2022. január 15., szombat

Sosem vagy egyedül - És láttalak a karácsonyi bálon is

A diákönkormányzat leleményes megoldásainak hála merészebbnél merészebb, szemöldökfelvonósnál szemöldökfelvonósabb ruhakölteményekben mulatott a kastély népe, szürcsölgette ártalmatlan, ámde minden szempontból megtévesztő italát, fogyasztotta hasonlóan kétes őszinteségű ételét. De hát kit is érdekelnek ezek, nem igaz? A lényeg mindig úgyis a bálozókon van.

Veszekedés? Polgárpukkasztó visszaszólást követő döbbent pislogás? Keresetlen őszinteség? Bizony, aki figyelmesen szemügyre vette a népséget, valószínűleg nem maradt le a fentiekről. Most büszkén ránthatom le a leplet előttetek arról, mi is történt pontosan: minden résztvevő egy okos kis bűbájt kapott a nyakába, amint a helyszínre megérkezett. Véletlenszerűen dőlt el, ki-ki igazat mondani tud csupán, netán hazudni, és bár a kis kényszer változó erősséggel hatott a diákseregre, engedve, hogy itt-ott kicsusszanjanak az eredeti gondolatok, teljességgel menekülni nem lehetett előle. Így mindjárt minden más értelmet nyer, nem? Gondolj csak bele így utólag: vajon akivel összeszólalkoztál, az igazat vagy a tévest állította - nézz magadba, hiszen lehet, hogy csupán tükröt tartottak az orrod elé.

Udvarlási szokásaink
A bal sarokban Agárdi Kornélia, a jobb sarokban Theodore Marchetti, kérjük tegyék meg tétjeiket, gyorsan, gyorsan! A csínytevésektől vissza soha nem riadó páros a bálra is szinte kéz a kézben érkezett, de a bűbáj bizony őket sem kímélte. Hangzottak fel szitokszavak, néztek felháborodottan egymásra, még az italok alatt roskadozó asztalt is majdnem feldöntötték a nagy szóváltásban, aminek úgy hírlik, a fiú balszerencséje volt az oka. Bókolni akart talán, ám szájából nem egészen dicsérő szavak buktak elő, olyanokat mondott, amiktől minden érzékeny lány azonnal fejbe dobná egy mérleggel és ráküldene néhány vérmes hangulatú mérőszalagot, azt kiabálva, repedne szét a karácsonyi asztalra szánt bejglid te... faragatlan... fajankó. Hölgyeim, részvétnyilvánítás az Eridon toronyban; Theo, neked innen is üzenjük, hogy a hajhuzigálás az óvoda után nagyon hamar kimegy az udvarlási divatból.
A kellemetlen próbálkozások Autumn Danvers-t sem kerülték el. Szerkesztőségünk egy fiatal tagja szemtanúja lehetett annak, ahogy egy nem éppen illedelmes próbálkozást hárított magáról az eridonos. A lánynak felmentőseregre azonban nem volt szüksége, a tőle megszokott határozottsággal vette kezébe az irányítást és töltötte idejét kevésbé kétes alakok társaságában - káprázzék a szemed: Augustine Meurice tudhatta magáénak a lány megtisztelő idejét és figyelmét, egy szám erejéig legalábbis bizonyosan.

Tilalommámor
A végzősök táncának kétségkívül egyik csillagaként tündökölt a Radetzky család kis hercegnője, Médi. Persze ahol ilyen a szépség, nagy az irigység: többen is panaszkodva sutyorogtak arról, hogy a lány, illetve partnere, Damien Felagund kezében állítólag láttak feltűnni kívülről behozott kis palackot, benne kétségkívül valamilyen alkoholos itallal. Nem is az volt hát a sopánkodók legnagyobb baja, hogy másnál akadt ilyesmi, mint inkább az, hogy ők maguk nem kaptak belőle. De természetesen ez mind csak egy pletyka, nem igaz? A szerkesztőség reméli, hogy a Perényi Eszter keze ügyében eltörött pohár sem holmi ügyetlen öntögetés következménye, ahogy bálról kitiltott italt próbálna mégiscsak becsempészni. Apropó, Eszter, tudtad, hogy a véletlen tört pohár hosszú, boldog házasságot jelez előre? Nos, azt a babona már nem mondja meg, hogy kivel, de a látottak alapján Oláh Adrián mintha nem is tűnne számodra olyan rossz választásnak!

Táncbaki
Valószínűleg mindannyian féltük már azt, hogy ha valami nagyon-nagyon-nagyon fontos, akkor úgyis rosszul sül el. A végzősök heteket gyakoroltak táncukra, hogy a lépéseiket (többé-kevésbé) tökéletesen fűzhessék egymás után, amire azonban nem számíthattak, az az őket kizökkentő, zabolátlanul megrakoncátlanodó süteményes tálca. Általános derültségre adott okot, ahogy a kis ovális formájával küszködve átgördicsézett a táncoló párok között, de a legnagyobb fennakadást mégis Létai Roland, Vattai Júlia, Marina Darik és Mórocz Móric (az egyik) tapasztalhatta, akiknek útjában neki-nekiütközött. Csupán egy hajszálon múlott, hogy Zayday Hudson ne bukjon fel benne, de hála Merlinnek, Reiner Kende még időben kapcsolt a párváltásnál, és megragadta karját, ezzel akadályozva meg az esést. A tálca ezután űzött vadként menekült Egervári Léda mögé, akitől a DÖK-tagoknak hosszas ügyeskedésébe tellett elimádkozni a remegő fémlapot. A kis közjáték így leírva súlyosabbnak hangzik, mint ahogy valójában lezajlott, a pár másodperces baki után, ha kicsit zavartan is, de szerencsére mindenki visszatalált a koreográfiába.


Nincsenek megjegyzések: