2019. június 15., szombat

Füst és bajtársiasság

Sokszor és sok mindennel vádolják a rellonosokat, és valljuk be, a srácok igazán szívesen rátesznek még egy lapáttal, legyen bármilyen lehetetlen is az a kijelentés, ám azt meg kell hagyni, hogy amikor az iskola bő háromnegyede megjelent az ajtóban szinte szó nélkül beengedték őket.

Bármennyire is reménykedtünk benne, hogy a lapzártáig ésszerű magyarázatot kapunk az elmúlt néhány nap káosszal teli eseményeire, sajnos az esettel kapcsolatban még mindig találgatások vannak, a megoldás pedig várat magára. 
Amit eddig biztosan tudunk, hogy a kastély felső hat szintjére hivatalosan is kimondták, hogy nem biztonságos, szinte élhetetlen, így ezeket a részeket teljesen elzárták. Az Auror Parancsnokság megbízott kutatócsapatai többször is megkezdték a terület megtisztítását, ám amint a munkálatokkal leállnak, a megtisztított rész visszaszennyeződik, így két napja dupla csapatot vetettek be, hogy a tisztítás helyett a forráspontot találják meg, eddig sikertelen a kutatás. Mivel a helyszín élhetetlen, védőfelszereléssel és védőbűbájokkal is legfeljebb csak hat órát tartózkodhatnak a megbízott szakemberek a területen, utána kötelezően el kell hagyniuk a területet. Eddig a csapatból három fő került ispotályba, állapotuk kritikus, de stabil. 
A tölgyfaajtó előtti szakaszt, a lépcsőket és a bejárati csarnokot sikerült annyira elzárni a felsőbb szintektől, hogy a faluból érkező diákok áthaladhatnak, azonban azon a szakaszon nem tartózkodhatnak. Azokat, akiknek az immunrendszere gyenge, vagy az elmúlt fél évben többször voltak betegek, mentesítették az iskolába bejárás alól, ám ennek ellenére a tananyaggal nekik is haladniuk kell, tanáraik egy része kijár hozzájuk, és előre megbeszélt helyen tartják meg a tanórákat. 
Ami csak feltételezés, és eddig semmilyen megerősítést nem nyert, hogy a füstöt a navinés buliról elcsent bájitalok egyvelege okozta, melyeknek hatását az elkövető sem ismerte pontosan, vagyis nem tudhatta, mennyire veszélyes is az, amit tesz. A diákokat, tanárokat, iskolai dolgozókat iskolai és minisztériumi pszichológusok hallgatják ki, folyamatosan, ezzel próbálják kiszűrni a gyanúsan viselkedőket. Ha ez beigazolódik, akkor nyomozás indul, hogy kiderüljön, egy vagy több elkövetővel állunk-e szemben. 
Ami határozott cáfolatot kapott, az a házimanók lázadásának felmerülése. Málnácska, az iskolában dolgozó manók szóvivője elmondta, hogy kollégái részéről az utóbbi időben semmilyen panasz nem érkezett, sőt mi több, a Levita tornyot ért incidens óta ez az időszak volt a legkiegyensúlyozottabb és leghatékonyabb. A mentés alatt a manók végig jelen voltak, mágiájukkal segítették a költözés gördülékenységét és hatékonyságát. Elmondta továbbá, hogy rosszul érintette őket, amiért akárcsak a feltételezés is felmerült, hiszen tudomása szerint az utóbbi időben panasz sem érkezett.
Ami még valószínűleg vár ránk, az egy eddiginél is alaposabb minisztériumi nyomozás. Mivel ez rövid időn belül a második eset, hogy támadás érte az iskolát, a bűbájai pedig nem védték ki, aggodalomra ad okot. Az intézmény tanulói között vannak ismert politikusoknak, rendvédelmi szervek vezetőinek, elismert kutatóknak és íróknak gyermekei is, így nem kizárt, hogy a közfelháborodással együtt az intézményben oktatott tanulók száma is drasztikusan csökken majd. 
Bárhogy is lesz, most az a legfontosabb, hogy a kialakult helyzetben vigyázzunk egymásra, legyünk türelmesek és segítőkészek, mert bár nem úgy tűnik, minden a mi érdekünket szolgálja.

Nincsenek megjegyzések: