2019. július 15., hétfő

Valami új, valami változik

Vigyázz, Mágika!
Ma hivatalosan is megkezdődött a fesztiválszezon, mely egészen szeptember 15-ig, vagyis két hónapon át tart. Ez idő alatt elsősorban Szalamantonon, Csermelymenedéken és Budanekeresden kerül megrendezésre több zenei program is, melyek akár egy hétig is eltarthatnak. Idén új helyszínként jelenik meg a Boszorkánysziget, melyre soha ezelőtt nem engedtek fesztiválozókat, sőt, páran még ma is kegyeletsértőnek tartják, hogy ilyen irányba nyitnak a hely gondozásával megbízott személyek. A Magyar Máguskormány ebben az évben is több plakátot és szóróanyagot készített el, melynek idei jelmondata: Vigyázz, Mágika! A prospektusokban a mágikus zenei élet ismert alakjai, mint a Zaphyr és az Influx tagjai, Ceglédi Eszter és más ismerős arcok, mint Mauer Eszter, Révay Lili és Bokros Júlia tájékoztatják a résztvevőket arról, hogyan kell megelőzni a muglik előtti lelepleződést, mire figyeljünk, amikor fesztiválon vagyunk, és jó szórakozást kívánnak.

Álomtolvaj
Megjelent Georgia Macelley legújabb könyve, melynek címe Álomtolvaj. A könyv már a megjelenés napján máris a harmadik helyre ugrott az eladási listákon. Az írónő még mindig csak nagyon kevés fellépést vállal, dedikált könyvei kincset érnek, ahogy egy vele készült közös fotó is. A visszavonultan élő Georgiáról csak annyi bizonyos, hogy regényeit Anglia egy eldugott szegletében írja, és imádja a kutyákat. Az Álomtolvaj a nehezebb lelkivilágú könyvei közé sorolt mű, melynek főszereplői egymás álmában jelennek meg, és ottani cselekedeteikkel megváltoztatják egymás életét úgy, hogy korábban sosem találkoztak egymással. A könyv hazánkban július 23-tól elérhető.

Felülvizsgálják a vasúti közlekedést 
Már egy hónapja nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok, vagyis megnövekedett járatszámmal és csökkenő várakozási idővel, azonban több panasz is érkezett arra, hogy aki mugli utazással folytatná Budapestről a közlekedést, rendszeresen pár perc miatt kési le az átszállási lehetőséget, így könnyen lehet, hogy a szeptember 30-ig érvényes vasúti menetrendet átszabják egy mindenki számára kedvezőbb összeállításra, így érdemes figyelni a kihelyezett tájékoztatókat az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.

Százötvenedszer is! 
Miniszterelnökünk, Pramberger I. András százötvenedik alkalommal lett a hónap dolgozója, ami egyedülálló rekord a mágusvilágban. Kiváló vezetőnk elmondása szerint ezt az egy ciklust szeretné már csak végigvinni, mely alatt megfelelő utódot nevel ki, és reméli, hogy székét olyannak adhatja át, aki hasonló kaliberrel rendelkezik, mint ő. Az elmúlt évtizedekben elsősorban a muglikkal való békés együttélésen tevékenykedett, aktívan harcolt az őket elnyomó hatalmak ellen. Az utolsó ciklusban a muglik mellett a mágikus könyvtárak fejlesztésével és a csereprogramok hatékonyságával szeretne még foglalkozni. Ezt követően pedig hat unokájának kívánja szentelni minden szabadidejét.

Nincsenek megjegyzések: