2021. január 15., péntek

Kiváló vagy kiátkozni való?

Télen egy kicsit megáll a világ. Lehullott az első hó, mely azóta napról napra frissül fel, miközben körbeölelnek bennünket a csodás illatok. A világ talán megáll, de Bogolyfalva pezsgő élete sosem. Cikkünkből kiderül, hogy mennyire nem.


Átkok szálltak
Persze nem ténylegesen, csak szóban, miután kiderült, hogy Bogolyfalva polgármestere néhány napot távol tölt, és ez idő alatt hivatalát Mester Adrián Dominik látja el. Daróczy úrhoz ugyanis időpontja volt Nosztrai Jolán asszonynak, hogy a város nyugdíjas életét beszéljék meg, azonban erre az időpontra Mester úrnak egyéb elköteleződése volt már. Habár az időpont lemondásáról bagolyban tájékoztatták Joli nénit, ő mégsem átallott meg jelenetet rendezni a polgármesteri hivatal előtt. Mikor azonban kiderült, hogy a polgármester miért van távol, újfent utcára vonult, de most azért, hogy hangosan dicsérje. Néha egy apró részlet ismerete megváltoztatja az egész történetet.

Jó üzlet!
Vállalkozásélénkítő programmal szeretné Bogolyfalva Tanácsa itt tartani, illetve ide csalogatni a fiatalabb nemzedék képviselőit. A cél az lenne, hogy a településen minél változatosabb üzleti és szórakozási lehetőségek legyenek felkínálva az itt lakók és ide látogatók részére, valamint hogy még vonzóbbá tegye az ideköltözést a családot alapítani kívánók, esetleg a nagyváros zajától távolabb költözők részére. A program értelmében azok, akik megpályázzák ezt a lehetőséget, fél éven át nem kell számolniuk bérleti díjjal, majd ezt követően fél éven át huszonöt százalékos bérleti díjat kell, hogy megfizessenek a település részére. A következő évben is fokozatosan emelkedne a bér, míg először teljes díjat csak két év múlva januárban kellene fizetniük, ami azt jelentené, hogy hatalmas anyagi könnyebbséget adnának a friss vállalkozásoknak.

Zsebre vigyázz!
Zsebtolvajt fogtak a Karácsonyi vásáron. Az ügyes zsebmetsző napok óta komoly próbatétel elé állította a rendre vigyázó aurorokat, azonban azzal nem számolt, hogy ténykedése közben olyan zsebbe nyúl, mely tele van illegális szalamandra tojásokkal. Így az aurorok azon az estén nem csak egy, de két bűnelkövetőt is nyakon csíptek. Az elfogottak további sorsáról Pestseholsén döntenek.

Farkaskármentesen
Az utóbbi hónapokban igencsak sokszor kerültek elő a vérfarkasok, hiszen számos támadás került velük összefüggésbe. Szerencsére mostanra a város környékén legálisan tartózkodó farkasok neve tisztázva lett, az értük felelősséget vállaló személyek megdönthetetlen hitelességének hála. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy bármit megtehetnek, továbbra is kiemelten figyelve lesznek, de mindannyian megnyugodhatunk, hiszen a korábbi esetekhez nem volt közük.

Kiválósági díjakat osztanak
Február elején Bogolyfalvára látogat a mágiaügyi miniszter. Noha, mint magánember a településen lakik, Radetzky Andor most hivatalos okból érkezik a településre, ugyanis Bogolyfalvát minősítik, méghozzá a Legdinamikusabban fejlődő mágustelepülés címmel. Az első héten ünnepi tanácsülést is tartanak, ahol a miniszter úr maga tünteti ki Daróczy Konrád polgármester urat kiemelkedő munkavégzése miatt. Az esemény jellegéből adódóan nyílt lesz, helyszíne a Művelődési ház színházterme. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!



Nincsenek megjegyzések: