2018. június 15., péntek

Nyáriasodás a faluban


Egészségügyi változások
A hónapban változott a falu egészségügyi ellátása. Korábban már jeleztük, hogy Evena Noxen határozatlan időre távozott a faluból, így a szolgálatot jelenleg William Eric Payne és Adrian Ivanorovics Black látják el. Mind a ketten az AMS hallgatói, és így szakmai gyakorlatukat teljesítik Bogolyfalván. A két ifjú mellé csatlakozott nővérként a falu egyik új lakója, Emerald Stone is, így most már állandó lesz az ellátás. A kritikusabb esetekben természetesen most is az ispotály jár el. A patika nyitva tartása június 21-től szeptember 30-ig megváltozik: a nyári időszakban este 21:30-ig tart nyitva minden nap, éjjel pedig biztosított az ügyeleti ellátás. 

Akció a cukiban 
Fizess verssel! - akciót hirdetett a cukrászda. Ez azt jelenti, hogy bármilyen Bagolykőről vagy Bogolyfalváról szóló vers elszavalásakor egy ajándék süteményt, és hozzá három decis üdítőt kap a bátor jelentkező. A kiemelkedően jó alkotásokat ajándékkártyával és egész éves kedvezménnyel is jutalmazzák. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy a rendelés előtt jelezni kell az igényt a versmondásra, az üzletvezető pedig értékeli a produkciót. Egy kis szavalással akár egy galleont is megspórolhatunk! A legjobb alkotások felkerülnek a cukrászda falára, mellyel megkezdődik a helyiség fiatalítása és modernizációja. 

Új üzlet a faluban 
Bogolyfalva polgármestere, Dr. Wittner Erik jóváhagyta a Félszemű Kukorica Pizzéria működési engedélyét, mely a hírek szerint még a hónapban megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. A vendéglátó negyedben jelenleg két kisebb és egy nagyobb üzlet áll üresen - arról még nem érkezett információ, hogy melyikre pályázott az új üzlet. Megkeresésünkre a falu polgármestere elmondta, örömmel fogadja az új kezdeményezéseket, a lendítő törekvéseket mindaddig, amíg a hely eredeti jellege nem változik. Kérdeztük arról is, hogy szeretne-e városi rangot Bogolyfalvának, mellyel így a név és a környezet is jelentősen változna, de ilyen tervei elmondása szerint nemigen vannak - legfeljebb egy olyan falu kialakítása, mely egy elővárosi vagy kisvárosi környezethez hasonlít. Azt azonban még elmondta, hogy a pizzéria feltételezhetően újabb diákmunkahelyeket teremt a faluban, így azok az iskolai tanulók, akik a már meglévő helyekre nem fértek be, de érdeklődnek a diákmunka iránt, is bővíthetik a zsebpénzüket a jövőben.

Sűrűbb vonatközlekedés 
A nyári időszak miatt sűrűbben közlekednek a vonatok a Bogolyfalva – Nyugati Pályaudvar, és a Nyugati Pályudvar – Szalamaton vasútvonalakon. Az új menetrend szerint Bogolyfalváról az első vonat 3:35-kor indul és 3:45-kor érkezik, az utolsó pedig 23:35-kor indul és 23:55-kor érkezik. A napközbeni járatok az alábbiak szerint alakulnak: minden páratlan óra 10-kor indulnak és 30-kor érkeznek, valamint minden páros óra 25-kor indulnak és 45-kor érkeznek. A menetidő továbbra is egy óra húsz perc. Szalamantonra a vonat minden órában 50-kor indul.

Igazgató és tanári kar változás 
Az előkészítő szakiskolában hosszú ideje az alapító, Elisabeth Shanes látja el az átmeneti igazgatói feladatokat, ám úgy néz ki, végre érkezett pályázat a posztra. A rendhagyó megkeresést a jelenlegi vezető és a fenntartó is örömmel fogadta, így a következő hónapban már úgy irányítás alatt folytatják a jövő mágustanoncainak okítását. A tanári kar is bővül, hiszen az új igazgató bevonásával új álláshirdetéseket is kiírtak.




Nincsenek megjegyzések: