2018. február 15., csütörtök

Valentin nap képekben

Lencsevégen a vezetőség


Vasváry Richárd, a Levita házvezető-helyettese idén egymagában töltötte a Valentin napot, társasága mindössze jó néhány üveg különféle alkoholtartalmú ital volt. Budanekeresden látták is, amint alaposan bevásárolt az egyik mágikus italboltban, hogy aztán új keletű hobbijának, a koktélkeverésnek hódolhasson ezen a napon. Hogy miféle érdekes italokat sikerült megalkotnia, arról egyelőre nincs tudomásunk - bár ki tudja, kis szerencsével saját vállalkozásba kezd, ha ez beválik. Akkor majd aztán mindenki csodájára járhat az alkotásainak - az viszont bizonyos, hogy a kóstolgatást még nem hagyta másra. Másnap meglehetősen illuminált állapotban sikerült lencsevégre kapni, amint magasröptű gondolatokba merülve társalog önmagával.


Sárközi Dorián, az Eridon házvezetője a Valentin nap helyett jelmezbálon vett részt néhány egykori kollégája társaságában. Az aurorok mugli szuperhős jelmezekbe bújva szórakoztak egészen hajnalig egy pestseholsei lokálban, ahol az egész felső szintet kibérelték. Olyan jó volt a hangulat, hogy késő este még rájuk is hívta az egyik szomszéd a hatóságokat, így kénytelenek voltak kicsit visszavenni a hangerőt. Sárközi tanár úr egyébként a 2009-es DC film, a Watchmen főhősének öltözve parádézott. Másnap aztán látták egy csokor rózsával hazasomfordálni enyhén dülöngélve. Vajon a felesége mit szólt hozzá, hogy a szerelmesek napján inkább a régi kollégák társaságát választotta?


Úgy tűnik, a Rellon sármos házvezetőjére, Alistair Magnusra rátalált a szerelem. Nem először látni már egy titokzatos szőke nővel az aurort, ám a hölgy kilétére még nem derült fény. Sok lány bánkódhat, ha a pletyka igaz, hiszen a tanár úrnak kész kis fanklubja van, amelynek tagjai előszeretettel áradoznak róla, miközben igyekeznek nyomon követni minden mozdulatát. A magát a rajongói klub elnökének nevező rellonos diáklány szipogva jelentette ki, hogy sajnos azt is tudják, hogy a szőke hölgyemény nem csak valami régi barát vagy netán unokatestvér, mivel nemegyszer látták már csókolózni a párt. Arról nem is beszélve, hogy Valentin napon vacsorázni vitte szíve hölgyét a férfi, és vörös rózsával lepte meg.


Kedvenc igazgatónk, Hercegh Kriszpin sem maradhat ki idei kis összeállításunkból. Őt éppenséggel Szalamantonban sikerült lefotózni, amint egy mágusoknak szervezett ismerkedési esten vett részt. A rendezvényről dióhéjban annyit elárulunk, hogy nem is akármiről volt szó: a varázslókörökben csak szerelemhozóként ismert Feketetavy Szende nevéhez volt köthető, aki már nem először szervez ilyen jellegű Valentin napi estet, amelyet akár vakrandinak is nevezhetnénk. A résztvevők mindig egyedülálló, jó nevű mágusok. Az igazgató úr figyelmét egyébként rendkívüli mértékben lekötötte egy titokzatos, vörös hajú fiatal hölgy, aki állítólag az Somfay családdal áll rokoni kapcsolatban, és akivel végül együtt is távoztak az eseményről. Vajon Hercegh Kriszpinre is rátalált idén a szerelem?

Nincsenek megjegyzések: