2018. augusztus 15., szerda

A tanév utolsó titkai


A Bagolykőben beköszönt lassan az év vége, és ezt mintha maga a kastély és annak lakói is sejt szinten érzékelnék. Itt van egy csokor a rejtélyes eseményekből, amelyek nemrég történtek tanodánkban és környékén:





A Bibircsókos Banya botrányt kiáltott! Bizony, hőn szeretett nénénket már kevés dolog tudja rendesen kihozni a sodrából, de a napokban bejárta a kastély minden keretét, zegét-zugát, még diákok készítette firkákon is átsuhant, hogy információival alátámassza az elméletét. Ugyanis! 
Mi a közös az idei távozásokban? Közel azonos időben történtek, indokolatlanul és mindenféle magyarázat nélkül. Nénénk elmélete szerint a szőke Navinés távozása előtt nem sokkal egyre többet járta éjszakánként a folyosókat, ahol egy titokzatos alakkal futott össze minden hajnalban. A tanári karban történt üresedés után a találkák viszont hirtelen elmaradtak, és a lány egyre búskomorabbnak tűnt. A levitás incidens utáni éjjel azonban a Hölgy az Almafás csendélet című festményből kiabálásra lett figyelmes. Egy férfi hangja volt, aki magából kikelve adta valaki tudtára, mennyire aggódott, és hogy el kell menniük innen, mert nem biztonságos többé itt. Hogy a szerelmükért meg kell tennie ezt, és majd megoldják ketten. A Zelei lány válaszát már nem sikerült elcsípnie, ám a többi képpel történt konzultáció után biztossá vált, hogy a férfi a nemrég felmondott Vasváry Richárd volt. Nem sokkal később Zelei Riri ismeretlen helyre távozott. Véletlen volna? Szerintünk nem.




Kelevitz, aki Kedves? Vagy talán mégsem? 
Ugye nemrég szárnyra kelt az a pletyka, hogy Kedves házvezető-helyettes úrnak kastély-szerte több gyermeke is fellelhető. Több hiteles forrás szerint - többek közt a lány maga is ezt vallja -, Kelevitz Nerella ezek közül az egyik. Azonban szemfüles olvasóink itt is mélyen a felszín alá ereszkedtek és szöget ütött a fejükbe egy gondolat, amit meg is osztottak velünk. Többször is látták forgalommentesebb helyeken Nerellát és Sárközit hevesebb szóváltásba bonyolódni. Sőt, mintha egészen hasonló vonásokat véltek volna felfedezni a két személy arcán... Dorián saját elmondása szerint boldog házasságban él és sosem csalná meg a feleségét, azonban informátorunk szerint - kinek nevét fedje homály -, elképzelhető, hogy Nerella valójában nem is Anti lánya! Akkor mi oka lenne rá, hogy azt vallja, mégis így van? Talán az a bizonyos testvéri kötelék Anti és Sárközi neje közt? Talán csak a család becsületének védelmében vállalta magára a helyettes az apuka szerepét? Erre a kérdésre lapzártánkig nem érkezett válasz.





Kaptunk egy levelet a faluból, Terike nénitől, hogy Irénke azt mesélte neki, hogy Mariska azt hallotta, hogy Nusi látott valami gyanúsat egyik hajnalban, mikor Aranka házához igyekezett. A bogolyfalvi Illuminati elmondása szerint már éppen pirkadni kezdett és ő friss doxi-tojásokkal a kosarában sétált - tehát settenkedett -, az úton - valószínűleg a házak fala mentén az árnyékba lapulva -, a színes otthonkájában - fekete bodysuitban -, a barátnője háza felé, mikor meglátta az Árnyas Sétányon sétáló párocskát. Elmondása szerint éppen merülőben volt a hallókészüléke, ezért nem igazán tudta kivenni, miről beszélget a szerelmespár, de egymásba voltak habarodva, azt a vak is láthatta. Ahogy a sarkon befordult, még éppen ki tudta fürkészni, hogy ki is a napfelkeltében lopott pillanatokat élvező szerelmespár: Emerald Stone és Wittner Erikkalandoztak a félhomályban. Irénke kötelezőnek érezte hozzátenni, hogy még egy csók is elcsattant, de Nusi ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó. Ha valaki információval rendelkezik a friss párról, kérjük postázzon nekünk bagolyfordultával!




Emlékszik még valaki a kis Bellini lányra? Aki kiment külföldre, hogy egy neves főzőiskolában sajátíthasson el különleges fogásokat és pillanatok alatt kifőzzön magának egy Michelin-csillagot. Nos, biztos vagyok benne, hogy van, akinek rémlik. Nem is olyan régen kaptuk egy közeli barátnőjétől a fülest, hogy nem is hagyta el az országot. Csalogány azt is elmondta, hogy Carolina azért nincs az iskolában, mert nem akarta nagydobra verni a nagy hírt: mikor kiröppent az iskolából, az olasz lány már három hónapos terhes volt! Megkérdeztünk pár jobban informált portrét és ők több apajelöltet is felsoroltak. A Hölgy az Almafás Csendéletből azt mondta, hogy szerinte Apáthy Marcell a szerencsés és hogy nemsokára össze is házasodnak majd. A Harsogó Portrék Folyosóján székelő Tintásüstösdi Grófkisasszony úgy véli, Riley lehet a lányka szíve választottja. Azonban a Bibircsókos Banya azt mondta, pontosan tudja, hogy miért is van olyan sokat távol a rellonos házvezető: mert nemsokára apa lesz és a lány vele tölti az idejét, nem is külföldön! Várjuk a szavazatokat az erre kihelyezett ládában, hogy ki is lesz az igazi apuka! 


Nincsenek megjegyzések: