2017. április 15., szombat

Tanévtúlélő kis-kézikönyv

Az iskolába visszatérve nem árt az útmutató, hogyan éljük túl a legújabb tanévet. Ha hallgatunk a csillagokra, ők könnyűszerrel végigvezetnek minket a legrögösebb úton is, és keresztülsegítenek olyan akadályokon, mint a tekercsszámra írandó házi dolgozatok és bemagolásra váró igék. Lássuk, mi a legalkalmasabb módja az átvészelésnek. 



Réem (01.27.-02.23.) 
Alaposan kipihented magad a szünetben, így teljes erőbedobással veted bele magad a tanulásba már az első hetekben. Vigyáznod kell azonban, hogy ügyesen tartalékold az erődet, mert hamar elfogyhat a lelkesedés és hosszú időre elfáradhatsz. Emiatt aztán úgy érezheted, könnyebben megfázol, esetleg a sárkányhimlő tüneteit is produkálhatod. Persze ez semmiség, inkább a fáradság miatt fogod érezni, de azért nézesd meg magad a gyógyítóval.



Tebó (02.24.-03.14.)
Nem tudsz az iskolára koncentrálni, mert a figyelmedet leköti valaki, aki heves érzelmeket vált ki belőled (csak nem valamelyik mestertanoncot szúrtad ki magadnak?). Úgy tűnik, ezek az érzelmek viszonzásra találnak és egy új fejezet nyílhat az életedben. De tartsd szemed előtt, hogy törekedned kell az egyensúlyra. Nem szabad, hogy egyik terület a másik rovására menjen, különben gyorsan olyan kalamajkában találhatod magad, amiből nem lesz egyszerű kimászni.



Sellő (03.15.-04.11.)
Az évkezdés a szokásosnál is nehezebbnek tűnik idén. Könnyen kerülsz melankolikus hangulatba, sokat gondolkodsz és úgy érzed, fordulóponthoz érkezett az életed. De kihasználhatod ezt a hozzáállást, mert ha komolyan gondolod, olyan jelentős változásokat érhetsz el, amelyekről eddig csak álmodtál. Úgy tűnik, minden és mindenki a kezedre játszik, de most sem szabad elbíznod magad, mert ha egy pillanatra is hátradőlsz, elmaradnak azok az eredmények, amikre számítottál.



Puffskein (04.12.-05.09.)
Bár az előző év eredményei után nem vagy biztos benne, de végre tiszta lappal indulhatsz ebben az évben. Ideje végre rendet rakni a fejedben és a környezetedben is, mert most remekül átlátod az összefüggéseket és könnyen veheted az akadályokat. Légy nyitott a megoldásokra, de ne bízd azért el magad. Más nem fogja megírni helyetted a tekercset, úgyhogy állj készen a kemény munkára.




Kentaur (05.10.-06.09.) 
Mozgalmas szüneted volt, alig jutottál levegőhöz. Még az előző év fáradalmait sem tudtad kipihenni, így számodra a pihenés csak most kezdődik. Rád is fér a lazítás és jót fog tenni, hogy leköti valami a figyelmed, mert te is érezted, hogy kezdesz átesni a ló másik oldalára, ezt pedig előbb-utóbb az egészséged bánta volna. Jó kicsit az iskola biztonságos falai között mozogni, és a kiszámítható napokat is kivételesen üdvözülten fogadod.




Augurey (06.10.-07.08.)
Ne izgulj, most minden a lehető legjobban alakul. Bízd magad az ösztöneidre és ne próbálkozz túl erősen, hidd el, a megérzéseid remekül bejönnek. Akár nagyobb, a jövődre hosszú távon kiható döntéseket is bátran hozhatsz, mert most nem fogsz mellé, a csillagok neked dolgoznak. De te se feledd, az igazán tartós eredményhez nem csak a csillagok hátszele, de a te munkád is kell.



Jarwey (07.09.-08.05.)
Dolgozz az önbizalmadon, amikor csak teheted! Mostanában kicsit alábbhagyott az általában erős magabiztosságod, ez az állapot pedig az életed minden területére kihathat és nem pozitívan. Olvass könyveket, cikkeket a témában, tájékozódj minél többet, akár gyakorlatokat is kipróbálhatsz, amelyek fejlesztik az önértékelésed. Vagy egyszerűen keresd fel Mácsai Zóját. Hidd el, nem szégyen segítséget kérni.




Crup (08.06.-09.02.)
Hajlamos vagy arra, hogy túlzásba vidd a lelkesedést, ám amilyen nagy lánggal égsz az egyik pillanatban, olyan gyorsan alább is hagy a figyelmed és lépsz át a következő dologra. Talán egy csöpp eridonos vér került az ereidbe? Emiatt hiteltelennek tűnhetsz mások szemében és még a hozzád közel állókkal is konfliktusba keveredhetsz. Nem árt egy kicsit visszafognod magad, amíg elmúlik ez az időszak.



Fwooper (09.03.-10.03.)
Kivételesen úgy érzed, közléskényszered van. Főként a szeretteidnek akarod a lehető legkifejezőbben elmondani, hogy mit érzel irántuk. Nagyon fontos azonban, hogy óvatosan fogalmazz és ne mondj ki mindent ész nélkül, mert utólag nagyon megbánhatod ezeket a mondatokat. Ráadásul olyasmit indíthatsz el egy-egy szerencsétlen kifejezéssel, amit nem akartál. Egy túlfűtött érzelmeid miatt mások akár támadást is vélhetnek a szavaid mögött. Szóval csak óvatosan.



Kákalag (10.04.-11.02.) 
Magadhoz képest szokatlanul érzelgős hangulatban talál a tanévkezdés. Most átértékeled a kapcsolataidat, elmélyíted az arra érdemeseket és megszabadulsz a felszínes barátságoktól. Ennek már éppen ideje volt, mert amint ez megtörténik, úgy érzed megkönnyebbültél, felszabadultál és valóban, olyanokkal veszed körül magad, akik csak építik az életed és nem rád telepszenek. Ez egy jó kezdet ahhoz, hogy az életed minden területén rendet tegyél.


Moke (11.03.-11.29.)
Itt az ideje, hogy a saját kezedbe vedd az irányítást! Eddig sokszor csak az árral sodródtál és, bár olykor kifejezetten jól jártál vele, egyre gyakrabban érezheted, hogy nem ez a legmegfelelőbb stratégia. Merj megszólalni és kiállni magadért, hogy a lehető legjobban alakuljanak a dolgok! A hónap közepén egy kisebb csalódás van kilátásban, ami azonban csak még jobban motivál majd, hogy változtass. Ne félj áldozatot hozni, mert a jövőben kiderül, hogy ez mind semmiség volt ahhoz képest, amit ily módon elérhetsz.



Pixi (11.30.-12.28.)
Nem sok kedved van ehhez az évhez és ez bizony a hozzáállásodon is látszik. Próbálj meg egy kis életet lehelni a tetteidbe. Tudod, ha rossz a kedved, csak mosolyogj, majd jobb lesz. Ha nincs kedved a tanuláshoz, állj neki a témáról beszélgetni valakivel. Meghozza a kedved és kevésbé lesz kényszeres az évkezdés. Sőt, talán még egész jó hangulatban is fog telni a napod az iskolapadot koptatva.




Kappa (12.29.-01.26.) 
Remekül indul a tanév, egyáltalán nem úgy éled meg az iskolakezdést, mintha az valami borzalmas dolog lenne. Örülsz, hogy viszontláthatod a barátaidat, ráadásul valami megmagyarázhatatlan tudásszomjat érzel. Ez kiváló alkalom arra, hogy fejleszd magad akár otthon is és olyan új dolgokba kezdj bele, amelyek gondolatával már korábban is játszottál, de még sohasem jutottál el odáig, hogy meg is valósítsd őket. Csatlakozz egy iskolai bandába, vagy a színjátszókörbe. Rajtad múlik a döntés!



Nincsenek megjegyzések: