2020. december 15., kedd

Karácsonyra készülve



Már csak párat kell aludnunk és megérkezik hozzánk a Télapó, hogy ajándékait elhelyezze a karácsonyfáink alatt. Lassan díszbe öltözik Bogolyfalva is, hogy hangulatossá tegye a várost ebben a meghitt időszakban. Daróczy Konrád polgármester tájékoztatott minket.


Idén december 18-án, pénteken este lesz a hivatalos megnyitó, azonban már a mai estétől birtokba vehetik az érdeklődők a korcsolyapályát, illetve láthattuk, hogy már néhány árus is megérkezett. Nem aggódik a várható tömeg miatt?
Bogolyfalva karácsonyi vására mindig is igen nagy érdeklődésnek örvendett, a tömeg tulajdonképpen általánosnak mondható, emellett a környező falvak nem rendelkeznek felújított és jól felszerelt korcsolyapályával, így nem meglepő, hogy hozzánk özönlenek. Természetesen fel vagyunk készülve minden eshetőségre, a lopások megelőzése érdekében különböző bűbájokkal látjuk majd el a standokat, illetőleg az aurorok is váltásban készenlétben lesznek, hogy bármikor közbelépjenek, ha szükséges. Nem feledkeztünk meg a település szállásadóiról sem: álljuk az apartmanok és fogadók feldíszítését, valamint igény szerint biztosítjuk karácsonyfa felállítását is, majd annak mágikus feldíszítését.

Minden évben egy, a településen élő személy kertjéből kerül ki a Boglyas téri karácsonyfa. Lehet már tudni, hogy idén kinek köszönhetjük majd a tökéletes fát?
Idén igencsak szoros volt a verseny a városban élők között, de végül Ensel Ernőné Széles Erzsébet kertjében leltük meg a tökéletes karácsonyfát.

Innen is gratulálunk Erzsike néninek, és köszönjük neki a felajánlást! A díszítést az elmúlt közel száz évben a Radetzky család, mint alapító család intézte, nagy gonddal. Ebben a tradícióban történt változás azzal, hogy a családfő jelenleg a mágiaügyi miniszter, vagy a hagyomány előrébb való a rangoknál?
Semmiképp sem szerettük volna, ha ez a hagyomány megszakad, éppen ezért személyesen egyeztettem a miniszter úrral annak kapcsán, hogy idén is, mint eddig minden évben, Ők díszíthessék fel városunk fáját. Ennek eredményeképp abban állapodtunk meg, hogy a Radetzky család ugyan részt vesz a díszítésben, ám idén először meginvitálja a városban lakókat is, valamint a megszokott díszek mellett a Shanes előkészítő gyermekei által készített apróságokat is felaggatjuk majd az ágakra.

Úgy értesültem, hogy a díszkészítő esemény a neje ötlete nyomán valósult meg, aki maga is részt vett az alkalmon. Bár eddig nem itt élt, láthatóan könnyedén beilleszkedett és szívesen vesz részt a település életében. Gondolta, hogy ennyire aktív szerepvállaló lesz, vagy Önt is meglepetésként érte?
Nem volt kétségem afelől, hogy a feleségem legalább olyan tevékeny lesz, mint én. Nagyon szereti az embereket, empatikus és remek szervező, ezen kívül mindenkivel kedves, és jó hallgatóság. Ahogy észrevettem, a nyitottsága és önzetlensége igencsak megkapó a város lakói számára, így bennem fel sem merült, hogy kimaradna az emberek mindennapjaiból.

Igazán örülök, hogy sikerült rátalálnia a tökéletes társra. Ahogy annak is, hogy sikerrel zárult a pályázatuk, melyben a település díszkivilágításának bővítését célozták meg, így ha jól tudom, minden utca és köztér teljes pompájában fog ragyogni. Készülnek idén más újdonsággal is, vagy úgy gondolja, hogy inkább jövőre tartogat még meglepetéseket?
Úgy vélem, hogy ez az év igencsak eseménydús volt. A tanács tagjai elfáradtak, ahogyan a hivatal dolgozói is, így a továbbiakban már nem készülünk programmal. Az ünnepeket a családjainkkal töltjük majd, megpróbáljuk kipihenni ezt a hosszú és tartalmas évet, hogy jövőre újult erővel vethessük bele magunkat a munkába.
Sajnos még akadnak konfliktusok, de azt kell mondanom, hogy a helyzet jelentősen javult. Az eddigi évekhez képest jóval kevesebb panasz érkezett és a személyes megkeresések is ritkultak, ami egyértelműen arra enged következtetni, hogy ezúttal a tájékoztatás még sokkalta jobban megfelelt az igényeknek. A téliesítés kezdő időpontját is egyeztettük a lakosokkal, így nem egyik napról a másikra kell szembesülniük vele, hanem pontosan jól tudják, mikor kezdődik és mikor fejeződik be.

Igazán biztató, hogy ennyire szelídült a lakosság hozzáállása a folyamatokhoz. Egyetlen kérdésem maradt már csak: idén kik adják a karácsonyi műsort a Boglyas téren?
Ez maradjon meglepetés. *elmosolyodik* Viszont egy kis érdekességet örömmel oszthatok meg. Mint azt jól tudja, városközösségünk egyik kiemelt tagja a többszörös jégkorcsolya bajnok Révay Lili Athalie, aki vállalta a korcsolyapálya megnyitóján történő fellépést. Több programmal is készül, elsődlegesen a gyerekeknek, a program időtartama nagyjából fél órásra fog rúgni. Több fellépő is várható még a karácsonyi időszakban, de ezt már tényleg nem árulom el.

Alig várom, polgármester úr, hogy idén is elvarázsoljanak minket. Ugyan még van néhány nap karácsonyig, de az Edictum szerkesztősége nevében fogadja tőlünk nagyon sok szeretettel ezt a kis apróságot, az elmúlt év emlékére. *Egy sötétbarna, hópelyhes papírba csomagolt antik zsebórát nyújt át neki, melyet tippként kaptak és nyilván nem az iskolai keretből vásároltak.* Köszönöm szépen, hogy válaszolt a kérdéseinkre és kellemes ünnepeket kívánok Önnek és családjának!
*Mosolyogva fogadja az ajándékot, majd kibontva azt, az arcán lévő görbe kiszélesedik * Ez igazán figyelmes Önöktől, köszönöm. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok és boldog új évet az egész szerkesztőségnek és az olvasóknak egyaránt!



Nincsenek megjegyzések: