2017. február 15., szerda

Farsangi hagyományok a Bagolykő falai között

Amióta áll a bagolykő, azóta nagyon fontos hagyományokat ápolnak a diákok, melyeket jobb, ha ti is megjegyeztek, nehogy váratlanul érjenek a farsangi időszakban. Nagyon csúnya büntetésre számíthat az, aki nem tudja teljesíteni valamelyiket azonnal, ahogy a feladatot kiadják. Bárki bárkit megviccelhet, szóval kedves elsősök, itt az ideje, hogy megmutassátok a felsőbb éveseknek, nem vagytok ti olyan nyuszik.



1. Legyen nálad álarc - A tréfa a Navine házhoz kapcsolódik. A lényege, hogy ha van nálad álarc, akkor csak közös képet készítenek veled, amint az álarcodat viseled. Minél díszesebb és vidámabb az arcodat rejtő csoda, annál inkább elfogadnak, és ki tudja, talán még a Farsangi Nagyok közé is beválasztanak. Mi történik, ha nincs nálad álarc? Nos akkor az „elkapód” rabszolgájává válsz egy teljes napra.



2. Keress meg egy tanárt, aki vállalja érted a felelősséget - Nem fogjátok elhinni, de ez nem a rellonosokhoz, még csak nem is diákokhoz tartozik. Ezt maguk a tanárok találták ki, akik úgy szálltak be a mókába, hogy a diákoktól, akikért felelősséget vállalnak, kérhetnek valamit, ezt pedig a farsangi időszakban kell teljesíteni. Amennyiben az alku megszegődik, úgy a tanár hivatalosan leveszi a kezét a diákról, és bárki megtréfálhatja. A tanárok amúgy jó arcok szoktak lenni, nem kérnek lehetetlent.



3. Tudd felsorolni a Bagolykő eddigi igazgatóit - A Levita ház ezzel a kis mókával úgy gondolta igazán jó tesztelést végezhet, elvégre még egy levitás sem biztos, hogy fel tudná sorolni őket, ráadásul helyes sorrendben, ha csak úgy hirtelen elé ugranak a folyosón. Mi történik, ha sikertelenül teljesíted a küldetést? Amíg véget nem ér a farsangolás egy, a házukat istenítő mondókát kell skandálnod. Hidd el, könnyen megjegyzed majd, mert minden második ember ezt fogja a környezetedben skandálni. És hogy mi is ez? Nem gondolhatod, hogy elmondom, hamarosan úgyis megkapod. ;)


4. Ne ellenkezz, ha egy végzős utasít - El is érkeztünk a Rellon ház csodás feladatához. A saját házuk tagjait ritkán bántók itt nem nézik, hogy milyen színű a nyakkendőd, kegyetlenül támadnak mindenkire és adnak ki mókásabbnál mókásabb feladatokat. Kellett már szerelmet vallani tanárnak, ugrálóiskolásan közlekedni a folyosón, kés és villa nélkül ebédelni, de sejthetitek, hogy ez a jobbik megoldás, mert ennél csak kegyetlenebbek vannak a tarsolyban. A slussz poén pedig, hogy ha hiszitek, ha nem, ennek a mesterei a Navinések. Kis szendék? Egy frászt!




5. Hordj a talárod alatt jelmezt - Az Eridon, hogy máshogy képviseltethetné magát itt, mint mókával?
A borús idő ellenére szerintük a legjobb, ha amikor csak eszedbe jut, hogy nem az egyenruhádban vagy, elnevesd magad. Fontos, hogy az egyenruhád most nem lehet a jelmezed. Amennyiben mégis jelmez nélkül kap el egy eridonos, úgy büntetésből egy két versszakos, legalább négy – négy soros verset kell írnod hozzá.



Mindig legyen nálatok álarc, rajtatok jelmez, tudjátok az igazgatókat, keressetek meg egy tanárt, és sose ellenkezzetek végzősökkel. Akkor bizony nagy baj nem történhet.

Nincsenek megjegyzések: