2018. október 15., hétfő

Fejtörős kviddicsidőszak


Ha azt hittétek, hogy ez az év már semmilyen újdonságot nem tartogat, akkor bizony tévedtetek, ugyanis igencsak tartalmas ősz elébe nézhetünk. Vigyázat! A cikkünk kulturális ajánlót is rejt, így az erre érzékenyek most gyorsan lapozzanak tovább, és ne is foglalkozzanak az ehavi Kviddicsvilággal! Szíves elnézésüket kérem! A viszontlátásra. 



A Felső-zsámbéki Színházfesztiválon nagy bejelentést tettek október 5. napján, a nyitóestet megelőző sajtótájékoztatón. Ugyanis a Magyar Mágikus Színjátszó Egyesület végre eljutott addig a pontig, hogy engedélyt szerezzen  Glynnis Griffiths: Nőként egy férfias világban című könyvének feldolgozására. Terveik szerint az első, profi női kviddicsjátékos történetét musical verzióban fogják feldolgozni. A szereposztásban olyan nagy nevek szerepelnek, mint Tintásdy Natália (aki Aranykotta díjat kapott a Pálcakészítőben nyújtott alakításáért), Fekete Mihály, illetve Révay Valentin. A premier várhatóan január 12-én lesz, és alig két hét múlva már megkezdik a jegyek árusítását is. A darab budapesti székhelyű lesz, de a nyárra 12 állomásos turnét jelentettek be, melynek keretében 35 előadást visznek színpadra az ország több pontján, így például Bogolyfalván is. 

"Sokan természetesnek veszik, hogy a kviddics, mint olyan, az egyenjogúság egyik mintaképe. Ez nem volt mindig így. Még a "modern" kviddics hajnalán a nők szerepe a sportban a nullához konvergált. Az, hogy a világkupán egy hölgy legyen az ország első számú fogója, a lehetetlennel volt határos. A könyv Glynnis életét mutatja be, ahogy kiközösített amatőrből egy nemzet csillagává nőtte ki magát. Minden idők legsikeresebb női fogóját a sors nem erre az útra szánta, de ő nem adta fel! Az ő érdemei nélkül a kviddics a mai napig a férfiak sportja lenne. Ennek szeretnénk tisztelegni a darabbal és másokkal is megismertetni ennek a csodálatos amazonnak a történetét. [...]" - nyilatkozta Golymóki Richárd, a Felső-zsámbéki színház elnöke.





Találd meg a 10 kviddiccsel kapcsolatos szót és küldd be a helyes megfejtést! A megfejtők között 3, a Wierzba gyártója által szponzorált, kezdő kviddicskészlet kerül kisorsolásra! Tartalma: kar- és lábvédők, seprűkarbantartó készlet, gyakorló kviddicstalár és alsóöltözet. A legszerencsésebb megfejtőnk egy még érintetlen, ám kifutó szériás Złota 15-ös seprűvel gazdagodhat, amely megfelel a Magyar Amatőr Bajnokságok felső kategóriás seprűinek.

Hogy miért? 

Már csak 12 nap van hátra az Éves Európai Kviddicsbörzéig, amelyet a rosarai stadion kertjében rendeznek meg. Minden neves európai cég képviselteti magát: úgy a magánszemélyeknek egyedi seprűt készítő mesterek, mint a mindenki számára elérhető áron dolgozó cégek. Az esemény október 26-tól 28-ig tart. Itt bármilyen, a sporttal kapcsolatos kiegészítő beszerezhető lesz, a kezdőktől a gyűjtőkig mindenki számára mutatva újdonságot. A belépés 17 éves kor alatt ingyenes, felette egy jelképes összeg, 2 sarló az ára. Érdemes minden érdeklődő számára kinézni.




Nincsenek megjegyzések: