2018. augusztus 15., szerda

Díjkiosztás a világkupa után






Bizony már lezajlott az utolsó rajongó lázas őrjöngése is a Világkupával kapcsolatosan. Új bajnokot avathattunk, és erre négy évig most nem kerül sor ismét. De korántsem csengett le minden, ami a bajnoksággal kapcsolatos, ugyanis a díjak csupán nemrég kerültek kiosztásra, a Perla d'Europa dísztermében, amit egy bál is megelőzött.







leglelkesebb közönségnek szóló díjat az olasz szövetségi elnök vehette át, és meg is köszönte azt többször is, ígéretet téve rá, hogy a kupa be lesz mutatva egy exkluzív rendezvényen az összes embernek, aki a lelkét kitéve kiabálta végig a meccseket. A díjak nagy része megtekinthető a múzeum időszaki kiállításán. 
A leglátványosabb meccs serlegére a Brazília - Németország felirat került, amit Neuer és Diaz együtt vettek át. Nem sokkal később a németek vezére bejelentette lemondását a csapatkapitányi karszalagról. Azzal indokolta döntését, hogy rövidesen szeretne visszavonulni a válogatottságtól, mondván, hogy nem akar már két fronton küzdeni tovább. 
A leghosszabb meccset formázó arany homokórára Új-Zéland - Írország neveit vésték, akik május negyedikén 17 órán és 20 percen keresztül küzdöttek egymással. Pontosan ennyi homokszem van a díjban is, ami automatikusan megfordul és elölről kezdi a számolást, ha lejárt. 
Írország kapta a legrövidebb meccsért járó díjat is, ugyanis az orosz csapattal zajlott küzdelem 2 óra és 50 perc alatt lezajlott. Díja ugyanúgy néz ki, mint a leghosszabb meccsért járó. 
legidősebb játékosnak járó díjat a bolgár őrző, Georgi Zdravko vehette át, aki 37 éves és 145 napos tapasztalatával a matuzsálem volt a világbajnokságon. Elmondása szerint szeretné még a hátralevő éveit csapatával vállvetve küzdve tölteni és még nem érzi úgy, hogy ideje lenne visszavonulni. 




legfiatalabb játékos díjából kettőt is le kellett gyártaniuk, ugyanis egyedülálló példaként a vb történelmében, a két játékos egy napon született. Így 18 éves és 35 napos korukban ugyanakkor vehette át a díjat Krystian Grabowski, lengyel őrző és Sylla Rajan, maláj hajtó. Köszönőbeszédük után megesküdtek egymásnak, hogy a következő szülinapjaikat is együtt fogják ünnepelni, és hogy mindenképpen kapcsolatban maradnak. Still a better love story than Twilight. 
legjobb hajtó útját a pódiumig hangos őrjöngés, taps és füttykoncert övezte, nem csak német részről. Mert bár a küzdelmek el tudnak durvulni, ez a torna a nemzetek közti barátságot és összetartást hívatott erősíteni, ez pedig itt is megmutatkozott.Sandro Weber könnyekkel küzdve vette át a kitüntetést, kiemelve, hogy a csapata támogatása nélkül ez most nem lett volna lehetséges. 
A legjobb terelő díját a botrányok ellenére is az orosz Marat Dudko kapta meg, aki társától elszenvedett sérülése után is visszaállt, hogy harcoljon a világkupáért. Kedvtelennek látszott, nem különösebben érezte megtiszteltetésnek a másodiknak járó helyet. 
A legjobb őrző díját a nigériai Eon Marais kapta, aki megköszönte az anyósának, hogy a házassága elején annyi kemény tárgyat próbált meg hozzávágni, segítve őrzői karrierjének kialakulását. 
A legjobb fogónak a vezetőség a brazil Silvát kiáltotta ki, akit jelen pillanatban is józanítani próbáltak, így Rafinhho kísérte fel őt, hogy átvegye a díjat, és ne az igazgatóság tagjait terítse be a gyomortartalmával. 
A legszebb csel a perui Berrocalnak jutott. Őt sajnos nem engedték be a bálra, így a kertbe kellett kivinni a díjat, ahol éppen a csapatkabala (és elhunyt edző lelkét tartalmazó) Alistairre kellett vigyáznia. 
A legszebb gólért járó trófea Sebby Sieger kezei között kötött ki, aki egy német szurkolói sálat kötött a feje köré, és legalább háromszor körbefutotta a díjjal a kezében a báltermet. Nem egyszerű az élet vele, sok szerencsét Hannah Schwarz! 
VB felfedezettje Új-Zéland, akik 17 órán keresztül ellenálltak az ír nyomásnak és hősiesen védték kviddicsfronton a hazájuk becsületét. Ezúton is nagy respect nekik, csak így tovább, fiúk!
Fairplay-díjat, amely két arany, kviddicskesztyűs kezet formál, amik egymás alkarját szorítva fonódnak össze, Malajzia kapta, akik páratlan tisztelettel adóztak a spanyoloknak, akik helyett kijutottak. Góljaikat nekik és a szponzoruknak ajánlották, amiért meglátták bennük a lehetőséget és adtak számukra egy esélyt arra, hogy bizonyítsanak. 
legeredményesebb csapat pedig Németország lett, akik nem kevesebb, mint 119 gólt dobtak a megmérettetés során. Minden elismerésem nekik és a többi díjazottnak! 

Én Lewy voltam, ezennel zárnám VB-tudósítás sorozatomat. A jövő hónapban visszatérek, ahol átigazolási híreinkről lesz szó bővebben. Addig is jó nyarat kíván.





Nincsenek megjegyzések: