2016. december 15., csütörtök

Mit NE adj karácsonyra?

Az ünnepek közeledtével a nagy sürgés-forgásban gyakran utolsó pillanatra hagyhatjuk az ajándékvásárlást. Ilyenkor persze a karácsonyi vásárban bármi, ami elfogadható áron éppen velünk szemben jön, jó lesz az ajándékozottunknak. Ám egy-két dolgot azért ez esetben is célszerű fejben tartani. Egyes csillagjegyeknek ugyanis kifejezetten ártalmas bizonyos dolgokat ajándékba adni.



Réem (01.27.-02.23.) 
Kerüld el a tükröket! A következő évben nem biztos, hogy kifejezetten ügyes lesz a Réem jegy szülötte, így megeshet, hogy esetleg eltöri azt. Márpedig karácsonyi ajándékozóként, gondolom, te sem szeretnéd, hogy egy egész éven át miattad legyen balszerencsés.





Tebó (02.24.-03.14.)
A kerti törpe szép ajándéknak tűnhet egy Tebó számára, de csak óvatosan. Tudjuk, hogy szereti a természetet, ápolni a növényeket, de egy elvarázsolt kerti törpe ne adj’ isten feláshatja az udvart. Inkább kíméld meg magad a karácsony utáni stressztől és vitáktól, és válassz valami más ajándékot.




Sellő (03.15.-04.11.)
Bár a sellők memóriája nem a legjobb, és  bár lehetséges, hogy egy Nefeledd gömb jó ajándéknak tűnik, ne gondold. Ha nem akarod vérig sérteni és magadra haragítani, mindenképp kerüld el a határidőnaplókat is. Bár esküdözni fog, neki nincs rá szüksége (pedig van), a karácsony szellemében inkább előzd meg a vitát, és ajándékozd meg valami mással.





Puffskein (04.12.-05.09.)
Ne vegyél neki kötőtűt! Főleg akkor ne, ha az kötőtű megbűvölt és magától horgol. Ennek két oka is van. A jegy első felében szülötteknek sok gondot fog okozni a szúrós tárgy, esetleges ispotálylátogatásokra kell majd számítani. A jegy második felében szülötteknek azonban a bűvölés nem fog sikerülni, így születésnapra, névnapra, karácsonyra, húsvétra, sőt még nyárra is kötött sapkát, sálat várhatsz ajándékként.





Kentaur (05.10.-06.09.) 
Ha nem szeretnéd, hogy az elkövetkezendő életedet fényképmásaid dzsungelében töltsd, kíméld meg a Kentaurt a fényképezőgéptől. Először óvakodna tőle, de seperc alatt beleszokna, és minden apró rezdülést, faágat, kavicsot, embert lefényképezne.





Augurey (06.10.-07.08.)
A szerencse nem biztos, hogy a te kezedet vezérli majd, ha Bogoly Berti-féle Mindenízű Drazsét szeretnél ajándékba adni. Valószínűleg valami troll takony vagy hányás ízű lenne, amit megvennél és ajándékba adnál. Így inkább kerüld el, ha nem akarsz magadnak rosszat. Ugyanis nagy valószínűséggel ugyanezt a dobozt kapod meg névnapodra.




Jarwey (07.09.-08.05.)
Ha esetleg ékszerben gondolkodnál, a gyűrűt mindenképp kerüld el. A szabadságvágytól fűtött Jarwey a végén még félreértené a kedveskedést, és ahelyett, hogy boldogan hordaná, kilométerekre menekülne előled. Jobb elkerülni az ilyesmit, így inkább dísztalárt vegyél neki.




Crup (08.06.-09.02.)
A karácsonyi vacsorák és nassolni valók bizony kihathatnak a következő évre is, így lehet nem túl szerencsés a Crupnak tányért vagy lábast venni. Főleg akkor, ha megbűvöltről beszélünk, és újratöltődik. Inkább figyeljünk rá, és gondoljunk az alakjára.




Fwooper (09.03.-10.03.)
Ne állíts a szolgálatába házimanót! A Fwooper ismerősöd valószínűleg abban a pillanatban felszabadítaná, amint meglátja, így felesleges pénzkidobás lenne a részedről. Ráadásul mélyen sértenéd ajándékozottad érzéseit, így inkább maradj valami hagyományosabb tárgynál.





Kákalag (10.04.-11.02.) 
A Kákalagoknál sokszor gondold át, mit szeretnél nekik ajándékba adni. Ne adj nekik például Trimágus Kupa másolatot. Valószínűleg egy kiemelt helyre tenné, ahonnan egy jól szórakozó szellem könnyedén lebillentheti. A Kákalag pedig ezt jóslatnak tekintené, és sosem indulna megmérettetéseken.




Moke (11.03.-11.29.)
Ne adj neki kávét! Vagy legalábbis semmilyen zaccos italt, amiből esetleg megjósolhatná az elkövetkezendőket. Kíméld meg magad és baráti társaságod a szörnyű jövőtől, miszerint minden egyes látogatás alkalmával a kávé után valami borzalmas jel, esetleg a Zordó jelzi majd korán bekövetkező végedet.





Pixi (11.30.-12.28.)
Ki ne örülne egy jó pár meleg zokninak? A Pixi. Ne, még véletlenül se adj neki ajándékba zoknit, hisz jól átlát a szándékodon, és tudni fogja, hogy nem volt más ötleted. De ami a legrosszabb, hogy azt is látni fogja, hogy nem is törted magad az ajándékvásárláson. Érzékeny lelke nem bírná.





Kappa (12.29.-01.26.) 
Kerüld el az álomfogó ajándékot, ha nem akarod függővé tenni a barátodat. Ha egy Kappának álomcsapdát adnál, minden idejét azzal töltené, hogy pontról pontra visszanézné hálóján keresztül saját illúzióját. Nem csak az álmait, de őt magát is csapdába ejtené a szerkezet.




Nincsenek megjegyzések: