2020. február 15., szombat

Színpompa és zavar! - Farsang a kastélyban

Mielőtt még nagyon belemerülnénk a vizsgákba, és rettegve lépnénk át egy-egy terem küszöbét, nem árt szórakozni egy kicsit! Erre az egyik legtökéletesebb időszak a farsang ideje, ahol nem kevés diák érdekesebbnél érdekesebb jelmezének lehettünk szemtanúi. Egész nap itt ülhetnénk, ha mindent felsorolnánk, nézzük hát a legizgalmasabbakat:








Hogy pontosan mi is szeretett volna lenni Darya Mikhaila Kazanova, azt mi sem tudjuk pontosan, ő valahol a bájos és a morbid között van félúton. A szerkesztőség egy része a fogságba esett nőt, míg másik fele Alice csodaországának egy szereplőjét látta benne, míg a kastély népe inkább menyasszonynak vallotta. Valószínűleg a Navine házvezetője is utóbbit feltételezhette, mert amikor meglátta, teljesen lesápadt, és hátrálva hagyta el a folyosót.








Úgy tűnik, Drinóczi Gerda Viviennek nagyon bejött a hercegnő lét, ugyanis a
karácsonyi bál után újabb csodás ruhakölteményben jelent meg a kastélyban. Ezúttal mint Belle, a Szépség és a Szörnyeteg női főszereplője láthattuk őt, hatalmas ruhája okán gyakran megnyílt előtte a folyosó, többen játékosan meghajoltak, míg néhány lány az ikonikus betétdalt is elkezdte dúdolni. A Szörnyeteg azonban házon kívül maradt, ami nem meglepő, hiszen Gerda párja a faluban lakik, így nem vehetett részt vele a mulatozásban.






Zippzhar Márk Stefan állítása szerint sárkánynak öltözött, méghozzá egy vidám sárkánynak, társai szerint azonban a jelmez inkább hasonlít takonyra vagy amőbára, de semmi esetre sem sárkányra. A fiú persze próbált kiállni az igazáért, végül azonban beletörődött abba, hogy ha nem sárkány, akkor ő bizony egy vidám amőba, akit kitiltottak bálitaltanról, mivel jelmeze minden szempontból veszélyesnek bizonyult, hiszen a tanóra első percében egész sor fiolát tört össze ugrándozó haladásával.








Nagyon nehéz szavakat találni Lorin Annie Brightmore farsangi szettjére, ami
leginkább egy habcsókba fulladt unikornist ábrázolt a feltámadása után, közvetlenül az előtt, hogy átvette a hatalmat a szivárványhegység felett. Az egész rózsaszín és kissé talán riasztó látvány szerencsére iskolán belül maradt, így az előkészítős gyerekek lelki egészsége továbbra is sértetlen. Azt viszont meg kell állapítanunk, hogy van, amikor a jó ízlés határa átlendül azon a bizonyos egészséges mértéken, és kiad valamit, ami beleég a retinánkba. Éppen ilyen volt a végzős lány összeállítása is, és nagyon reméljük, hogy nem a közelgő vizsgaidőszak bomlasztotta meg az elméjét.





A Rellon ház egyik legismertebb alakja, Theon Delacroix idén nem szándékozott megbotránkoztatni a környezetet, mégis sikerült neki, amikor egy drámaian kigyúrt Flash jelmezben vonult be a nagyterembe, hogy napi első étkezését megkezdje. Ráadásul a jelmezt viselve valóban gyorsabb volt, sokszor csak egy piros csíkként jelent meg, ám Barry Allennel ellentétben ő bizony nem kevés társát eltarolta a nagy rohanásban, ami miatt a gyengélkedő teljes létszámmal üzemelt. Theont azonban annyira megszállta a gyorsaság mámora, hogy nem volt hajlandó lemondani erről a szuperképességről. Csakhogy minden csoda három napig tart, a varázslat is fokozatosan elmúlt, a jelmez pedig lassan leeresztett, és ezzel véget is ért Mr. Delacroix hőskora.







Návay Kristóf új szintre emelte Janus, a kétarcú isten és Pennywise szerepeit és
kinézetét. Úgy döntött, hogy festett arca a kedvtelenséget, unalmat és ellenszenvet, míg festetlen arca az érdeklődést, az örömet és a kíváncsiságot jelenti, vagyis nem volt mindegy, hogy melyik arcával fordul feléd, mert szavaival nem érzékeltette, hogyan is viseltet irántad, azt neked kellett kitalálnod az elhelyezkedéséből. A legnehezebb dolga a tanároknak volt, akikkel szemben ülve, igen érdekes látványt nyújtott, és nem egyszer látszott zavar az őt tanítók arcán, hogy akkor most hogyan is magyarázzanak neki, hiszen a fiú arcán nagyon nehéz volt érzelmeket látni, és nagyon máshogy festett a két oldal.





Mindenkit váratlanul ért, amikor kiderült, hogy egy újabb Payne adta házasságra a fejét, ráadásul éppen az, akinél még azt sem sikerült teljesen megemésztenünk, hogy párkapcsolatban van, főleg nem, hogy egy Radetzkyvel, akivel talán még soha senki nem is látta őket együtt. A friss házas asszonyság, most már hivatalosan Radetzky Edit pedig nem is rejtette véka alá, hogy innentől ki viseli a nadrágot, hiszen a farsang beköszöntével ő, mint hercegnő jelent meg a kastélyban, nap nap után díszesebb ruhakölteményekben, melyekben a közlekedés nem volt annyira egyszerű, éppen ezért Bercel mindig a közelben tartózkodott, hogy megmentse a bajba jutott hölgyet. A fiú nem esett túlzásba, ő csak egy pár rókafület tett fel, bár nem vagyunk benne biztosak, hogy önszántából.






Az ifjú Pataki-Molnár Csenge úgy döntött, hogy a legtökéletesebb és
legegyszerűbb jelmezt húzza, vagyis Barbie babának öltözik be. Eleinte a mozgása is megvolt, ám rájött, hogy hosszú távon több kárt okoz ez, mint mókát, így csak simán megmaradt a szőke haj, kék szemek, és az elmaradhatatlan rózsaszín ruha. Ehhez jött hozzá az, hogy egy megbűvölt mobiltelefonra beállította a Aqua - Barbie Girl című számát, ami a legváratlanabb pillanatokban szólalt meg, volt, hogy órán, vagy az igazgató beszéde alatt. Ekkor elnagyzolt és látványos mozdulatokkal vonult félre, hogy Kennel veszekedjen félhangosan. Az alakítása elsőosztályú volt, reméljük a színjátszókhoz is jelentkezik hamarosan.





Ha már a házasságot kötött navinéseknél tartunk, itt egy olyan hercegnő, aki nem ebben a minőségében jelent meg nap nap után, de ugyanúgy jelezte, hogy a házasságában ő az, aki a vezető szerepet betölti. Doria, vagyis most már Sol Khan csodás alakját kiemelő darabokban jelent meg, ám igazi érdekessége az volt, hogy minden nap férje egy-egy ingét viselte. Mivel korábban több ízben is modellkedett, legutóbb a Vajda kozmetikumok tavaszi kollekciójának bemutatóján, hiszen a márka hivatalos arca is, így egyáltalán nem volt idegennek ható a férfi darabok viselése. Számára talán nem is maskarás volt ez az időszak, hanem tökéletes divatbemutató. Mindenesetre azt megállapíthatjuk, hogy úgy tűnik, változnak az idők, és változnak a családon belüli szerepek is. Mindenesetre mi gratulálunk a sikeres frigyhez!







Kérdéses, hogy minek is szeretett volna pontosan öltözni Farkas Piroska Beáta,
de egyesek szerint egy nem túl jó kézügyességgel megáldott barátnő keze is benne van az eredményben. Piroska először csak cica szeretett volna lenni, majd Bambi, azonban a végére inkább a halál női megfelelőjének, vagy elhivatott környezetvédőnek lehetett besorolni a megjelenését. Az biztos, hogy a lány élvezte a megdöbbent arcokat, hiszen ahogy teltek az órák, a kezdeti zavar úgy tűnt el arcáról, és adta át helyét a teljesen semleges, már-már ijesztő tekintetű, fa arcú megjelenésnek. Az biztos, hogy erre még nagyon sokáig emlékezni fogunk.






Az iskolában megfigyelhető volt egy igen különös páros is, melynek egyik tagja Jáger Sára volt. Az eridonost mélyen felháborította, hogy egyesek mennyire durva kritikával illetik a szende navinéseket, így hát, hogy érezzék, mennyire a szívén viseli sorsukat, egész héten különböző, feltűnő sárga összeállításokban pompázott, büszkén vállalva, hogy ő a sárgákkal van maximálisan. Nem is nagyon mertek kötözködni vele, sőt állítólag az időszak végére olyan sikeresnek volt mondható a kampánya, hogy a gúnyolódók maguk kértek bocsánatot.









A páros másik fele, Csepreghy Péter "Petya" szintén a navinét pártoló és
védelmező személyek közé tartozik, egész héten kimondottan csinosan jelent meg, arcáról pedig csak úgy sugárzott a boldogság és az elégedettség, amikor Sára belé karolt. Vajon Petya szándékai tényleg tiszták és sárga-pártiak? Nem lehet, hogy egy kis romantika is húzódik a sárga zakó alatt megbújó szívében? Úgy hírlik, már korábban is felkeltette a figyelmét egy lány, talán éppen Sára lenne, akinek így igyekszik a tudtára adni, hogy számára ő az igazi? Valljuk be, megértjük, hogy így érez.







Nincsenek megjegyzések: