2018. december 15., szombat

A tizenkét jegy és a Karácsony

Az idei utolsó csillagjósdánk rendhagyó lesz, hiszen egy igazi profitól, Várkonyi proftól kaptuk a jóslatokat. Készüljetek! Most mind szembenézhetünk tetteinkkel:


Kos: Természetesen ő adja át először az ajándékát, de neki is kell elsőnek csomagot bontani. Ne lepődj meg, ha egy izomfejlesztő csodamasinát kapsz, amit már októberben jó előre megvásárolt. Karácsony másnapján már unatkozni fog, alig várja, hogy meglátogathassa kedvenc konditermét, hogy a rárakódott kilókat leadhassa.


Bika: Olyan ajándékot adj neki, ami a kényelméhez járul hozzá, vagy hedonista igényeit kielégíti. Legyen valami nagy és praktikus. Ha ő vásárol, ne sürgesd, alaposan megfontolja, mire ad ki pénzt. A kaján viszont nem fog spórolni. Hatalmas trakta lesz, sok-sok édességgel. 


Ikrek: A vásárlást két pillanat alatt elintézi, sőt már közben ezer másik dolgot csinál. Nagy valószínűséggel online rendel. Ne bízd rá a karácsonyi titkaidat, mert mindenki tudni fog róla. A nagy napon egyszerre főz, takarít, fát díszít és csomagol, de még a reggeli futás sem marad ki. Inkább több kisebb dolgot vegyél neki, mint egy nagyot! Vacsora alatt fél szemmel a tévét nézi és olvas, de ezt ne ródd fel neki!


Rák: Ilyenkor igazán kiélheti az ösztöneit. Süt-főz, mindenki táplálkozási igényeit figyelembe veszi. Régi díszekkel ékesíti a karácsonyfát, mindegyikhez valami emlék fűzi. Vacsora alatt hajdani emlékeit mesélgeti, élénk szipogás közben. Mindenkit megölelget, ne is tiltakozz!  Olyan ajándékot vegyél neki, vagy készíts, ami személyes élményeket hoz elő belőle, és ha előveszi, majd szeretettel gondolhat rád. Biztos, hogy olyat kapsz tőle, amire igazán vágysz és valamikor év elején talán említetted neki. Ő emlékszik erre.


Oroszlán: Remekül megszervezi, hogy ki takarítson, főzzön és kiszolgálja őt, míg ő játszik a gyerek karácsonyi ajándékaival, mert ugye ki kell próbálni. Minimum, hogy az aranyozott étkészlettel terít, és a legdrágább húsféle készül a sütőben. Ékszerrel mindig meglepheted, ha van benne néhány drágakő. Természetesen ilyenkor alap az öltöny meg a nagyestélyi. Neked is kötelező, különben az előszobában terít neked. 


Szűz: Legalább egy hónappal előtte nekifog a nagytakarításnak, hogy mire eljön a nagy nap, kezdhesse elölről. Hiába minden előkészület, akkor is agyonaggódja magát szinte mindenen. Vacsora közben azzal van elfoglalva, hogy mindenkit kiszolgáljon, így nem jut ideje enni. Utána pedig sürgősen mosogatnia kell. Ha betegre ennéd magad, teheted nyugodtan, nála van mindenre orvosság.  Nem rugaszkodik el az ajándékvásárlásnál anyagilag. Nem ő lesz az, aki hitelt vesz fel karácsonykor. Kicsi dolgot kapsz tőle, de hasznosat, ő is hasonlónak örül. 


Mérleg: Nagyon odafigyel arra, hogy az ünnep meghitt, békés legyen. A karácsonyfa díszei egyenlően legyenek elosztva a fán és a színek is harmonizáljanak a függönnyel, a fal színével és a sminkjével vagy ruhája színével.  Kaja csak mértékkel, úgyis hizlal. Bármit kap, mindennek örülni fog, akkor is, ha nem. Vásárlásnál segíts neki dönteni, mert magától képtelen lesz rá.


Skorpió: Pontosan olyan ajándékot fogsz kapni tőle, amire vágysz, a legrejtettebb kívánságodat is kitalálja, ha kedves vagy számára. A karácsonyi tülekedésben óvakodj nekimenni, vitába szállni vele, mert nem csak a pillantása lesz gyilkos. Örülhet egy kalandtúrának vagy kriminek. Számára minden egy bátorságpróba a vacsora beszerzésétől a főzésig, és akár az élete árán is véghezviszi. 


Nyilas: Ő veszi a legimpozánsabb ajándékot, persze magát is meglepi egy házimozi rendszerrel, hogy megcsodálhassa a rokonság. Lepd meg egy utazással, de minél messzebb legyen! Nagyvonalúan másokra hagyja az előkészületeket, mert a világért sem akar útban lenni. Csillogni fog a karácsonyfa, a lakás minden része, az utca, sőt még az űrből is látható a díszkivilágítás.


Bak: Már májusban kész az ülésterv, az ajándéklista, a menü, a menükártya betűtípusa és a vendégek érkezési sorrendje. Ha kedves az életed, ne érkezz korábban egy perccel sem, de ne is késs! Ne számíts hatalmas meglepetésekre, már annak is örülhetsz, ha kapsz egy pár zoknit. Ha fontos a lelki nyugalmad, akkor örülj neki, de mérsékelten. A Bakot ne ölelgesd, csak ha már egyszer túlélted, bár nem bízhatsz benne, hogy másodszor is megúszod. Minden a lehető legtökéletesebb lesz, ha bármi gikszer beüt, képes letargiába esni. Ne akard vele megbeszélni a problémáidat, mert bár végighallgat, egy fikarcnyit sem érdekli. Sőt… ne is akarj egyáltalán beszélgetni vele. Vele!?


Vízöntő: Semmire nincs szabály, ha van, akkor rúgjuk fel!  Ez a Karácsony és egyébként minden egyéb mottója is számára. Nem gondolkodik sémákban. Lehet, hogy nyersvegán vacsorát tálal, a plafonról lóg a karácsonyfa, vagy meghívja az összes szomszédot a partira. Hiába is próbálkozol, hogy kitaláld, mit kapsz tőle ajándékba, nem fog sikerülni. Ő örülni fog valami extrém sportfelszerelésnek vagy elektromos kütyünek. Minél haszontalanabb, annál jobban.


Halak: Nem biztos, hogy kapsz ajándékot, hogy lesz vacsora, és egyáltalán…csodálkozni fog, hogy hogy lett hirtelen máris karácsony! Ha nem égeti le a kaját, csak akkor teszi be a sütőbe, mikor már mindenki farkaséhes, de úgyis sokan éheznek a világban.  Ő nem kér semmit ajándékba, és sajnálja, hogy nem vett semmit, de el is felejtette, mert útközben tizenöt hajléktalannal és hat kóbor kutya sorsával azonosulva sírdogált egy parkban.

Nincsenek megjegyzések: