2018. január 15., hétfő

2018 első hírei

Napsütésben is téli hangulat Bogolyfalván

Senki sem tagadhatja, hogy idén bizony elég enyhe telet kaptunk a nyakunkba. A Bogolyfalvi Tanács azonban meg kívánta őrizni a téli hangulatot, így olyan bűbájt húzott a Fő utcza és a boglyas téri korcsolyapálya fölé, amely hóesést imitál. A hőmérséklet ennek ellenére nem változott, a hó is éppen csak az emberek feje búbjáig érhet le, aztán már el is olvad nyomtalanul eltűnve, de ha az ég felé néz a járókelő, azt hiheti, valóban hullik a hó. Bogolyfalva polgármestere, Csontváry J. Oszkár szerint fontos, hogy az emberek érezzék az évszakok váltakozását, ezért mindent megtesznek azért, hogy fenntarthassák még napsütésben is a tél hangulatát. 
A bűbájt egyébként a Magyar Mágiaügyi Minisztérium engedélyével szórták ki december utolsó napjaiban, és a szilveszteri ünneplésre már készen is állt. Ha a varázslat bármilyen rendellenességet mutatna, a lakók és látogatók a Bogolyfalvi Hivatal és Művelődési Házban tudják azt bejelenteni.


Szilveszteri rablót keresnek a fővárosban

Míg az aurorok figyelme elsősorban az ünneplő rendbontókra koncentrálódott, addig az ismeretlen elkövető kijátszva a varázspatikák védőbűbájait, meglovasított nem egy fontos és ritka bájital-hozzávalót. A kisebb patikák és bájitalboltok mellett a Budapesti Varázspatika raktárába is betört. Többek között szárított denevérszárnyat, unikornisszőrt és egyéb, nehezen beszerezhető ritkaságokat vitt magával. 
Az Auror Főparancsnokság egyelőre nem erősítette meg a gyanút, miszerint a hozzávalókat valamilyen merénylet vagy halált okozó bájital elkészítésére szerezte volna be az elkövető. Állításuk szerint a mennyiségekből ítélve akár még a feketepiacon is akarhatja forgalmazni az eltulajdonított hozzávalókat a rabló.
A bájitalboltok eltulajdonítása mellett valószínűleg ugyanaz az elkövető állhat azoknak a kiskereskedések a kirablása mögött is, ahol elsősorban nagy mennyiségű galleont lovasítottak meg az ünnepek alatt. 


A szegedi 7-es januárban nem közlekedik rongálás miatt

Először adta bérbe a szegedi 7-es tulajdonosa, Kucsera Károly a járművet szilveszter estéjén, és állítása szerint utoljára is. Nem más, mint Tóth Ottó Vilmos, a régiségkereskedők legnagyobb befektetője vette bérbe december 31-én a járművet. Az üzletember igazi ritkaságokat tudhat magának, amelyeket nem egy varázslócsalád megirigyelhetne. Mindezeket személyes birtokán tartja, így érthető, hogy nem ott szervezte meg a szilveszteri ünneplést. A szegedi 7-est úgy alakították át, hogy több mint száz ember várhassa rajta az új esztendőt.
A partin azonban túlzásba estek a résztvevők, és több kárt tettek a villamosban, mint amennyit helyre tudtak volna hozni a saját bűbájaikkal aztán. Egyes források szerint a bagolyköves Scarlett Conroy is feljutott a villamoson, és érkezése után szabadult el a pokol.
Kucsera Károly nyilatkozata szerint a szegedi 7-es javítási munkálatai január végéig elhúzódhatnak, addig pedig más módot kell találniuk a közlekedésre a mágusoknak.


"A Nagy", a jövendölő megmondta:
a következő év is legalább olyan zsúfolt lesz, mint az előző

A híres kanadai jövendőmondó év eleji értékelését az egész világ tűkön ülve várja, azonban minden évben csalódniuk kell, ugyanis minden egyes alkalommal ugyanazt a frázist mondja el - állítja Camille M. Dubois, Franciaország legnagyobb jósnője. A hitelességéről híres boszorkány újévi fogadalmában belefoglalta, hogy leleplezi az állítása szerint "A Nagy" névvel illetett kuruzslót.
"Még az arcát sem vállalja fel, miért hinnének neki az emberek? Egy olyan valakinek, akit még életükben nem láttak! Minden egyes évben kerüli a konkrétumokat, és ugyanazokat a szófordulatokat használja. A hiteltelensége határozottan rontja a mi megítélésünket" - jelentette ki Dubois, aki ugyanebben beszédében azt is megjegyezte, mindent megtesz annak érdekében, hogy megmutassa a varázslótársadalomnak, ki is valójában "A Nagy". 

Nincsenek megjegyzések: