2021. szeptember 15., szerda

Szögek... szögek mindenhol - Avagy a szerelem sosem egyenes

Mindig elhisszük, hogy a szerelem előbb vagy utóbb elmúlik, hogy már nem érdekes téma és mindent tudunk róla. Nos... Lehetséges, de nem a Bagolykő falai között: olyan tárházat ad nekünk a szerelmi sokszögek között, bűn lenne nem hegyezni a fülünket, majd lehozni nektek a következő számban.

A legkisebb sütemény - egyszög
A kedvencem. Mindenki kedvence. A kedvencek kedvence. Legkedvencebbikének legkedvencebbike. Kapaszkodjatok meg: Winter Cone Danvers úgy lépett be az iskolába két testvérével, mintha minden az övé lenne. Felszegett állal, lenéző tekintettel, olyan mosollyal, amire csak lesütöd a tekinteted, ami úgy is marad, mert a stílusa sokak szerint nem elfogadható. Nos... Kinek mi. Kaptunk információkat, hogy Winter nem rest megszerezni azt, akit(!) csak szeretne, és sikerrel is szokott járni. Csakhogy a dolog érdekessége most jön: valószínűleg nem a méreteivel - khm - hódít, hanem inkább a sármjával. Ha valaki esetleg első kézből tudna erről nyilatkozni nekünk, azt megköszönnénk. Azért gratulálunk, Winter, tedd oda magad, hiszen nem a méret a lényeg! A legkisebb sütemény is lehet a legízletesebb, csak így tovább!

Itt a piros, hol a piros? - kétszög
Hollósi Zalán nagyon hamar lopta be magát mindenki szívébe kis szerencsétlenségével, elbűvölően cuki és lehengerlően kisfiús mosolyával. Érthető okokból, csak rá kell nézni. A levitás cukkancs eddig mindenkivel megtalálta a közös hangot, de Autumn Rue Danvers-szel különösen sikerült minden esetben dűlőre jutniuk. Olyannyira, hogy valakik szerint a bizonyos találkozók már inkább voltak intimnek és meghittnek mondhatók, mintsem barátinak. Azt mondják az okosak, hogy a börtöncella csak egy szoba - a kor sosem számít a szerelemben. Ha mindketten sírnak nem er- semmi. Még aranyosnak is lehetne mondani, hogy Zalán szívében a szerelem szikrája lángra lobbant Autumn iránt, azonban vannak bökkenők. Nézzünk egyet, ne maradj le. Mindenki rácuppant az infóra, amely szerint Autumn sátánista. Lehet szűz lá- fiúk vérére van szüksége? Ki tudja? Mindenesetre, ha olvasod Autumn Rue, szerintem vedd fel a kapcsolatot Ambrózy Henrik tanár úrral vagy egy pszichológussal.

Mégsem olyan ártatlan - háromszög
Romantikából soha nem elég senkinek. Mindenki lelkének jól esik egy kicsit olvasni arról, mégis milyen nehézségeken ment át a szerelme egy bizonyos emberrel. Na, ez nem az a cikk. Somogyi Ervin Dominik igen feltűnő jelenségnek mondható, és nem csak bájai miatt - bár valószínűleg ezzel a mondattal Kiss-Herczeg Domonkos nagyon erőteljesen vitatkozna, senki nem is hibáztatja érte. Történt, hogy Domonkos - többen is fültanúja voltak az eseményeknek - szerelmet vallott Havas-Mezei Margarétának a könyvtár csendjében, mire a lány, aki kedvessége és segítőkészsége miatt lett közismert, otthagyta. Mármint rendesen elszaladt a helyszínről. Senki nem ilyen válaszra számít egy vallomás után, főleg, hogy azóta a navinés ártatlanság a rellonos Ervin mellett találta meg a helyét és nagyon úgy tűnik, hogy boldogok egymás mellett. Domonkos, ha most tudtad meg az információt, sajnáljuk, de lehet, ideje túllépni az egészen. Vagy verd be Dominik orrát és küzdj a lányért, de azt megnéznénk mi is!

Kortalan szerelem minden - négyszög
Következzék: Helvey Belián Balázs, a diákból lett prefektus, majd a prefektusból tért vissza a kastély falai közé, mint gyakorlótanár. Sajnálatos módon - már akinek - így sem tudunk elsiklani a tény felett, hogy Krushnic Dimitri társaságát talán már túlságosan is szereti drága tanerőnk. Dimitri neve Ráczhalmi Ármin miatt lehet ismerős - mivel egy párt alkotnak -, aki az iskola SVK tanára, úgyhogy még messze sem kell mennünk. Miután a rellonosok gyöngyével véget ért kapcsolata a gyakorlótanárnak, talán így keres vigaszt? Visszaemlékezve végül is érhető lenne, amilyen hirtelen váltak el útjaik Mihail Sztravinszkijjal, aki valamilyen oknál fogva - bár a hátsó sorban -, de ismét koptatja a padokat. Ismét ott tartunk, hogy ez egy olyan szerelmi rengetegszög, nem is létezhetne hivatalosan. Őszintén megmondom, azért érdekelne a végkifejlet majd.

Ne haragudj, de: tessék? - rengetegszög
Aki ezt tudja követni, az a legnagyobb hős. Adott a két Mórocz Móric, akiknek a nevét majdnem mindenki hallotta már minimum egyszer. Van melléjük egy Marina Darikunk, egy Harmat Bettink, egy Kőszegi Róza Améliánk és egy Andrássy Borbálánk. Tudjuk, hogy Bettinek érzelmei vannak az egyik Móric iránt, míg Borcsa együtt van a másikkal, de közben a festmények nem voltak restek elárulni, hogy például Amélia és Marina kezdeti - igen nagy lendülettel induló - barátsága megszakadt, mikor kiderült, hogy ugyanazért a Móricért dobog a szívük. A kérdés az, és nem nyúlok mellé azzal, ha azt mondom, hogy mindenkit ez foglalkoztat: most akkor melyik Móric kivel és mit csinál? A slusszpoén, hogy míg Móric Betti ölében fetrengett a folyosón még év közben, a másik - vagy ugyanaz? - összeveszett már a vizsgaidőszak alatt Améliával, Marinával nem is láthatjuk szinte már azt a Móricot, akivel nagyon jóban voltak - és Marina, ha hinni lehet a festményeknek ugyebár, Süveges Lili szívét lopta el. Kérdem én - teljesen drámai hangsúly nélkül - mégis mi a fene folyik itt?



Nincsenek megjegyzések: