2020. április 15., szerda

Helló új tanév!

A szünet elröppent, mint mindig, hogy kicsit kipihenve ugyan, de nekiállhassunk egy újabb tanévnek. Korgó gyomrú diákok, édességet falatozó tanárok és egy hosszúnak hitt, de izgalmas igazgatói beszéd. Megkezdtük a huszonkilencediket!


Onnan lehet felismerni az elsőéveseket, hogy a vonatút alatt az összes büféstől vásárolható különleges édességet végigkóstolják, és talán turpisságot sejtenek abban, hogy az idősebbek miért fogyasztanak csak mértékkel, de egy biztos, hogy mire a faluba érnek, tele hassal szállnak le a vonatról, így a nagy év eleji zabálásnak alig-alig résztvevői csak.
A beosztási ceremóniáig mi, a felsőbb évesek vidáman beszélgetünk, üdvözöljük a szünet kitörése óta nem látott barátokat, háztársakat, és élénk duruzsolás mellett figyeljük meg az új arcokat a tanári asztalnál. Még nem lehet tudni, hogy ki tanár és ki iskolai dolgozó, de tippek persze mindig vannak, egy biztos, hogy még el sem kezdődött a tanév, és mi már rossz fát tettünk a tűzre. Korgó gyomorral várva a vacsorára, felkészülve a beszédre, a beosztásra, mindenre, érezzük orrunkkal és látjuk szemünkkel, ahogy a tanári kar egy része vidáman falatozgat, méghozzá egy különleges édességet. Mi persze csak várjunk, egyszer csak lesz étel. Nyilván. Hát nagyon szépen köszönjük!
A tanári kar idén igen szép számmal bővült, összesen kilenc új arc látható a minket oktatók között, emellett pedig pár olyan, aki korábban az iskolai dolgozók között foglalt helyet, ilyen Keserű Mátyás, Damyan Volkov, és Choi Min Jong is. Illetve láthatunk pár igen ígéretes új vagy éppen megerősödő párkapcsolatot is oktatóink terén. Ha eddig valaki kételkedett venne, hogy igazgatónk és pszichológusunk egy párt alkotnak, hát többé ne tegye, mert bizony igaz, ahogy az is, hogy Rentai Bálint és Anastasia Strakhova is összemelegedtek a szünetben. Egészen biztos, hogy a kapcsolat elején vannak, mert ilyen szépen egy hosszabb kapcsolatban már csak ritkán tudnak egymásra nézni az emberek. Ez ilyen kapcsolat dolog.
Az idei igazgatói beszéd igen rendhagyóra sikerült, hiszen maga beszéd nem volt hosszú, ellenben látványos, ugyanis az igazgató úr minden diákot összekoszolt. Na nem úgy! Hanem apró, színes korongokkal, melyekből minden lényeges információt leszűrhettünk, de azok kedvéért, akik nem figyeltek, vagy még mindig éhes hasuk korgását igyekeztek leplezni, a teljesség igénye nélkül sorolom el:

Az elmúlt tanév végén hét tanártól vettünk búcsút, közülük egy maradt tanári minősítésében, csak a tárgya változott. Ő nem más, mint Mikola Keve Áron, aki animágia helyett az elemi mágia elméleti részét oktatja majd. Távozott továbbá Bánkúti Izabella, Dr. Adrian Black, Eleonore Santos, Jason Henry Payne, Moon Jang Geum és Perge Vanessza, akiknek sok sikert kívánunk életük további szakaszában.
Idén szerencsére sok tanárral bővültünk, és elmondhatjuk, hogy a felhozatal igen változatos, gondolok itt életkorra, nemre, származásra és oktatott tárgyra is. De hogy kik ők? Lássuk!
Choi Min Jong, iskolánk egyik könyvtárosa szívének kedves tárgyat, Mágiatörténetet oktat majd nekünk. Hozzá szorosan kapcsolódó tárgy a Mitológiák és Vallások, melyet az egyetemi körökben ismert és elismert Déry-Hajnal András hoz el nekünk. Ebbe a témakörbe sorolhatjuk a Mugliismeretet, a szépséges Nadia Rosales előadásában, valamint a Rúnatant, amit egy igen különleges, ifjú oktatótól, Sébastien Lafayette Béliveau-tól ismerhetünk meg részletesebben. Utóbbi tanerő az első pillanattól a lányok egyik kedvencévé vált, úgyhogy jó lesz, ha igazgatóhelyettesünk felkészül, hiszen új kakas van a tyúkudvarban!
Idén az üvegház új úrnőt kapott Darcy Palmer személyében, és ahogy elsőre végignéztem a tanárnőn, biztos vagyok benne, hogy az egyik kedvencünk lesz. Van a kisugárzásában valami nagyon laza. Remélem, ez a megállapításom helytálló lesz, és élvezetes Gyógynövénytan óráknak nézünk elébe. Ha már növények, idén a Káros szerek ismeretét és a Ragálytant egy pont olyan hosszú nevű nő fogja oktatni, mint amilyen feltűnő és szép is, méghozzá Eleanora Savannah Vila de La Rosa, akinek, ha szeretnéd megtanulni a nevét, gondolj a következőkre: Az Afrika című dalt dúdolva a szavannára, aztán arra, hogy ha sok pénzed lenne, villában laknál, de nincs, így a csajnak be kell érnie a menő sportautó helyett egy virággal, ez pedig az a la rózsa. Vagy inkább hívd tanárnőnek, én például az ezért kapott büntetőmunkám során biztos úgy fogom.
A Sárkánytan mesteroktatásban sem szűnik meg, a gyakorlatot ugyanis az alapképzést oktató Ophelia Carolina Brown viszi tovább, és szerencsések azon diákjaink is, akik tehetségesek kviddicsben, hiszen a tudásukat Damyan Volkov már hivatalosan is gondozza. A különleges képességek közül a korábban említett elemi mágia gyakorlatát iskolánk egykori büszkesége, Várnai Rafael viszi tovább, így tanoncaink jó kezekben lesznek, ahogy a legilimenciát és okklumenciát tanulók is, hiszen őket Keserű Mátyás Flórián veszi gondjaiba.
Ha egy kicsit szeretnénk kitekinteni a hétköznapjainkból, három kiváló tárgyat is választhatunk. Oshiro Noa az Asztronómia világába kalauzol bennünket - nem összetévesztendő az asztrológiával -, Parszek Olivér Csillagtannal kápráztat el minket, amiről csak azt tudjuk, hogy nem olyan, mint amilyennek elképzeljük, míg a bájos arcú Vivien Poulain szellemeink világát mutatja be. Új tanárainknak eredményes munkát kívánunk!

Idén változás állt be a házak vezetésében is. Voltak, akik az előző tanévben foglalták el vezetői széküket, mások ezen az estén debütálnak. Ebben az évben egyedül az Eridon ház mondhatja, hogy elapátlanodott, hiszen két hölgy vette át a vezetést, Emily Dorothea Fisher, mint házvezető - vehetjük úgy, hogy a ház családban maradt -, Bajnóczi Kimoriah pedig mint helyettes ül közöttünk. A Levitásokat, akik jelenleg a másik három ház vendégszeretetét élvezik a renoválási munkálatok befejezéséig Keserű Mátyás Flórián, mint házvezető, vagyis okosan a gondolatokkal fiatalok, és Szentmihályi L. Izabella, mint helyettes és gyakorló anyuka kormányozzák. A Navine ház élén továbbra is Mikhail Sergejevics Kazanov és Ardai Tánya állnak, láthatóan jó összhangban. A Rellonosok élére pedig Damyan Volkov érkezett, segítője pedig nem más, mint Eleanora Savannah Vila de La Rosa. Kitartást az idei tanévhez!

Lezajlottak a leges és éves szavazások is. A házak mintapéldányai, vagyis azok a diákok, akik a leginkább képviselik a házuk jellemét Csepreghy Péter, Eridon; Zippzhar Márk Stefan, Levita; Alex T. Rainbow, Navine és Farkas Zétény, Rellon lettek. Az év tanárának a diákok Ambrózy Henriket választották. A legjobb házvezetőnek Moon Jang Geumot tartották, aki sajnos már nem duplázhat idén, de az év helyettese címre még ráhajthat a mostani nyertes, Szentmihályi L. Izabella. Az év prefektusai megosztott helyen a Zippzhar testvérek lettek, ami külön érdekes, tekintve, hogy Masát leváltották a tanév vége előtt. Vajon kinek a bögyében volt ennyire a kisasszony?

Az évfolyami kiválóságok között az első évfolyamon Ivanich R. Benett végzett. Másodéven megosztottan lett első Csepreghy Péter és Theon Delacroix, aki úgy tűnik, azért tanulni is tudott, nem csak cicázni másokkal. Harmadéven Nakahara Daisuke, negyedéven Juhász Laura, ötödéven pedig Ajtay Brigitta Luca zártak. Mestertanoncaink közül hatodéven négyen is kiérdemelték ezt a megtisztelő rangot, ugyanis Andrej Scotti, Darya Mikhaila Kazanova, Helvey Belián Balázs és Mihail Vladiszlav Sztravinszkij ugyanannyi kiváló vizsgát tett. Hetedéven a cím Tristan Devereux-ot illeti. Az idei iskolaelső cím szintén megosztott lett, ugyanis a legtöbb kiváló vizsgát Ivanich R. Benett és Juhász Laura írták. Utóbbi az év diákja címet is bezsebelte 610 pontjával, őt követi a sorban Cameron Blanc, aki 400 pontot szerzett a tanév során és Juniper Delaney Iredale a maga 310 pontjával. Mindenkinek gratulálunk!

Lezajlottak a kviddicsmeccsek is, ahol három vegyes csapat küzdött egymással hősiesen, hogy megszerezze a kupát. Harmadik helyen zárt a Rivalló Rúnakígyók csapata Machay Ábel vezetésével, akik az idényben 420 pontot gyűjtöttek. Második helyen végeztek a Szárnyaló Okkamik Kelevitz Maja irányítása alatt, 540 pontot gyűjtve, míg a kupát kerek 600 ponttal a Viharmadarak orozták el, büszke vezetőjük Nérel Danka.
A kviddicskupa mellett lezárult a pontverseny is, melynek negyedik helyén 318 ponttal a Rellon ház végzett. Harmadik lett az Eridon ház 1130 ponttal. Másodikként ért célt a Navine, akik 1922 pontot gyűjtöttek, az első helyet pedig a Levita ház diákjai magabiztosan foglalták el a maguk 2067 összegyűjtött pontjával. Gratulálunk mind a két díjhoz.

Mivel végül mégsem lett ez olyan hosszú, így előbb jött a zaba, ám ez sem befolyásolt minket, hogy álmosan és pukkadásig telve vonszoljuk el magunkat az ágyig. Idén kiemelt gratuláció illeti azt a manót, aki a narancsos-kávés desszertet csinálta. Még több ilyet, kishaver!


Nincsenek megjegyzések: