2020. december 15., kedd

Ünnepi ügyeskedés - Ajándékötletek kétbalkezeseknek is

Várod már az ünnepeket a mindent ellepő fahéj- és narancsillattal, a csizmatalp alatt ropogó tűlevelekkel, gyertyák lángjaival? Bizony, igencsak ráfordultunk az év ezen időszakára, kinyíltak az adventi naptárak, megteltek az ablakba helyezett csizmácskák. Most azoknak szeretnék segíteni, akik úgy jártak, mint jellemzően én szoktam - nevezetesen az utolsó pillanatra felejtődik az ajándékok beszerzése, vagy éppen elkészítése. A cikkben olyan ajándékötleteket mutatok, amiket könnyedén elkészíthet a legügyetlenebb kis varázsló vagy boszorka is; és amikor ezt mondom, higgyetek nekem, ugyanis mindet magamon teszteltem.


Személyes apróságok
Apróságnak tökéletes, biztosan lesz lehetőség felhasználni, no meg tökéletes lehetőség arra, hogy kiélhessétek kreativitásotokat. A só-liszt gyurmát néhányotoknak talán nem is kell bemutatnom, annak viszont aki nem hallott volna még róla: egyszerűen beszerezhető anyagok felhasználásával készíthető, könnyen formálható, díszíthető massza, mely aztán 2-3 nap türelem varázsával maradandóvá szilárdul. De hah, ki mondta, hogy ennyi az egész titka? A tésztához némi cincogárszőrt, őrölt fagyöngy- és fenyőlevelet keverve egészen varázslatos lesz a végeredmény... Megjegyzi, ki az, aki készítette, és amikor az adott személy később akármikor a közelébe kerül, színe változásával jelzi jöttét. Kis medált készítenél belőle? Ajtódíszt? Képzeld el, hogy családod minden tagjától kapsz egy kis korongot, így mindig tudod, ki kopog be a szobádba. Micsoda helyzeti előny!

Recept:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg apró szemű só
  • 125 ml víz
  • 1,5 evőkanál étolaj
  • 5 g cincogárszőr
  • 5 g őrölt fagyöngylevél
  • 6 g őrölt fenyőlevél

Ehhez az alaphoz igény szerint bármilyen csillámot, illatos fűszert keverhettek, hogy feldobjátok, kiszáradás után pedig egy jól irányzott Trullus, és már kész is a nagy mű! Ne hagyjátok huszonharmadikára a száradási idő miatt, ám biztosíthatok mindenkit, hipp-hopp megvagytok a munkás részével, utána pedig már csak várni kell a csodára. Kulcstartónak, medálnak, kitűzőnek is tökéletesek. suti


Üvegbe zárt emlékek
Az ünnepek kitűnő lehetőséget nyújtanak arra, hogy kapcsolatainkat ápoljuk szeretteinkkel, éreztessük velük, hogy fontosak számunkra. Az idő tökéletes ahhoz, hogy emlékeztessük őket (és néha talán saját magunkat is), mi az, amit csodálunk, tisztelünk bennük, esetleg felelevenítsünk egy vicces történetet, meghitt pillanatot. Nos, van egy jó hírem, a következő ajándék pontosan ezeket a célokat szolgálja. Bizony, a hógömbökről van itt most szó. Akár a korábban említett sóliszt gyurmából is készíthetsz figurákat, de játékboltban is könnyedén bukkanhatsz olyan kis mütyürökre, amik aztán szép képet adnak együtt. Nincs szükséged semmi különleges eszközre vagy hozzávalóra itt sem, lássuk hát, hogyan is érdemes nekiállni!
Szerezz egy üveget, amin megragad a pillantásod. Jól nézd meg a méretét, formáját, hiszen az elkövetkezendőkben ezzel fogsz majd dolgozni. Elsőre legbiztosabb egy befőttes, vagy szélesebb szájú bájitalos üvegcse, sőt, ha elég apró formával dolgozol (bár ehhez tényleg elengedhetetlen a precizitás), akár medál-méretű díszeket is készíthetsz.
Na mármost, ha jól megnézed a választott üveged, biztosan elkezdesz majd fejben kombinálni, hogy hogyan fordítsd, hol nézne ki benne legszebben a kis karácsonyfa, műanyag kiskutya, vagy éppen ólomkatona. Ha az edény tetejét választod aljnak, akkor egyszerűen arra kezdd el ragasztgatni a felhasználni kívánt elemeket. Súgok: egy Fixample ide, egy Fixample oda, és már bombabiztosan áll is minden a maga kis helyén. Amennyiben az edény aljára rendezgeted el a kívánt elemeket, próbálkozhatsz lebegtetőbűbájjal a pontos elrendezéshez, de ha úgy érzed, ez neked túl nehéz, egyszerűen csipesszel is helyére igazgathatod a darabokat.
Minden úgy néz ki, ahogy szeretted volna? Megrázod, és a helyén maradnak a dolgok? Látod, máris milyen ügyes vagy! Ideje megálmodni, mitől lesz olyan varázslatos ez a kis jelenet... A hótól, a hótól, vagy esetleg csillámporos hótól... Ilyentájt sok kis üzletben találni műhavat, ami szinte nem is létező súlyával akár órákig is lebeg majd az üvegcsében. Ha a szimatom nem csal, a Vegyeskereskedés is beszerzett pár adaggal, úgyhogy nyomás, amíg el nem fogy! Ezt aztán olyan színűre bűvölöd, amilyenre csak szeretnéd, no és persze igény szerint nyakon öntheted egy adag csillámporral is.
Ha készen vagy, zárd le az üveget, és rázd meg jól, hogy megcsodálhasd, mit alkottál.
Tipp az idősebbeknek: ha már tanultad, kis kapszulában akár egy emlékfoszlányt is melléköthetsz, így ha az ajándékozott rendelkezik merengővel, azt is átélheti, hogy te hogyan látod őt, még tovább fokozva az ajándék személyességét, meghittségét.

Az sem mindegy, hogyan
Lehetünk akármilyen kreatívak és ügyesek, ha végül lyukas zokniba bugyolálva helyezzük a fa alá meglepetésünket, valószínűleg furcsán néznek majd ránk. Kis dobozkába, szatyorba téve, vagy csomagolópapírba tenni az általános eljárás, de itt egy tanács, hogyan dobjuk még fel egy kicsit: ha a kis dobozkára vagy tasakra erős, biztos csomót kötsz, akár a fára is felakaszthatod azt, természetesen jól olvashatóan megjelölve rajta az ajándékozott nevét. Ha jártasabb vagy már különféle varázslatokban, a szöveget akár meg is bűvölheted, hogy villogva hívja fel magára leendő tulajdonosa figyelmét, esetleg csilingelő hangocskával jelezze ottlétét.


Csaljon mosolyt a ti arcotokra is a végeredmény, és azokéra is, akiket megajándékoztok!



Nincsenek megjegyzések: