi eseményen már jelen volt. Itt a hölgyek egy lakatot, míg az urak kulcsot kapnak, és meg kell találniuk az összetartozókat. Az biztos, hogy minden lakatnak van kulcsa, ám kérdéses, hogy a nagy keresgélésben minden páros összetalálkozik-e. Az eseményekről megkeresésünkre a szervezők elmondták, hogy a részletek kidolgozása zajlik már, és amint lehetséges, további részletek közlésére is sor kerül majd. Mi nagyon várjuk, hogy a magányos szívek párra leljenek!

Kezdődik!
A hajnali első vonattal megérkezett Holló Albert vizsgabiztos, hogy idén is levezényelje a Varázslástani Alapismeretek Vizsgát. Mivel első útja régi, kedves barátjához, Andrássy Gyulához vezetett, így néhány kérdés erejéig volt kedves nekem is válaszolni a vizsgákkal kapcsolatban. Elmondta, hogy nincs ok az aggodalomra, a vizsga véleménye szerint nem lesz se könnyebb, se nehezebb, mint az elmúlt években, így ha valaki átfogó ismeretekkel rendelkezik, könnyűszerrel zárhatja alapképzéses tanulmányait. A felsőbb évesek szerint a vizsga ugyan nem egyszerű, de megéri várni az eredményt, hiszen Holló úr mindig különös körültekintéssel viseltetik minden tanuló eredménye és jövője iránt. A férfi továbbá elmondta, hogy itt-tartózkodása alatt szívesen fogad bárkit az átmenetileg az ő részére kialakított irodájában, szívesen válaszol kérdésekre és ígéri, hogy a március elsején esedékes vizsgát a legnagyobb körültekintéssel vezényli le. Részt kíván venni az étkezéseken, iskolai eseményeken, és nem zavarja az sem, ha esti sétája alkalmával keresik meg, hogy beszélgessenek. Szívesen találkozik a fiatalabb és idősebb évfolyamokkal is, és mindenkinek nagyon sikeres vizsgaidőszakot kíván.



Nincsenek megjegyzések: