2019. május 15., szerda

Ay Amor...

Ki ne emlékezne a '90-es évek híres telenovelláira? Szerelemmel, ármánnyal és sok szenvedéssel teli, rögös életutakban és izgalmakban bővelkedő történeteire? A Rosalinda c. 1999-es sorozatot mutatom be nektek.


Börtönbe zárják Soledad Romerót egy olyan bűncselekményért, melyet nem is ő követett el. A nő várandós és fogságban szüli meg a kislányát, akit húga, Dolores gondjaira bíz. Rosalinda erről mit sem tudva nevelkedik Dolores három gyermeke mellett. Húsz évvel később egy virágboltban dolgozik és egy nap itt talál rá a szerelem, Fernandó José Altamirano del Castillo személyében - a sors furcsa fintora, hogy pont a fiatalember édesapjának megölésével vádolták meg Rosalinda édesanyját. 
Dolores a halálos ágyán átnyújtja Rosalindának azt a gyűrűt, melyet még nővére adott neki azzal a kéréssel, hogy őrizze meg lányának. Mielőtt meghal, a nő elárulja a férjének, Javiernek, hogy az egyik lány nem az övé. A gyászoló férfi emiatt durván bánik mindhárom lánnyal, és csak a fiával, Betóval foglalkozik.
Amikor Soledadot kiengedik a börtönből, mindenkinek Martha néniként mutatkozik be és elhunyt édesanyjuk testvéreként költözik a családhoz, hogy segítsen gondjukat viselni. A bonyodalmak csak akkor kezdődnek el igazán, mikor kiderül, hogy kinek a lánya voltaképp Rosalinda. Vajon a fiatalok képesek megmenteni a szerelmüket? Vajon a nővére, Fedra, megkaparintja magának Fernando José-t?

Bár hazájában nem aratott óriási sikert, Magyarországon mégis rengeteg nézőt vonzott a televízió elé. A főszereplőt alakító Thalía a sorozat népszerűsége miatt 2000-ben meghívást kapott hazánkba és magyarországi látogatása során átadták neki a "Legnézettebb telenovella" díját, valamint fellépett a Dáridó c. mulatós showban. A gyönyörű színésznő az új évezredtől nem vállalt el több szerepet sorozatokban, hanem az énekesnői karriert választotta.
Magam részéről ezen sorozatot ritka kincsnek tartom - a mai mexikói telenovellák vontatottak és nyújtják őket, mint a rétestésztát, de a produkció nem lesz ettől érdekesebb. A Rosalinda ezt a hibát Beatriz Sheridan-nak, mexikó egyik leghíresebb rendezőjének köszönhetően kerülte el. További sikerei közé tartoznak a Paula és Paulina, az Esmeralda, a María-trilógia vagy A betolakodó.

Rosalinda számomra mindig egy gyönyörű, szerény lány marad, aki mindig a jót akarja másoknak, és sosem ártana még a legádázabb ellenségének sem, de ha kiprovokálják a tettek mezejére lép. Talán (?) emiatt is szerettek bele az őt játszó színésznőbe, aki olyan hitelesen alakította, ám szépsége sem hagyta hidegen a nézőket. Thalia a való életben két gyermek gondoskodó édesanyja és szerető feleség. 

Hölgyeim, higgyünk a szőke hercegben, és uraim, ne az értetlen, ostoba fruskákat lássátok bennünk, mert néhányunkkal rosszul járhattok (de az ellenséges hölgyek is),  mint például Pamela Itturelde, Fernando volt barátnője, akit Rosalinda megcibált...

Nincsenek megjegyzések: