2018. június 15., péntek

Nyári diéták csillagjegyek szerint

A forróság közeledtével egyre csak rövidülnek a nadrágok szárai, és az ujjatlan pólók és miniruhák, meg természetesen a bikinik kerülnek elő a szekrények mélyéről a kabátok helyett. Ám mindezekkel együtt fény derülhet a télen olyan szépen növesztett úszógumikra is... De ne aggódjatok! A csillagok most is a segítségetekre sietnek, hisz a legjobb diétás módszer a személyre szabott. Az égitestek azt is megmondják, hogyan kezdj neki, és mire figyelj!

Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
Mindig nagy lendülettel veted bele magadat a legszigorúbb diétákba, de aztán gyorsan elfogy a lendületed. Nálad a kulcs az, hogy megtervezd, mit eszel, és nem éhezteted ki magadat valami zéró kalóriás fogással. Válassz inkább olyan ételeket, amelyek egészségesek, de sokáig eltelítenek, és megadják a szükséges energiát ahhoz, hogy ne kelljen lassítanod a mindennapokban - ilyen például egy Cézár-saláta friss zöldségekkel és fehérjében gazdag csirkemellel.




Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)
Makacs típus vagy; ha egyszer ráveszed magadat valamire, akkor tartod is magadat hozzá, ezért nem probléma a diétád betartása, legyen az akár egy egyszerű hét napos vagy szénhidrát-szegény verzió. Fontos viszont, hogy ne csak jól egyél, mozogj is; ehhez pedig elengedhetetlen, hogy mindig pótold a zsírégetéshez és izomépítéshez szükséges fehérjét. Járj le a kviddicsedzésekre, vagy heti pár alkalommal fusd körbe a pályát. Ez éppen elég lesz ahhoz, hogy a diétád és a mozgás egyensúlyban legyen.




Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)
Fontos számodra, hogy jól nézz ki, de enni is szeretsz, ezért nem is érdemes önsanyargató diétákkal próbálkozni. Csak az működhet, ha olyan kerül a tányérodra, amit szívesen megeszel. Szerencsére nem probléma számodra a könnyű ételek fogyasztása, hiszen mindig is előnyben részesítetted az egyszerű csirkemellet a pacalpörkölttel szemben. Egy citromos csirkemell párolt rizzsel például laktató, finom, mégis könnyű fogás, ami után nem érzed, hogy még egy adag fagyit is le kell tolnod.




Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)
Egy diéta számodra kimozdulás lehet a komfortzónádból, és amikor ez azt is jelenti, hogy olyan ételeket kell enned, amiket amúgy nem szoktál, könnyen úgy érezheted, hogy túlvállaltad magad. Nem kell nagy dolgokra gondolnod -lehet ez az étel mondjuk a mangó vagy több olajos magféleség is akár. Ismerkedj új ízekkel, új fogásokkal, de haladj kis lépésekben! Először próbálkozz olyan ételekkel, amelyek régi ismerősök, de a diétádba is beleillenek, például egy házi zöldbabfőzelékkel. A fűszerek, majd az alapanyagok leváltása a diéta előrehaladtával segíthet egy egészségesebb életmód bevezetésében.




Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.) 
Szereted kényeztetni magadat, ezért komoly kihívás számodra lemondani az édességekről, és a különleges, fűszeres fogásokról. Mivel az önkontrollnak többnyire az a vége, hogy feladod, és beszabadulsz az első cukrászdába, jobb, ha előre készülsz, és valami olyasmivel csillapítod az édesség utáni vágyadat, ami a diétád szempontjából sem olyan rettenetes. Kompromisszum lehet például egy mandulás túrógolyó eperöntettel.






Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)
Fontos számodra, hogy mindent előre el tudj tervezni, kitalálni, megszervezni, mert akkor tudod tartani magadat a diétádhoz. Ha valami elmozdítja a terveidet, akkor könnyen lehet, hogy az egész diéta is borul. Érdemes egy naptárat vezetned, ahol minden, diétával kapcsolatos apró részlet előre meg van tervezve, vagy egyszerűen egy diétára specializálódott étkezdét felkeresned, akik szigorúan bizonyos adagnyi ételt hoznak neked napi három alkalommal.




Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)
Egy Goromka igazán tudja, hogy hogyan élvezze az életet, és azzal is tisztában van, hogy neki mindenből a legjobb jár. Szereted a drága fogásokat az éttermekben, és az is biztos, hogy desszertből is a legexkluzívabb fogást választod. Biztosan odafigyelsz magadra, de a diétát is egy dívához méltóan követed. Bár egészségesen eszel, csakis olyan finomságokat vagy hajlandó falatozni, mint például egy jó kis csőben sült fokföldi tőkehalfilé. Azért diákként jól vigyázz a pénztárcád tartalmára - léteznek egyszerűbb, mégis kifinomult fogások olcsón is. 



Krup/Crup (08.06.-09.02.)
A diéta nálad hamvában holt ötlet, mert ha éhes, és fáradt vagy, akkor senki nem jár jól - se te, se a környezeted. Így a kulcs számodra a mozgásban rejlik, és abban, hogy ehhez passzoló könnyű, de rostban és fehérjében gazdag ételeket egyél. Inkább mozogj többet; ugorj le Erdős bá' edzőtermébe napi szinten, és élvezd a mozgás örömét. Ehetsz mindent, de azért figyelj oda az összetevőkre is. Mit szólsz például egy teljes kiőrlésű lisztből készült Margherita pizzához?



Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)
Nem szereted az előre kitalált, megszervezett diétákat; nálad az működik, hogy azt eszed, amit éppen megkívánsz. Így viszont nem egyszerű fogyókúrát tartani... Az előre csomagolt ételek vagy péksütemények helyett, ha nem is tudsz bevásárolni, és otthon főzni, még mindig sokkal jobb, ha rendelsz valamilyen könnyű főtt ételt, amit frissen, tartósítószerek nélkül készítenek - például egy Carne salátát, ha éppen a mexikói konyhára fáj a fogad.





Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.) 
Nehezen mondasz le a szokásaidról, például a már bevált édességekről, vagy a kényelmes ételekről. Lehet, hogy kezdetnek elég csak az adagot megkurtítanod, majd egy-két új fogást, vagy kiegészítő fogást kipróbálnod. Fontos, hogy kicsit kimozdulj a komfortzónádból, és kipróbálj új ízeket is, amelyekkel egészségesebbé teheted a diétádat. A csirke tikka masala például biztosan ízleni fog!  




Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)
Nem vagy az a csapongó alkat, és mint minden máshoz, a diétához is pontos tervvel fogsz hozzá. Nálad az működik, ha tudod, hogy mit miért csinálsz, és hogy mit miért eszel. Ha gondolod, nyugodtan kérdezd meg a gyógyítókat a gyengélkedőben; biztos el tudják magyarázni, mire is van szüksége a szervezetednek, és ez hogyan hat majd az egészségedre. Egy hummusz tál biztos, hogy meg fog felelni a diétás ételekkel szemben támasztott elvárásaidnak!





Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
Nagy újrakezdő vagy a diéták terén; hajlamos vagy viszonylag könnyen feladni, majd újra is kezdeni a fogyókúrát. Egyszerűen nem tudod elhatározni magad eléggé ahhoz, hogy végig is küzdd magad rajta. Számodra az működhet, ha nem egyik pillanatról a másikra akarsz mindent megváltoztatni, és nem szigorú koplalást vezetsz be, hanem egyfajta életmóddá teszed az egészséges étkezést. Ez akkor működhet, ha finom, de könnyű, egészséges fogásokat eszel minden nap, mint amilyen például egy jó kis lazacfilé roston.




Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.) 
Te vagy az, akinél a diéta mindig holnap kezdődik. Képtelen vagy kitartani akár egy napig is, hisz a nagytermi vacsorákon mindig megakad a szemed egy-egy süteményen, vagy mindig megkínálnak egy csokibékával a hálóteremben. Legjobb, ha kerítesz magad mellé valakit, aki képes ott lenni a kísértő pillanatokban, és képes egy kicsit visszafogni, mikor egy hosszabb nap után túl csábító a májjal töltött csirke azzal az ínycsiklandóan fűszeres krumplipürével... Társasággal amúgy is motiválóbb a diétázás!




Nincsenek megjegyzések: