2019. november 15., péntek

Ez aztán a Halloween!

Az idei Halloween - ha szabad ilyen bátor kijelentéssel élnünk - volt a legintenzívebb, hiszen sokkal több furcsa és megmagyarázhatatlan eset történt (az a pletyka járja, hogy a manók űztek velünk tréfát - a szerk.), mint az elmúlt években összesen. A Levitában tartott kisértetéji összejövetelt épp úgy bizarr jelenetek fűszerezték, mint az egész napot előtte. Nézzünk párat a legérdekesebb jelenségek közül!

A tökéletesnek hitt smink
Quinn Ashwood igazán meglepte diákjait, amikor reggel vérző szemekkel megérkezett a Rellon klubhelyiségébe. Sokan megdicsérték a tanerőt és többen érdeklődtek, hogy milyen varázslattal lehet ennyire valósághűen megjeleníteni a vért, ami bóknak kiváló volt, azonban a helyzetén nem segített. A halloweeni események első áldozataként nem csoda, hogy napja nem indult túl fényesen. 

Haj-jaj
Hasonlóan drámai fordulatot vett Kelevitz Maja reggele is, aki csodálatos haja helyett megannyi kígyóval, idegesen érkezett meg a nagyterembe, ahol aztán új frizurájának hála rengeteg helye lett, ugyanis senki sem bízott annyira a tekergő csodában, hogy a közelébe merészkedjen. A lány egész napja a nagy terekről szólt, olyannyira, hogy több órájáról - mint az átváltoztatástan és a bájitaltan - is megkérték, hogy igazoltan távozzon, mert a hajától nem lehet rendesen órát tartani. Azt hiszem, ezzel az indokkal se mentettek még fel senkit az oktatás alól. 

Totál szétesve
Machay Ábel nem az a fiú, aki mellett az ember csak úgy elmegy a folyosón, és nem veszi észre. Ennek rengeteg oka van: egyrészt szép, mert valljuk be, szép, másrészt vonzó, mert a családjának lételeme, hogy vonzza az embereket, harmadrészt pedig, mert éppen akkor maradt a karja a legnagyszájúbb eridonos kezében, amikor az ember békésen elhaladt mellette. Hogy... mi?! Ugye, erre már nincs olyan, aki csak úgy továbbsétálna. Ábel pedig? Azzal a mindig flegma arckifejezéssel, amivel a komolyabb bunyókat is zárni szokta, csak felemeli a kezét, és mint gyerekkorunkban a Barbie babáknak, megpróbálja visszailleszteni. Állak a padlón, kar a helyén. Na ilyet se látunk mindennap. Szerencsétlenségére persze, ha már ennyire ingatag a testfelépítés, többször is beakad út közben, hol a lábát, hol a kezét hagyja el a rejtélyes október végi napon. Egy csapat bosszútól szomjas eridonos eltökélt szándékkal indult el, hogy a fejét is levegyék a helyéről - édes a bosszú alapon -, de Brown tanárnő még időben lefülelte őket, és azóta is büntetőmunkájukat töltik egy-egy fogkefe társaságában. 

Elkésett, de azért megkapta a magáét
Nem kisebb frász kerülgette a levitásokat, amikor Angelica Black Wing elsején reggel a falon át, lebegve érkezett meg a klubhelyiségbe, kócos önmaga ugyanis szellemként ébredt! Na nem kell megijedni, nem történt haláleset, csak valahogy mégis szellemmé vált. A rejtélyes esetet kezdetben sokként élte meg mindenki, tanárok szaladtak össze, mérlegelték, hogy mi ilyenkor az eljárás, míg Angelica barátai már a gyászszertartás szövegét fogalmazták. Óriási szerencse, hogy valóban csak egy elkésett varázslatról lehetett szó, mivel a kislány másodikán már teljesen emberi alakban indult el reggelizni. Persze, nem mondjuk, hogy ez nem sokkolt egy-két embert, egyes hírforrások szerint két navinés is elájult, amikor meglátták, hogy a szellemlány ismét emberlányként jár közöttünk. Egyes feltételezések szerint Angelicának meg kellett volna halnia, csak éppen két világ között ragadt, így ő döntheti el, hogy melyik alakját mikor veszi elő. Természetesen másodika óta még nem láttuk nem emberként, de a lány sem cáfolta ezt a híresztelést.

Nincsenek megjegyzések: