2015. október 15., csütörtök

Izgalmakkal teli évkezdés

Ombozi Rebeka Liliána
Omboziék Rebije nem töltötte unalmasan a nyári szünetet. A Bagolykőbe tartó vonatfülkében mutatta meg ugyanis a szünet alatt készült tetoválását, mely az egész hátát betöltő, a négy házállatot megjelenítő tetoválás. A csodálatos minta természetesen ezer színben tintázik, és ha a lány nem hord talárt, az élénkebb színek átütnek a finom, fehér blúzanyagon. Olyan szép, amikor valaki ennyire elkötelezett az iskolája iránt. Hajrá benzintyúk!

Egerszegi A. Flóra
A kis Egerszegi lányról le kell szögezni, hogy gyönyörű, és az biztos, hogy ha egyszer felnő, sok férfi fog a lábai előtt heverni. Az első alanya már meg is van. A tanév első napján ugyanis egy negyedéves fiút tett meg szolgálójává. Szemtanúk beszámolója szerint a fiú hordozza a táskáját, ha süteményre éhes, akkor szerez a manóktól, vagy ha tőlük nem tud, akkor leszalad a faluba, és a késés miatt többfélét is hoz neki. Az amúgy "tudod, a Dávid" fedőnévre hallgató áldozatról úgy tudtuk, hogy stabil párkapcsolatban él. Ha még mindig, ez most igazi erőpróba lesz.

Várnai Zsófia
Nehéz idők járnak az exaurorra és pszichológus nejére, akiknek kicsi lánya egy pesti barátnőzés során mugli filmforgatásba keveredett. A lány ráadásul mellékszereplőként egy boszorkányt alakított. Viszont a forgatás során véletlenül elhagyta a pálcáját - valószínűleg kiesett a táskájából -, amit egy statiszta megtalált, és néhány mozdulattal valahogy sikerült varázsolnia is vele. A helyzet annyira lehetetlen, hogy az ítészek is értetlenül állnak az eset előtt. Természetesen egy egység azonnal kiszállt a helyszínre, és elhárította a lelepleződésünket, de a lánynak felelnie kell felelőtlenségéért.

Derek Taylor
Egy frissen alakult ificsapat beválogatta az Eridonosok tehetséges hajtóját, aki állítólag egy olyan manővert vitt véghez, amit eddig csak kevesen tudtak ennyire hibátlanul kivitelezni. A fiú az egész nyarat egy ráhangoló táborban töltötte tizenhárom társával együtt, így aztán nem sok ideje volt pihenni. Ha a zárómeccsen is beválik, akkor nagy valószínűséggel az ideje nagy részét nem a kastélyban, hanem az ificsapattal tölti. Ki tudja, az is lehet, hogy jövőre már a kviddicskártyák között lesz a képe.

Pethő Abigél
A lány hónapok óta alig tűnt fel a kastély falai között. Ennek állítólag egy családi hagyomány áll a hátterében, mely szerint, ha a lánnyal valaki kapcsolatot kíván kialakítani (járás, házasság, családalapítás...), akkor annak előbb ki kell állnia a "hat hónap csak bagolyban"-kihívást, mely a Pethő család egyik ismertetőjegye. Ha a lelkes vállalkozó túljut a hat hónapon, akkor a családtagok kiértékelik a leveleket, és annak szellemében mondanak áldást a kapcsolatra. A jó dolgokra megéri várni, nem?

Wolgast Bellafonte
Az ifjú Bellafonte tavaly visszatérve az iskolába egyből a kosztot méltatta, ugyanis kevésnek találta benne a répát. Idén a manók már ügyesebbek voltak, ugyanis egy elkerített részen csak a fiú számára termelnek egész évben sárgarépát, így szerencsére Wolginak nem kell nélkülöznie kedvencét egy étkezés alól sem. Sőt, igazgatói engedéllyel már a tanórákra is vihet magával, és ropogtathat, persze a tanórák megzavarása nélkül. Állítólag a manók az egész évben termő répát a fiúról nevezték el, és a konyhán is a vezetéknevét említik, ha répáról beszélnek.

Lucy Blake
Lucy Blake idén nyáron nem szűkölködött programokban. Az ártatlannak tűnő kislány a hétköznapokban szende és nem hinnénk azt sem, hogy tud erélyesebben szólni, ám ezen a nyáron bebizonyította, hogy tud. Az összes mágus és mugli fesztiválon részt vett, és nem tett jót a személyiségének sem a lángnyelv-, sem a skót whiskey, főleg tisztán. A lányról rengeteg botrányos kép járt körbe az iskolában, és állítólag a tanáraihoz is eljutott. Nehéz év lesz így, hogy megmutatta valódi arcát.

Révész Kornél
A fiú nem ismer határokat. Miután sikertelenül zárta az évet – tekintve, hogy a legtöbb vizsgáján inkább a párnáját és nem a pennáját választotta -, elhatározta, hogy mesélőként létezik tovább az iskola falai között. Rendre fel-felbukkan az iskola folyosóin, sőt, néha tanórákon is, és váratlanul mond egy cselekvést a választott diáknak, vagy tanárnak, akik rendre annyira meglepődnek, hogy meg is csinálják azt. Állítólag a fiú már az igazgató úrral is egyezkedik, hogy örökös bentlakásért cserébe mint iskolai dolgozó folytathassa munkálatait.

Nincsenek megjegyzések: